Image default
Αγορές

H Alibaba έδωσε ώθηση στις ασιατικές αγορές

H Alibaba έδωσε ώθηση στις ασιατικές αγορές

Κέρδη κατέγραψαν οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας την Τετάρτη (29/3), καθώς οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ εκτινάχθηκαν μετά την ανακοίνωση του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού ότι θα χωριστεί σε έξι επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο άνω του 2%, ενώ ο Hang Seng Tech ενισχύθηκε κατά 3,01%. Οι μετοχές της Alibaba κατέγραψαν άλμα 13,7%.

Η μεγάλη ανανέωση της Alibaba θα μπορούσε να ακολουθηθεί από τους κινέζους ομολόγους της στην τεχνολογία, σύμφωνα με τον CIO της KraneShares, Μπρένταν Άχερν.

«Πιστεύω ότι οι επενδυτές λένε αυτό που είδαμε στην Alibaba, πραγματικά τον ηγέτη στην τεχνολογία της Κίνας, ότι τα σχέδιά τους μπορεί να χρησιμοποιηθούν από άλλους», είπε ο Άχερν, δείχνοντας τις κινήσεις ADR που παρατηρήθηκαν στο Tencent, το JD.com και το Baidu κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση της εταιρείας έδειξε ότι ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, ο οποίος εντοπίστηκε πρόσφατα στην Κίνα μετά από μήνες στο εξωτερικό, συμμετείχε στη διαδικασία.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι έπαιξε ρόλο σε αυτή τη νέα δομή που είναι πραγματικά γύρω από αυτό που είπε η εταιρεία στο δελτίο Τύπου, αφορά την απελευθέρωση της αξίας των μετόχων», είπε.

Στην Αυστραλία, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον Φεβρουάριο παρουσίασε βραδύτερο ρυθμό ανόδου στο 6,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Αυτό είναι χαμηλότερο από το ποσοστό του Ιανουαρίου που είχε διαμορφωθεί στο 7,4% και επίσης χαμηλότερο από το 7,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Στοιχεία από το γραφείο στατιστικών της χώρας αποκάλυψαν ότι οι πιο σημαντικές αυξήσεις τιμών σημειώθηκαν στις κατοικίες, ακολουθούμενες από τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά και μετά στις μεταφορές.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, καθώς και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, θα είναι καθοριστικά για την απόφαση της Reserve Bank of Australia τον Απρίλιο σχετικά με το αν θα αυξήσει τα επιτόκια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 1,33%, κλείνοντας στις 27.883,78 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 2,01% στις 10.160,23 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,16% στις 3.240,06 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,03% στις 11.568,21 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted ανέβηκε 0,43% και έκλεισε στις 15.769,76 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε κέρδη 0,37% στις 2.443,92 μονάδες.

  • Alibaba
  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • Αυστραλία
  • Κίνα
  • Nikkei
  • ιαπωνία
  • Kospi

    Σχετικα αρθρα

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κορυφώνεται

    admin

    Δειλά ανοδική η έναρξη των συναλλαγών στις ευρωαγορές

    admin

    Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

    admin

    Wall Street: Νευρικότητα μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Ανέκαμψε ο Dow Jones

    admin

    Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

    admin