Image default
ALPHA BANK

Alpha Bank: Εθελοντές εργαζόμενοι δημιουργούν ακουστικά βιβλία για άτομα με προβλήματα όρασης

Hμέρα Eθελοντισμού για τους εργαζόμενούς της διοργάνωσε η Alpha Bank, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων, καλώντας τους να “χαρίσουν” τις φωνές τους, προκειμένου να δημιουργηθούν ακουστικά βιβλία για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Η δράση αυτή, όπως ανακοινώθηκε, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Διαβάζω για τους ‘Αλλους” και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Τράπεζας που θέτουν στο επίκεντρο τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την προώθηση της έννοιας της συμπερίληψης και την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης στην κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Στο Κεντρικό Κτίριο της Alpha Bank 70 εργαζόμενες και εργαζόμενοι της Τράπεζας είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν μέσω ειδικού σεμιναρίου στην απόδοση λογοτεχνικών κειμένων και στη συνέχεια να ηχογραφήσουν, σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, λογοτεχνικά κείμενα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό, με τους ανθρώπους της Τράπεζας να δηλώνουν ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συμμετάσχουν σε μία απλή δράση ευαισθησίας με μεγάλη αξία. Στοχεύοντας στη βελτίωση της εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία, η Τράπεζα υιοθετεί σειρά ενεργειών για τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και αναπτύσσει προγράμματα που συμβάλλουν στην άρση των ανισοτήτων, καλλιεργώντας συνθήκες αλλά και κουλτούρα κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Η Αlpha Bank, με το νέο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της που ανανεώθηκε το 2022, καλεί όλους τους Εργαζομένους να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις που οργανώνει για τον ‘Ανθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον, και να προσφέρουν τον χρόνο, τον ενθουσιασμό, και την ενέργειά τους, μετουσιώνοντας το ατομικό ενδιαφέρον σε ένα νέο συλλογικό όραμα. Παράλληλα, η Τράπεζα στέκεται αρωγός στην επιθυμία των Εργαζομένων της να προσφέρουν για το κοινό καλό, ενώ παράλληλα καλλιεργεί πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης, δίνοντας τους την ευκαιρία να συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου των πρωτοβουλιών Εταιρικής της Υπευθυνότητας.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Πλημμύρες και πυρκαγιές ψαλιδίζουν τις προσδοκίες για την επίδοση της οικονομίας φέτος

admin

Alpha Bank: Η επίδραση του οικονομικού κλίματος, των φυσικών καταστροφών και της εξωτερικής ζήτησης

admin

Alpha Bank: Οι παράγοντες που επηρέασαν τον πληθωρισμό το πρώτο 7μηνο

admin

Alpha Bank: Στην Hoist Finance κόκκινα δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ

admin

Alpha Bank Romania: Προχωρά στην εξαγορά του τομέα λιανικής της Orange Money στη Ρουμανία

admin

Alpha Bank – Βιομηχανική παραγωγή και μεταποίηση: Επιδόσεις και ενίσχυση των προσδοκιών

admin

Εύσημα από τους επενδυτικούς οίκους για τα αποτελέσματα της Alpha Bank

admin

Alpha Bank: €357 εκατ. τα προσαρμοσμένα Καθαρά Κέρδη μετά από φόρους στο εξάμηνο

admin

Alpha Bank: Κέρδη 302,6 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο

admin

Alpha Bank: Ενισχύεται η δυναμική της ελληνικής βιομηχανίας

admin

Alpha Bank: Στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου και των κατοίκων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin

Β. Ψάλτης: Σε μέρισμα 20% και επαναγορά μετοχών προχωρά η Alpha Bank

admin