Image default
Ευρώπη

Ταξίδι στην Ταϊβάν για υποστήριξη της δημοκρατίας, ενίσχυση της συνεργασίας: Πρόεδρος της Τσεχικής Βουλής

Η επισκέπτρια πρόεδρος της Κάτω Βουλής του τσεχικού κοινοβουλίου είπε στην Πρόεδρο Tsai Ing-wen τη Δευτέρα ότι η επίσκεψή της στην Ταϊβάν έχει στόχο να στηρίξει τη Δημοκρατία της Ταϊβάν και να δεσμευτεί για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα μέτωπα.

Η Markéta Pekarová Adamová, η οποία ηγείται της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε κατά τη συνάντησή της με την Tsai στο Προεδρικό Γραφείο ότι έχει κανονίσει μια σειρά από δραστηριότητες, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις για τη διαμονή της, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Μέσω αυτών των εκδηλώσεων, η Adamová είπε ότι ελπίζει να δείξει υποστήριξη στο δημοκρατικό σύστημα της Ταϊβάν και να δείξει την προθυμία της Τσεχικής Δημοκρατίας να συμμετάσχει σε στενότερη αμφίδρομη συνεργασία με την Ταϊβάν και τι θα μπορούσε να επιτύχει για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η Adamová, η οποία ηγείται μιας αντιπροσωπείας 150 ατόμων από επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, είπε μέσω διερμηνέα ότι η Ταϊβάν και η Τσεχική Δημοκρατία είναι στενοί συνεργάτες για δεκαετίες, μεταξύ άλλων μέσω του αντιπροσωπευτικού της γραφείου στην Ταϊπέι.

Το γραφείο, το οποίο χειρίζεται τις υποθέσεις Τσεχίας-Ταϊβάν ελλείψει επίσημων διπλωματικών δεσμών, θα γιορτάσει την 30ή επέτειό του τον Νοέμβριο.

Η «μακροχρόνια και σταθερή» πολιτική της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ταϊβάν έχει τις ρίζες της στις κοινές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε.

Αυτά τα ομόλογα ανανεώθηκαν τον περασμένο χρόνο μέσω της συνεργασίας τους για την παροχή βοήθειας στους Ουκρανούς πρόσφυγες και ο Adamová ευχαρίστησε την Ταϊβάν για τη χρηματική βοήθειά της για να βοηθήσει να μοιραστεί το οικονομικό βάρος των προσφύγων με την Τσεχική Δημοκρατία.

Επανέλαβε επίσης τη θέση της κυβέρνησής της ότι ήταν προς το συμφέρον όλων των δημοκρατιών στον κόσμο και της παγκόσμιας ασφάλειας να διατηρηθούν η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευημερία στα στενά της Ταϊβάν.

Εν τω μεταξύ, η Πρόεδρος Τσάι καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, παρά την κριτική από την Κίνα ότι η Adamová έπαιρνε λάθος απόφαση επισκεπτόμενη την Ταϊβάν.

Η Κίνα βλέπει την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της και αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που υποδηλώνει ότι η Ταϊβάν είναι κυρίαρχη χώρα.

Σύμφωνα με την Adamová, η αντιπροσωπεία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των σχέσεων Ταϊβάν-Τσεχία και η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε τσέχικη αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στο εξωτερικό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Τσάι είπε ότι η Ταϊβάν και η Τσεχική Δημοκρατία έχουν βιώσει και οι δύο αυταρχική διακυβέρνηση και επομένως κατανοούν ότι η δημοκρατία δεν έρχεται εύκολα και είναι πιο πρόθυμοι να είναι φίλοι μεταξύ τους.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Adamová συμμετείχε στα εγκαίνια του Τσεχικού Κόμβου στην Ταϊπέι, μια κοινή προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αξιών για την Πολιτική Ασφαλείας, μιας δεξαμενής σκέψης με έδρα την Πράγα και του Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου Τσεχίας-Ταϊβάν.

Σχετικα αρθρα

Το δολάριο είναι ο βασιλιάς της… Ευρώπης: Ο ρόλος του στις εξελίξεις της ηπείρου

admin

ΗΠΑ: Συμφωνία για το όριο χρέους με περικοπές δημοσίων δαπανών

admin

Πολωνία: Θα αυξηθεί δύο φορές ο κατώτατος μισθός το 2024

admin

Nvidia: Η ιστορία της εταιρείας του 1 τρισ. που «γεννήθηκε» σε ένα ντάινερ

admin

ΗΠΑ: Παράταση-ανάσα στην αγωνία για το χρέος από την Τζάνετ Γέλεν

admin

Μπάιντεν: Ίσως σήμερα η συμφωνία για το όριο χρέους των ΗΠΑ

admin

ΔΝΤ: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ

admin

Γιατί μία ύφεση στις ΗΠΑ θα ήταν καλό νέο για τις αγορές

admin

ΗΠΑ: Άνω των εκτιμήσεων ο δείκτης προσωπικών δαπανών PCE

admin

Τζέρεμι Χαντ: Ναι στην ύφεση στη Βρετανία, αν είναι να πέσει ο πληθωρισμός

admin

Ισχυρές εξαγωγές για τα νέα ενεργειακά οχήματα της Κίνας

admin

Ο Επίτροπος Εργασίας υποστηρίζει την τετραήμερη εβδομάδα σε όλη την ΕΕ

admin