Image default
Αγορές

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, εν μέσω ευρύτερης αβεβαιότητας

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, εν μέσω ευρύτερης αβεβαιότητας

Διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τρίτης (28/3), με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει στον τραπεζικό τομέα, αν και η απόφαση της First Citizens BancShares να αγοράσει μεγάλα τμήματα της Silicon Valley Bank τους έχει κάπως καθησυχάσει.

Οι τραπεζικές μετοχές στην Αυστραλία διαπραγματεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό υψηλότερα.

Επίσης, οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν 6,4% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν μια εμπορική συμφωνία για ορυκτά μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα παρείχε στις Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες πρόσβαση στο πρόγραμμα πίστωσης φόρου 7.500 δολαρίων EV της κυβέρνησης Μπάιντεν ως μέρος του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Η ανακοίνωση προσέθεσε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον για την αύξηση της «αντοχής έναντι απειλών όπως ο οικονομικός καταναγκασμός και οι μη εμπορικές πολιτικές».

Ο IRA αναφέρει ότι τα plug-in ηλεκτρικά οχήματα παράγονται πολύ στη Βόρεια Αμερική για να πληρούν τις προϋποθέσεις για τα φορολογικά κίνητρα.

«Αυτή είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να εργάζονται με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την ενίσχυση των αλυσίδων εφοδιασμού για κρίσιμα ορυκτά, μεταξύ άλλων μέσω του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού», δήλωσε η Εμπορική Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Κάθριν Τάι.

Πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση είναι «απόδειξη» της «δέσμευσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ να δημιουργήσει ανθεκτικές και ασφαλείς αλυσίδες εφοδιασμού».

Οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν επίσης συμμετάσχει σε συζητήσεις για την προσαρμογή των κανονισμών για την αντιμετώπιση των εκπτώσεων φόρου που έχουν εξαλειφθεί για τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται εκτός της Βόρειας Αμερικής.

Οι μετοχές που σχετίζονται με τον αμυντικό τομέα ανέβηκαν σημαντικά στη Νότια Κορέα, καθώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε αύξηση της παραγωγής πυρηνικού υλικού για όπλα, μετέδωσε το κρατικό μέσο KCNA.

Η Korea Aerospace, η οποία κατασκευάζει δορυφόρους και αεροσκάφη σημείωσε άνοδο πάνω από 4,3%, ενώ οι μετοχές της εταιρείας παραγωγής κινητήρων αεροσκαφών Hanhwa Aerospace αυξήθηκαν κατά 3,34%.

Το μεγαλύτερο κέρδος κατά ποσοστιαία αλλαγή κατέγραψε η Firstec, η οποία κατασκευάζει εξαρτήματα για αμυντικά συστήματα της Νότιας Κορέας, όπως ελεγκτές πυρκαγιάς και αισθητήρες. Οι μετοχές της Firstec αυξήθηκαν λίγο περισσότερο από 5% την Τρίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,15%, κλείνοντας στις 27.518,25 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 1,18% στις 19.799,50 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,19% στις 3.245,38 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,78% στις 11.554,50 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted έπεσε 0,81% και έκλεισε στις 15.701,48 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε κέρδη 1,07% στις 2.434,94 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.034,10 μονάδες, κερδίζοντας 1,04%.

 • ασιατικές αγορές
 • ΑΣΙΑ
 • Ωκεανία
 • ιαπωνία
 • Κίνα
 • Nikkei
 • Kospi
 • Αυστραλία

  Σχετικα αρθρα

  Ευρωαγορές: Στάση αναμονής με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Τουρκία

  admin

  Αγορές-Αμερικανικό χρέος: Αναμένεται «ράλι ανακούφισης» μετά τη συμφωνία

  admin

  Siegel: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν αποτελεί «φούσκα»

  admin

  Η καταρχήν συμφωνία για το αμερικανικό χρέος… καθησυχάζει τις ευρωαγορές

  admin

  Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Εκτοξεύεται» ο Nikkei

  admin

  «Άλμα» στη Wall Street-Πέμπτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τον Nasdaq

  admin

  Η καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου διμήνου για τις ευρωαγορές

  admin

  Ανακάμπτει η Wall Street- Κρατούν «μικρό καλάθι» οι επενδυτές

  admin

  Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Περιμένοντας τις ΗΠΑ

  admin

  Κέρδη στις ασιατικές αγορές με ώθηση από μάκρο και ΗΠΑ

  admin

  Wall Street: Τεχνολογικό ράλι με οδηγό την Nvidia- Ακολούθησε ο S&P

  admin

  «Στο κόκκινο» οι Ευρωαγορές- Σε «χαμηλές πτήσεις» ο Stoxx 600

  admin