Image default
Ευρώπη

Ολλανδική βοήθεια 50 εκατ. ευρώ για το νερό σε αναπτυσσόμενες χώρες

Η Ολλανδία ζητά να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες προκλήσεις που σχετίζονται με το νερό, δήλωσαν ο υπουργός Υποδομών Mark Habers και η υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Liesje Schreinemacher στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Νερό στη Νέα Υόρκη, όπου υποσχέθηκαν οικονομική στήριξη στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από την Ολλανδία και το Τατζικιστάν, είχε ως στόχο να παράσχει μια πλατφόρμα συζήτησης θεμάτων για το νερό. Αρκετές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ιταλίας, παλεύουν σήμερα με την έλλειψη νερού και αναζητούν τρόπους για τη βιώσιμη επαναχρησιμοποίηση του νερού.

«Προβλήματα με το νερό υπάρχουν παγκοσμίως, αλλά σίγουρα και στη χώρα μας. […] Το νερό είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας για τη ζωή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μου αρέσει το γεγονός ότι η διάσκεψη θα τελειώσει με ένα πρόγραμμα δράσης: ο χρόνος των ωραίων λόγων έχει τελειώσει, τώρα τα ίδια τα μέρη πρέπει να πιάσουν δουλειά!», δήλωσε ο Habers.

Η διάσκεψη ολοκληρώθηκε με τη δημοσίευση της «Ατζέντας δράσης για το νερό», η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 669 δεσμεύσεις για έργα προς ορθότερη διαχείριση του  νερού.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, η Ολλανδία δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει τη νέα πρωτοβουλία «Το νερό στο επίκεντρο της δράσης για το κλίμα» με 50 εκατ. ευρώ.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση καταστροφών και τον μετριασμό του κινδύνου καταστροφών που σχετίζονται με το νερό σε ευάλωτες κοινότητες στην Αιθιοπία, το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν και την Ουγκάντα. Η χώρα ανακοίνωσε επίσης μια νέα πρωτοβουλία με την ονομασία International Panel for Deltas and Coastal Areas (IPDC), η οποία αποσκοπεί στην αύξηση της συνεργασίας και της ανταλλαγής γνώσεων σε θέματα που σχετίζονται με το νερό μεταξύ των χωρών.

«Αυτές οι δράσεις είναι απαραίτητες στην Ολλανδία, αλλά σίγουρα και διεθνώς. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι το θέμα των υδάτων βρήκε απήχηση σε τόσες πολλές χώρες. Κυβερνήσεις, ομάδες συμφερόντων και εταιρείες κατάφεραν να βρεθούν εδώ και να μιλήσουν μεταξύ τους αυτή την εβδομάδα. Τώρα είναι θέμα επιμονής και αλληλοσυγκέντρωσης, ώστε όλες οι πρωτοβουλίες να οδηγήσουν πραγματικά σε καλύτερη χρήση του νερού», δήλωσε η Schreinemacher.

Σχετικα αρθρα

Ερντογάν: Το πιο επείγον ζήτημα ο πληθωρισμός- «Θα πέσει, όπως τα επιτόκια»

admin

Το δολάριο είναι ο βασιλιάς της… Ευρώπης: Ο ρόλος του στις εξελίξεις της ηπείρου

admin

ΗΠΑ: Συμφωνία για το όριο χρέους με περικοπές δημοσίων δαπανών

admin

Πολωνία: Θα αυξηθεί δύο φορές ο κατώτατος μισθός το 2024

admin

Nvidia: Η ιστορία της εταιρείας του 1 τρισ. που «γεννήθηκε» σε ένα ντάινερ

admin

ΗΠΑ: Παράταση-ανάσα στην αγωνία για το χρέος από την Τζάνετ Γέλεν

admin

Μπάιντεν: Ίσως σήμερα η συμφωνία για το όριο χρέους των ΗΠΑ

admin

ΔΝΤ: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ

admin

Γιατί μία ύφεση στις ΗΠΑ θα ήταν καλό νέο για τις αγορές

admin

ΗΠΑ: Άνω των εκτιμήσεων ο δείκτης προσωπικών δαπανών PCE

admin

Τζέρεμι Χαντ: Ναι στην ύφεση στη Βρετανία, αν είναι να πέσει ο πληθωρισμός

admin

Ισχυρές εξαγωγές για τα νέα ενεργειακά οχήματα της Κίνας

admin