Image default
Ευρώπη

Οικολογικά πυρά από το Λουξεμβούργο προς Γερμανία και Γαλλία

Ο υπουργός Ενέργειας Claude Turmes έβαλε στο στόχαστρο το φιλικό προς τις επιχειρήσεις FDP της Γερμανίας για την διαμάχη για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης τις τελευταίες εβδομάδες και επέκρινε το Παρίσι για τις πρόσφατες επανειλημμένες προσπάθειές του να ασκήσει πιέσεις υπέρ της πυρηνικής ενέργειας.

Ο Turmes, πράσινος πολιτικός και πρώην ευρωβουλευτής, άσκησε κριτική σε δύο από τα βαριά χαρτιά της ΕΕ ενόψει της συνόδου των υπουργών της ΕΕ την Τρίτη.

Όσον αφορά τη Γερμανία, ο Turmes αναφέρθηκε στην αντίθεση στην εκ των πραγμάτων απαγόρευση των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από το 2035, η οποία οδήγησε την Επιτροπή και τη Γερμανία να συμφωνήσουν να αφήσουν χώρο για τα ηλεκτρονικά καύσιμα στην προσπάθεια της Ένωσης να καταργήσει σταδιακά τις μηχανές εσωτερικής καύσης.

«Τα ηλεκτρονικά καύσιμα είναι μια πολιτική για πλούσιους οδηγούς Porsche 911» και ήταν «απαράδεκτο» το γεγονός ότι το φιλελεύθερο FDP στη Γερμανία ήταν σε θέση να κρατήσει την ΕΕ όμηρο λόγω των εγχώριων εκλογικών αδυναμιών του, δήλωσε ο Turmes.

Το FDP της Γερμανίας «έπρεπε να αποδείξει ότι εξακολουθεί να υπάρχει», αλλά παρέβλεψε από τη διαδικασία τους ανθρώπους με κανονικές δουλειές που δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τα ηλεκτρονικά καύσιμα με 6-8 ευρώ ανά λίτρο», τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό του Λουξεμβούργου, η παραγωγή ηλεκτρονικού καυσίμου για τα αυτοκίνητα θα ήταν επίσης αντιπαραγωγική, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία θα έπρεπε να ανταγωνιστεί τις βιομηχανίες χάλυβα και χημείας που ήδη χρησιμοποιούν υδρογόνο και είναι απαραίτητο για την παραγωγή ηλεκτρονικού καυσίμου αλλά σπάνιο.

Ο Turmes, προερχόμενος από το αντιπυρηνικό Λουξεμβούργο, άφησε επίσης αιχμές κατά της γαλλικής κυβέρνησης, επικρίνοντας τις πρόσφατες αλλά και επανειλημμένες προσπάθειές της να ασκήσει πιέσεις υπέρ της πηγής ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας EDF έχει ακολουθήσει λάθος δρόμο στην προώθηση της πυρηνικής ενέργειας τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό έγινε για άλλη μια φορά σαφές αυτό το χειμώνα, καθώς η Γαλλία δεν μπόρεσε να «φωτίσει τα Ηλύσια Πεδία» και αντ’ αυτού στηρίχθηκε στις γερμανικές εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να επιδιώκει να αξιοποιήσει «κάθε κόλπο που υπάρχει» για να εντοπίσει πρόσθετη χρηματοδότηση για αυτό που ο Turmes αποκαλεί μια αποτυχημένη ενεργειακή εταιρεία.

Σχετικα αρθρα

Γιατί το πετρέλαιο δεν «φοβάται» και τόσο τη σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ

admin

Χαλκό μεταμφιεσμένο σε παλιοσίδερα εμπορεύονται Κίνα – Ρωσία

admin

Προσπαθεί η Μελόνι να κουκουλώσει το αυξανόμενο ιταλικό χρέος;

admin

Πρώτη στάση της θητείας του η Μαδρίτη για τον νέο Πορτογάλο πρωθυπουργό

admin

Μετανιωμένος για την απαγόρευση των αμβλώσεων ο Μοραβιέτσκι, αλλά για τους λάθος λόγους

admin

Κροατία: Πρόεδρος εναντίον Πρωθυπουργού με φόντο τις βουλευτικές εκλογές

admin

Τσεχία: Η Ουκρανία να λάβει την ίδια στήριξη που έλαβε το Ισραήλ

admin

Μπορέλ: Όχι σε μια σύγκρουση – αντιπερισπασμό για «τα δεινά στη Γάζα»

admin

Στην ατζέντα των G7 και της ΕΕ η κλιμάκωση στις σχέσεις Ιράν – Ισραήλ

admin

Η σύγκρουση Ιράν – Ισραήλ έφερε τη μεγαλύτερη αναστάτωση στις αερομεταφορές από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001

admin

Έκθεση Oxfam: Οι εισοδηματικές ανισότητες αυξάνονται στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ

admin

Ιράν: Το «μήνυμα» για τις ροές πετρελαίου

admin