Image default
Ευρώπη

Αντίθετα αποτελέσματα διαβλέπει η Τ. Μέι για την παράνομη μετανάστευση

Το νομοσχέδιο για την παράνομη μετανάστευση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερη προθυμία και ως εκ τούτου πιθανότητα, τα θύματα να δώσουν στοιχεία εναντίον των διακινητών, καθιστώντας δυσκολότερη τη σύλληψή τους, προειδοποίησε η πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

Το νομοσχέδιο για την παράνομη μετανάστευση θα επιτρέψει την κράτηση ατόμων που φτάνουν παρανόμως, χωρίς εγγύηση ή δικαστικό έλεγχο εντός των πρώτων 28 ημερών της κράτησης, μέχρι να μπορέσουν να απομακρυνθούν. Περιλαμβάνει διατάξεις που θα εμποδίζουν τους αιτούντες άσυλο να ισχυρίζονται ότι είναι θύματα σύγχρονης δουλείας για να αποφύγουν ή να καθυστερήσουν την απομάκρυνσή τους.

«Ο φόβος μου με αυτό το νομοσχέδιο για την παράνομη μετανάστευση είναι ότι θίγει σοβαρά τον νόμο για τη σύγχρονη δουλεία, καθώς αρνείται την υποστήριξη όσων έχουν υποστεί εκμετάλλευση και σκλαβιά, και με τον τρόπο αυτό, θα καταστήσει πολύ πιο δύσκολο να συλληφθούν και να σταματήσουν οι διακινητές», δήλωσε η Μέι, όπως ανέφερε ο Guardian.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, εάν κάποιος εντοπιστεί ως πιθανό θύμα σύγχρονης δουλείας, «θα διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψει με ασφάλεια στην πατρίδα του ή σε άλλη ασφαλή χώρα».

«Τώρα, μπορεί κάποιοι συνάδελφοί μου να πουν: «Αυτό δεν σημαίνει ότι πάρα πολλοί άνθρωποι θα θέλουν να μείνουν εδώ;» και να ανησυχούν για τους αριθμούς, αλλά πολλοί άνθρωποι που έχουν έρθει εδώ ως σκλάβοι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, δεν θέλουν απλώς να μείνουν εδώ», δήλωσε η Μέι.

«Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο, φοβάμαι ότι είναι πιο πιθανό να μείνουν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και να παραμείνουν εδώ στη δουλεία», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, με επιστολή προς τα δύο σώματα του βρετανικού κοινοβουλίου, η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), Ντούνια Μιγιάτοβιτς, κάλεσε τους νομοθέτες να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Είναι πλέον «απαραίτητο» οι βουλευτές «να αποτρέψουν την ψήφιση νομοθεσίας ασυμβίβαστης με τις διεθνείς υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε στην επιστολή της.

Προς το παρόν, το βρετανικό κοινοβούλιο θα έχει την ευκαιρία να «εξετάσει διεξοδικά το νομοσχέδιο και, μόλις εγκριθεί, τα μέτρα του νομοσχεδίου θα έχουν εγκριθεί ρητά από το κοινοβούλιο».

Σχετικα αρθρα

IEA: Παγκόσμιο ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ το 2023

admin

ΕΕ: Να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τους κανόνες για τη φορολογία των αυτοκινήτων

admin

BHP Billiton: Επί 13 χρόνια χιλιάδες υπάλληλοι έπαιρναν λιγότερη άδεια ή μικρότερες απολαβές «λόγω λάθους»

admin

ΗΠΑ: Να ρίξουν τον Μακάρθι από τη Βουλή των Αντιπροσώπων θέλουν σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικανοί

admin

Τι μπορεί να κρατήσει μακριά τον Έλον Μασκ από το Twitter; Η Κίνα

admin

Δανία: Κρατικό το 20% των σχεδιαζόμενων υπεράκτιων αιολικών πάρκων

admin

Αύξηση της τρομοκρατικής απειλής στην Ολλανδία

admin

Ιρλανδία: Μόλις 3 εταιρείες πληρώνουν το 1/3 των συνολικών εταιρικών φόρων

admin

Έλον Μασκ: Είναι (ξανά) ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

admin

25 χρόνια ΕΚΤ: Οι σταθμοί στην ιστορία της κεντρικής τράπεζας (infographic)

admin

ΗΠΑ: «Πέρασε» από την Βουλή των Αντιπροσώπων η συμφωνία για το όριο του χρέους

admin

«Made in Italy»: 1 δισ. ευρώ «προίκα», για το όραμα της Μελόνι

admin