Image default
Πολιτική

Τον 22χρονο που έσωσε από τις φλόγες ένα αγοράκι είδε ο Μητσοτάκης στη Λαμία

Δεν το πίστευε ο νεαρός όταν του τηλεφώνησαν και του είπαν ότι θέλει να τον συναντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο λόγος για τον 22χρονο Διονύση ο οποίος τον Φεβρουάριο είχε ορμήσει σε φλεγόμενο ημιυπόγειο στη Λαμία και είχε σώσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ένα αγοράκι μόλις μόλις 1,5 έτους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο πρωθυπουργός είχε διαβάσει τότε για την πράξη αυτοθυσίας του 22χρονου και ερχόμενος στη Λαμία ζήτησε να τον δει από κοντά για να τον συγχαρεί.

mitsotakis_22xronos2

Όπως, μάλιστα, έγινε γνωστό, ο Διονύσης είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλει να γίνει πυροσβέστης, ενώ πολλές φορές τα βράδια στο όνειρό του βλέπει το περιστατικό με την πυρκαγιά στο διαμέρισμα με το παιδάκι.

Ο Διονύσης Αμπντιάη, είναι Αλβανικής καταγωγής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου ζει και εργάζεται σε συνεργείο. Πρόσφατα είχε τιμηθεί για την ηρωική πράξη του και από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας, με το μετάλλιο του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη.

Το χρονικό

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 ο Διονύσης επιστρέφοντας σπίτι του από τη δουλειά άκουσε να καλούν σε βοήθεια. Όταν έφτασε στο σημείο γείτονες τον ενημέρωσαν ότι μέσα στο φλεγόμενο ημιυπόγειο βρίσκεται εγκλωβισμένο ένα νήπιο, ενώ νωρίτερα είχαν καταφέρει να βγουν τα δύο αδελφάκια του με τη γιαγιά τους.

Ο 22χρονος χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε το μπουφάν και όρμησε μέσα στις φλόγες και τους καπνούς, καταφέρνοντας να σώσει το μικρό αγοράκι.

Το ημιυπόγειο διαμέρισμα καταστράφηκε εντελώς και όπως είπαν και οι πυροσβέστες, που έφτασαν λίγο αργότερα, εάν δεν είχε απεγκλωβίσει το μωρό ο 22χρονος Διονύσης το παιδάκι θα είχε καεί αφού οι φλόγες είχαν φτάσει ακριβώς δίπλα του.

Ειδήσεις σήμερα:Εκλογές 2023: Πότε κλείνει η Βουλή – Οι διερευνητικές εντολές και η υπηρεσιακή κυβέρνησηΝέα Σμύρνη: «Σκότωσα τους δαίμονες» φώναζε ο 17χρονος που τραυμάτισε τη μητέρα τουΕπίθεση σε σχολείο στο Νάσβιλ: Εκδίκηση το πιθανό κίνητρο της 28χρονης σφαγέα, λένε οι Αρχές

Subscribe to our News

* indicates required



/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Τα ονόματα και τα βιογραφικά των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές – Τα βιογραφικά τους

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσίασε τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές – Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

admin

Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, προτείνει η ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό

admin

Δένδιας: Με στίχους από ποίημα του Λόρδου Βύρωνα η ομιλία του για τα 200 χρόνια από τον θάνατό του

admin

«Πυρά» Παπανώτα κατά Πανόπουλου: Βασιλικότερος του βασιλέως ο πιτσιρικάς;

admin

Δείτε live: Η παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη – Βίντεο και φωτογραφίες

admin

Στη Δυτική Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο, η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του απολιθωμένου δάσους

admin

Σύνοδος Πρυτάνεων – Πιερρακάκης: Πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια

admin

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

admin

Σχοινάς: Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο θα συνεχίσουν να φυλάσσονται και να είναι ασφαλή

admin

Υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Άρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις προσεχείς ευρωεκλογές

admin