Image default
Ευρώπη

Στην First Citizens η Silicon Valley Bank

Η First Citizens BancShares συμφώνησε να εξαγοράσει τη Silicon Valley Bank (SVB), η οποία είχε περάσει στον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ μετά την κατάρρευσή της, σύμφωνα με την Oμοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).

Η τράπεζα με έδρα το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας έχει συνάψει συμφωνία αγοράς και ανάληψης όλων των καταθέσεων και δανείων της SVB, αναφέρει σε δήλωσή της FDIC.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά περιουσιακών στοιχείων της SVB ύψους περίπου 72 δισ. δολαρίων με έκπτωση 16,5 δισ. δολαρίων, ενώ περίπου 90 δισ. δολάρια σε χρεόγραφα και άλλα assets θα παραμείνουν προς διάθεση από την FDIC. Επιπλέον, η FDIC έλαβε δικαιώματα ανατίμησης μετοχών στην First Citizens BancShares, έως και 500 εκατ. δολαρίων.

Το εκτιμώμενο κόστος της χρεοκοπίας για το Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων ανέρχεται σε περίπου 20 δισ. δολάρια, αν και το ακριβές μέγεθος θα καθοριστεί όταν τερματιστεί το καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης.

«Τα 17 πρώην υποκαταστήματα της Silicon Valley Bridge Bank, National Association, θα ανοίξουν ως First–Citizens Bank & Trust Company τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023», αναφέρεται επίσης στη δήλωση της FDIC.

Today, we entered into an agreement with First-Citizens Bank & Trust Company to purchase and assume all deposits and loans of Silicon Valley Bridge Bank, N.A.https://t.co/vjDsnQxhrr pic.twitter.com/MI5lXN5y6r

— FDIC (@FDICgov) March 27, 2023

«Οι πελάτες της Silicon Valley Bridge Bank, National Association, θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το τρέχον υποκατάστημά τους έως ότου λάβουν ειδοποίηση από την First–Citizens Bank & Trust Company ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μετατροπές συστημάτων για να επιτραπεί η τραπεζική πλήρους εξυπηρέτησης σε όλες τις άλλες τοποθεσίες των υποκαταστημάτων της».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ρυθμιστική αρχή μετέφερε όλες τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία της SVB σε μια νέα «τράπεζα-γέφυρα», σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους καταθέτες του τραπεζικού ιδρύματος, η κατάρρευση του οποίου πυροδότησε μια νέου τύπου τραπεζική κρίση.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση το CNBC, σημειώνει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να ηρεμήσει τις αγορές μετά τη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση στις ΗΠΑ από την εποχή της Lehman Brothers. Ήταν η μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία από το 2008 και η δεύτερη μεγαλύτερη όλων των εποχών στις ΗΠΑ. Κατέρρευσε σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την παρουσίαση ενός σχεδίου για άντληση κεφαλαίων.

Σχετικα αρθρα

Η ακροδεξιά παλεύει να παραμείνει επίκαιρη ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Δύο Ρώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν στη Γερμανία

admin

Ο S&P υποβάθμισε το Ισραήλ

admin

Γερμανός ακροδεξιός ενώπιον της δικαιοσύνης για ναζιστικά σύμβολα

admin

Στενότερη συνεργασία Ιταλίας-Τυνησίας για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης

admin

Ο Πορτογάλος πρόεδρος δίνει Kόστα για επικεφαλής του Συμβουλίου της ΕΕ

admin

Η συνάντηση Ντούντα-Τραμπ εγείρει ερωτηματικά στην Πολωνία

admin

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους μετά από συμμετοχή σε διαδηλώσεις

admin

Ένας «πράσινος» κεντρικός τραπεζίτης που βλέπει πολύ πιο μακριά

admin

Eurostat : Στο 2,4% ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

admin

Κορυφαίες αντιδράσεις εναντίον της καταστολής του ακροδεξιού συνεδρίου στις Βρυξέλλες

admin

Αναδιανομή κρατουμένων σε όλη την ΕΕ ζητούν οι Ευρωσκεπτικιστές της Σουηδίας

admin