Image default
Επιχειρήσεις

Στα δικαστήρια ο Έλον Μασκ για τη διαρροή τμήματος του πηγαίου κώδικα του Twitter

Ορισμένα τμήματα του πηγαίου κώδικα της Twitter έχουν διαρρεύσει και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ αναζητά πληροφορίες σχετικά με τον υπεύθυνο, όπως προκύπτει από νομικά έγγραφα.

Ο Μασκ, ο οποίος από τον Οκτώβριο έχει τον έλεγχο της πλατφόρμας, επέλεξε να ακολουθήσει τη δικαστική οδό προκειμένου να εντοπίσει τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τον λογαριασμό που δημοσίευσε τις πληροφορίες στο Github, μια πλατφόρμα ανταλλαγής κώδικα για την ανάπτυξη λογισμικού που ανήκει στη Microsoft, σύμφωνα με το -.

Συγκεκριμένα, το Twitter ζήτησε από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ να διατάξει το Github να παραδώσει «όλες τις πληροφορίες αναγνώρισης που σχετίζονται με τον χρήστη με το όνομα «FreeSpeechEnthusiast», σύμφωνα με την Telegraph.

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι αναρτήθηκαν «διάφορα αποσπάσματα» του πηγαίου κώδικα του Twitter στο ίντερνετ. Το Github δήλωσε ότι κατέβασε τον κώδικα την Παρασκευή, κατόπιν αιτήματος του Twitter.

Ο πηγαίος κώδικας μιας πλατφόρμας απαρτίζεται από όλα τα αρχεία κώδικα που χρειάζονται για να μετατραπεί ένα πρόγραμμα από αναγνώσιμη μορφή σε μια ή περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού, σε εκτελέσιμη μορφή.
Είναι σχεδιασμένος ώστε να είναι αναγνώσιμος από τον άνθρωπο και μορφοποιημένος με τρόπο που να μπορούν να κατανοήσουν οι προγραμματιστές και άλλοι χρήστες. Η αποκάλυψη των εσωτερικών λειτουργιών του Twitter μπορεί να καταστήσει την υπηρεσία πιο ευάλωτη σε απόπειρες πειρατείας.

Η πλατφόρμα ζητά από το GitHub τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τους αριθμούς τηλεφώνου, τα -, τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις διευθύνσεις IP των εμπλεκομένων στη διαρροή.

Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για τη διαρροή, σύμφωνα με τους New York Times

Το όνομα χρήστη που επέλεξε το άτομο το οποίο προχώρησε στη διαρροή φαίνεται ότι είχε ως στόχο να ειρωνευτεί τον Μασκ, ο οποίος υποστήριζε ότι προχώρησε σε εξαγορά του Twitter με στόχο να αποκαταστήσει την «ελευθερία του λόγου» στην πλατφόρμα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla είχε δηλώσει ότι σκόπευε να δημοσιοποιήσει μέρος του πηγαίου κώδικα, που αφορούσε τα προτεινόμενα tweets.

Διαβάστε ακόμη

Η Amazon επενδύει στην Ελλάδα και στο δορυφορικό Διαδίκτυο (pics)

Το vertigo, η διαπλοκή και ο πρωθυπουργός «Φου», το Ωνάσειο πήρε ολίγον Prodea, το σφυρί στην οικία Ψυχάρη και η μάχη στην Αλεξανδρούπολη

Goldman Sachs: Πώς «παίζουν» άμυνα οι επενδυτές σε συνθήκες τραπεζικού στρες

Σχετικα αρθρα

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Αναβάλλεται η «Γαλάζια Νύχτα»

admin

Ελλάκτωρ: Στις 22/6 η Γενική Συνέλευση για το πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών

admin

Διασπάται η Lamda Olympia Village- Σύσταση νέας εταιρείας

admin

Lamda Development: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη συγχώνευση και τη διάσπαση θυγατρικών εταιρειών

admin

Lamda: Η Malls Management Services απορροφά την ΜC Property Management

admin

Στα χέρια των Νίκου Καραμούζη και Κώστα Καραφωτάκη περνάει ο έλεγχος της ΕΨΑ

admin

ΕΛΤΟΝ: Διανομή μερίσματος 0,114 ευρώ ανά μετοχή-Η ημερομηνία καταβολής

admin

H ΕΚΤΕΡ υπέγραψε δύο συμβάσεις ύψους 8,2 εκατ. ευρώ

admin

ΕΛΤΟΝ: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η διανομή μερίσματος €0,114 ανά μετοχή – Το νέο ΔΣ

admin

Ιατρικό Αθηνών: Επιστροφή κεφαλαίου €0,03 στους μετόχους

admin

Η Profile Software προσφέρει Digital και Core Banking ως λύσεις SaaS μέσω της AWS

admin

Ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων: Μειώθηκε το συνολικό ενεργητικό τον Μάρτιο

admin