Image default
Επιχειρήσεις

ΕΒΕΑ: Ανοιχτή πανελλαδική πρόσκληση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα (pic)

Ανοιχτή πρόσκληση σε καινοτόμες μικρές και μεσαίες γυναικείες startup από όλη την Ελλάδα απευθύνουν και επίσημα η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του ΕΒΕΑ και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών – ΕΕΔΕΓΕ.

Όπως δήλωσε στο - η πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, με αφορμή τη δημοσίευση της πρόσκλησης: «Κρίναμε ως πολύ σημαντικό το να βοηθήσουμε τις γυναίκες να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια και δικτύωση.

Επιπλέον, τους προσφέρουμε χώρο, mentoring, γραφεία, και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν, έτσι ώστε να κάνουν τα επόμενα βήματα, ενώ πρόκειται να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια και εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Επιπλέον, η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου πρόσθεσε ότι: «Παρότι η θέση των γυναικών στον εργασιακό στίβο και το επιχειρείν είναι σήμερα σημαντικά καλύτερη από το παρελθόν, χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά. Για αυτό, παρά την πρόοδο, δεν εφησυχάζουμε».

Όπως τόνισε: «Το ΕΒΕΑ στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο επιχειρείν απευθύνει την εν λόγω πρόσκληση σε γυναικείες startup να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων, προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία τους».

Ποιους αφορά

  • Νεοφυείς καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες, στις οποίες τα μέλη τους αποτελούνται από γυναίκες σε ποσοστό τουλάχιστον 50%
  • Νεοφυείς καινοτόμες ΜμΕ με γυναίκες ιδρύτριες ή και συνιδρύτριες, καθώς και επιχειρήσεις, στις οποίες οι γυναίκες κατέχουν την πλειοψηφία των μεριδίων / μετοχών της επιχείρησης και συμμετέχουν με ποσοστό πάνω από το 50% στην εκτελεστική διοίκηση / διαχείριση της επιχείρησης

Οφέλη

Τα οφέλη που εξασφαλίζουν όλες οι νεοφυείς γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες και οι νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες ΜμΕ από τη συμμετοχή τους στη Θ.Ε.Α., περιλαμβάνουν:

  • Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα διοίκησης, μάρκετινγκ – προώθησης πωλήσεων, νομικών και φοροτεχνικών θεμάτων κ.ά.
  • Προώθηση συνεργειών μεταξύ των επιχειρηματικών ομάδων
  • Υποστήριξη για την πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια που αφορούν στη χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχείρησης
  • Συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια
  • Δράσεις επιχειρηματικής δικτύωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Διαμόρφωση κοινών ενδιαφερόντων και στόχων σε επιχειρησιακό επίπεδο

Όπως υπενθύμισε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του -, Αιμίλιος Περδικάρης, «στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πρακτορείου και του ΕΒΕΑ, έχουμε ήδη αναλάβει τον ρόλο Media Partner.

Μεταξύ άλλων, θα συνεργαστούμε για την προβολή στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ των δράσεων του ΕΒΕΑ και των επιχειρήσεων – μελών του, για την ενημέρωση και την επιμόρφωση των μελών του ΕΒΕΑ για θέματα Επικοινωνίας και Προβολής, καθώς επίσης και για την κατάρτιση και υλοποίηση συνεργασιών με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, ακαδημαϊκά, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα και φορείς δημοσίου, περιλαμβανομένης και της δυνατότητας κοινής υποβολής προτάσεων σε ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα, στοχεύοντας στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή τους».

Πληροφορίες – Επικοινωνία με τη Θερμοκοιτίδα Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ

Τηλέφωνο: 211 1036904 & 211 1036958, Γραμματεία της Θ.Ε.Α., από τις 8:00 π.μ. έως τις 15:00

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Οι αιτήσεις υποβολής πρότασης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την 28η Απριλίου, 2023. Στην ιστοσελίδα www.theathensincube.gr υπάρχουν η αίτηση υποβολής πρότασης για την ένταξη στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α., τα κριτήρια αξιολόγησης, καθώς και οι οδηγίες για την συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικά.

Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται άμεσα και με σειρά προτεραιότητας (first come, first served), από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης της Θ.Ε.Α. -: info@theathensincube.gr.

Διαβάστε ακόμη

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου αγόρασε έναντι 18,1 εκατ. ευρώ το μυθικό κτήμα του Κοντομηνά στην Αργολίδα

Dr Truth: Αυτή είναι η ταυτότητα του αληθινού ηγέτη – Το γονίδιο, ο δείκτης νοημοσύνης και η σημασία του ρίσκου

Γερμανία: Σε ύψος-ρεκόρ 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ το χρέος

 

Σχετικα αρθρα

Chanel: Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα επεκτείνει τα κεντρικά γραφεία της (tweet)

admin

Business Events Calendar: Το πρώτο ψηφιακό επαγγελματικό ημερολόγιο στην Ελλάδα

admin

Αντώνης Κοτζαμανίδης: Νέες εξαγορές, νέα προϊόντα και ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης για τον όμιλο Entersoft (pic)

admin

Dolphin: Συμφωνία για χρηματοδότηση της α’ φάσης για το γκόλφ του Kilada Ηills – Στόχος να ανοίξει το 2024

admin

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Fourlis ο David Watson

admin

Μέσι: Άνοιξε το εστιατόριο «Hincha» και σερβίρει τη «Χρυσή Μπάλα» (vid)

admin

Dimand: Nέο εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου η Άννα Χαλκιαδάκη

admin

Lavipharm: Νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου η Βίκυ Δ. Κεφαλά

admin

Στις 27 Ιουνίου η Τακτική Γενική Συνέλευση της Πειραιώς

admin

Noval Property: Λήξη τρίτης περιόδου εκτοκισμού πράσινου ομολόγου

admin

Accor: 25% έκπτωση στις τιμές σε ξενοδοχεία στην Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική

admin

Alpha Trust: Οι στόχοι της εταιρείας για το 2023

admin