Image default
Επιχειρήσεις

Ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων: Αυξήθηκε το συνολικό ενεργητικό τον Ιανουάριο

Ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων: Αυξήθηκε το συνολικό ενεργητικό τον Ιανουάριο

Κατά 2,8% αυξήθηκε το συνολικό ενεργητικό των Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και Ο.Ε.Ε. (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων) στην Ευρώπη τον περασμένο Ιανουάριο, σε σχέση με το τέλος του 2022, ενώ ανήλθε στα €19.674 δισ.

Ειδικότερα, η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.) αναδημοσίευσε σε ελληνική μετάφραση το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο που εκδίδει η EFAMA για την αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη με τα στατιστικά στοιχεία Ιανουαρίου 2023.

Οι κύριες εξελίξεις του Ιανουαρίου 2023 συνοψίζονται ως εξής:

  • Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και οι Ο.Ε.Ε., κατέγραψαν εισροές ύψους €29 δισ., από τα €23 δισ. του Δεκεμβρίου 2022.
  • Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εισροές €43 δισ., σημαντικά αυξημένες από τα €16 δισ. τον προηγούμενο μήνα.
  • Οι μακροπρόθεσμοι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (σ.σ. όλες οι κατηγορίες πλην Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς) κατέγραψαν αυξημένες καθαρές πωλήσεις €54 δισ., από €19 δισ. το Δεκέμβριο.
  • Οι Μετοχικοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους €23 δισ., από €7 δισ. το Δεκέμβριο.
  • Οι Ομολογιακοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους €29 δισ., από €15 δισ. τον προηγούμενο μήνα.
  • Οι Μικτοί Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κατέγραψαν καθαρές εισροές €2 δισ., από €4 δισ. εκροές το Δεκέμβριο.
  • Οι Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Χρηματαγοράς συνέχισαν να καταγράφουν εκροές (€12 δισ.), από €3 δισ. το Δεκέμβριο του 2022.
  • Οι Ο.Ε.Ε. κατέγραψαν εκροές ύψους €14 δισ. τον Ιανουάριο, από €7 δισ. εισροές τον προηγούμενο μήνα.

«Οι καθαρές πωλήσεις Μετοχικών και Ομολογιακών Ο.Σ.Ε.Κ.Α. συνέχισαν να αυξάνονται τον Ιανουάριο, καθώς οι επενδυτές ανέκτησαν την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

  • αμοιβαία κεφάλαια
  • Συλλογικές επενδύσεις
  • Ιανουάριος
  • ΟΣΕΚΑ
  • ΟΕΕ
  • Ένωση Θεσμικών Επενδυτών
  • EFAMA

    Σχετικα αρθρα

    Θεόδωρος Φέσσας: Επενδυτική «επίθεση» παντού από τον όμιλο Quest με στόχο έσοδα άνω του 1,5 δισ.

    admin

    Η SunriseMezz εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων €3,6 εκατ.

    admin

    Phoenix Vega Mezz: Εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων συνολικού ύψους €5,1 εκατ.

    admin

    ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τον Μάικ Πενς και τα ξεχασμένα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του

    admin

    Η Phoenix Vega Mezz εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων €5,1 εκατ.

    admin

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: ΑΜΚ €315.000 με δωρεάν διάθεση μετοχών σε στελέχη

    admin

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά €315.000 με την έκδοση 1.050.000 νέων μετοχών

    admin

    Mediterra: Η ΓΣ ενέκρινε διανομή μερίσματος 0,03871 ευρώ ανά μετοχή

    admin

    Mytilineos: Τη διανομή μερίσματος €1,2/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

    admin

    Mytilineos: Από τις 3/7 η καταβολή μερίσματος €1,20 ανά μετοχή – Οι αποφάσεις της ΓΣ

    admin

    Οικογένεια Σεπετά (ΒΙΚΟΣ) για ΕΨΑ: Καλωσορίζουμε την επένδυση του SMERC – Παραμένουμε στο επενδυτικό σχήμα

    admin

    Λεβεντέρης: Πώληση ακινήτου έναντι 1.3 εκατ. ευρώ-Τι θα εξοφλήσει

    admin