Image default
Πολιτική

«Να επιλυθούν ειρηνικά οι διαφορές»: Μήνυμα Ουάσινγκτον για την προσέγγιση Τουρκίας – Ελλάδας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ

“Έχουμε πει εδώ και καιρό ότι, όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και της Ελλάδας, αυτά τα ζητήματα να επιλυθούν ειρηνικά”

Την ανάγκη να επιλυθούν ειρηνικά οι διαφορές Τουρκίας – Ελλάδας, με βάση τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, επισημαίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή τη διαφαινόμενη προσέγγιση των δύο πλευρών. 

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τη διαφαινόμενη προσέγγιση Τουρκίας – Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε ότι «είδατε τον υπουργό (σ.σ  Εξωτερικών Μπλίνκεν) να μιλάει όταν είχε την ευκαιρία να βρεθεί και στην Άγκυρα και στην Αθήνα. Και έχουμε πει εδώ και καιρό ότι, όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και της Ελλάδας, αυτά τα ζητήματα να επιλυθούν ειρηνικά, ότι αυτά τα ζητήματα να επιλυθούν μέσω διπλωματικού διαλόγου και φυσικά σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Οπότε αυτό συνεχίζει να ισχύει».

“Στην Άγκυρα βρήκαμε πρόσφορο έδαφος για συνομιλίες”

Πρόσφορο χαρακτήρισε το έδαφος το οποίο βρήκε στην Άγκυρα, κατά τον 4ο γύρο των επαφών της θετικής ελληνοτουρκικής ατζέντας που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Τούρκο ομόλογό του Μπουράκ Ακσαπάρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Αυτό που κρατάει ο υφυπουργός από την επίσκεψή του στην Άγκυρα είναι ο διπλωματικός πολιτισμός και εκφράζει την ελπίδα ότι αυτό το πνεύμα θα συνεχίσει να επικρατεί στις σχέσεις των δύο κρατών.

Επίσης, ο Κ. Φραγκογιάννης τονίζει πως διαπίστωσε με μεγάλη ικανοποίηση πως έχει επιτευχθεί πρόοδος σχεδόν σε όλες τις θεματικές της θετικής ατζέντας και εκτιμά πως η δυναμική που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια όλων αυτών των τεχνικών συναντήσεων, εκτός του ότι διεύρυνε τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών σε νευραλγικούς τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, άνοιξε παράλληλα δρόμους για στενότερη συνεργασία σε πιο στοχευμένες δράσεις, όπως τη συνεργασία των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών σε εμπόριο και επενδύσεις σε Ελλάδα, Τουρκία αλλά και σε τρίτες χώρες.

- sofokleous10.gr – Καθημερινή

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Ανδρουλάκης: Τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο – Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για τους «επίμαχους διαλόγους»

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δίνουμε στον κ. Καραμανλή το «χαρτί» που ζήτησε – Το έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προειδοποιούσε για ατύχημα

admin

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή

admin

Στέλιος Κουτνατζής: Ο δικηγόρος που θα έχει διευρυμένο ρόλο στο νομοθετικό έργο μετά την παραίτηση Παπασταύρου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα στη Θήβα και πήρε δώρο γραβάτα – Το βράδυ το πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή

admin

Μαξίμου: Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Μπρατάκου – «Μοιράζονται» οι αρμοδιότητες του Παπασταύρου

admin

Με εσωτερική αναδιάταξη η αντικατάσταση Παπασταύρου και Μπρατάκου

admin

Το Σαββατοκύριακο η πρώτη συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς

admin

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Στις ευρωεκλογές θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα

admin

Μαρινάκης: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση εργαλειοποίησης πονεμένων ανθρώπων από αντιπολίτευση

admin

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, το Κυπριακό

admin

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

admin