Image default
Αγορές

Διατηρούν τη θετική δυναμική τους οι ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

Διατηρούν τη θετική δυναμική τους οι ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

Στα «πράσινα» κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (30/3), συνεχίζοντας τη θετική δυναμική από τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα υποχωρούν.

Όλοι οι τομείς διαπραγματεύονται ανοδικά, με τις μετοχές που σχετίζονται με το λιανεμπόριο να ηγούνται των κερδών με άνοδο 2,5%, καθώς η μετοχή της H&M ανεβαίνει αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ανέλπιστα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο.

Οι τεχνολογικές μετοχές κερδίζουν 1,5% καθώς οι συνθήκες έγιναν ξανά ευνοϊκές για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, ενώ οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν άνοδο 1,5%, καθώς ο κλάδος φαίνεται να έχει ξεπεράσει την πρόσφατη περίοδο αστάθειας.

Οι μετοχές της UBS ενισχύονται κατά 2,5%, έχοντας ολοκληρώσει τη συνεδρίαση της Τετάρτης με κέρδος 3,7%, αφού η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο Σέρτζιο Ερμότι θα επιστρέψει στον ρόλο του ως CEO του ομίλου από τις 5 Απριλίου, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Credit Suisse.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντομινίκ Λαμπουρέ είπε στο CNBC ότι «τα τρία τελευταία χρόνια, η ανθεκτικότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος ήταν πολύ ισχυρή χάρη στην πολύ καλή φερεγγυότητα, την πολύ καλή ρευστότητα και την πολύ καλή κερδοφορία».

«Με βάση αυτό, πιστεύω πραγματικά ότι υπάρχει καλή ανθεκτικότητα στο τραπεζικό μας σύστημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ιζαμπέλ Σνέιμπελ, είπε σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον το απόγευμα της Τετάρτης ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός στην ευρωζώνη αποδεικνύεται επίμονος, αλλά η ΕΚΤ δεν θέλει να προκαλέσει περισσότερο πόνο αυξάνοντας τα επιτόκια πολύ γρήγορα.

Ο βασικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη μειώθηκε από 8,6% σε 8,5% τον Φεβρουάριο, αλλά ο δομικός πληθωρισμός, που αφαιρεί την ενέργεια και τα τρόφιμα, αυξήθηκε από 5,3% σε 5,6%.

Η επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας θα γίνει στις 4 Μαΐου. Σε αντίθεση με πριν από τη συνεδρίασή της τον Μάρτιο, όταν αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, δεν έχει δώσει σαφείς οδηγίες για το τι αναμένει να κάνει.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,86% στις 454,08 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 1,11% στις 15.499,95 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,04% στις 7.262,25 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,51% στις 7.602,70 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 1,05% στις 27.019 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 1,72% στις 9.227,48 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 1,23% στις 5.973,95 μονάδες.

  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600
  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

    Σχετικα αρθρα

    «Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Τεχνολογικό ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια – Ποιοι δείκτες ξεχώρισαν

    admin

    Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι, με οδηγό τις ανακοινώσεις κερδών

    admin

    Υψηλότερα οι Ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον βρετανικό FTSE 100

    admin

    Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street λόγω θετικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων

    admin

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές-Ώθηση από το rebound της Wall Street

    admin

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Τεχνολογικό ράλι στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό πρόσημο χάρη στις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    NYSE: Εξετάζεται το ενδεχόμενο 24ωρης διαπραγμάτευσης μετοχών

    admin

    Με το δεξί στην νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Ρεκόρ ο FTSE 100

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street ενόψει των αποτελεσμάτων των Magnificent 7

    admin

    Ράλι ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    admin