Image default
Επιχειρήσεις

Βύρων Νικολαΐδης: Ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων για την Peoplecert μετά τις νέες εξαγορές

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Peoplecert του Βύρωνα Νικολαΐδη κατά το πρώτο πλήρες οικονομικό έτος μετά την εξαγορά της Axelos.

Σύμφωνα με τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις που κοινοποίησε η PeopleCert Wisdom Limited ο κύκλος εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε το 2022 κατά 48% φθάνοντας τις 117,7 εκατ. στερλίνες (138,1 εκατ. ευρώ), από 79,6 εκατ. στερλίνες (92,7 εκατ. ευρώ) ένα χρόνο πριν, και παράλληλα τα EBITDA «εκτινάχθηκαν» κατά 647% φθάνοντας τις 77,2 εκατ. στερλίνες (90,6 εκατ. ευρώ) από 10,3 εκατ. στερλίνες (10,9 εκατ. ευρώ) ένα χρόνο πριν. Τα καθαρά κέρδη διογκώθηκαν στα 21,03 εκατ. στερλίνες έναντι ζημιών 3,88 εκατ. στερλινών το 2021.

Όπως σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης σε συνέντευξη Τύπου χθες απ’ τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο, «τα αποτελέσματα της χρήσης του έτους 2022 σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής στις οικονομικές επιδόσεις της PeopleCert». Σημαντική συνεισφορά στη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών είχαν η ανάπτυξη 42% του σκέλους Business & IT καθώς και η περαιτέρω συνεισφορά των προϊόντων γλωσσομάθειας που αυξήθηκε κατά 61%!

Η ανάπτυξη που κατεγράφη αποδίδεται εν μέρει στη δημιουργία ενός ισχυρού Powerhouse παραγωγής πνευματικής ιδιοκτησίας μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Axelos καθώς και την επέκταση της σουίτας ανάπτυξης προϊόντων λογισμικού μέσω της εξαγοράς της εταιρείας πιστοποιήσεων QAI το 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη μόνο η Axelos, την οποία εξαγόρασε απ’ το βρετανικό Δημόσιο, είχε κέρδη 27 εκατ. στερλινών. Η δε εξαγορά της εκτός του ότι διεύρυνε το μοντέλο ανάπτυξης της PeopleCert, ενίσχυσε και την κερδοφορία της με δεδομένο ότι σε ένα μεγάλο βαθμό πλήρωνε royalties σε αυτή.

Παράλληλα όμως και οι συνέργιες που υπήρξαν μείωσαν σημαντικά και το κόστος με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους.

Αποτέλεσμα αυτών των επιδόσεων είναι η εταιρεία να εμφανίζει παράλληλα και σημαντική μείωση της σχέσης καθαρού χρέους / προσαρμοσμένου EBITDA που από 5,4 το Μάρτιο του 2021 σήμερα έχει υποχωρήσει στο 2,73! Σημειωτέον πως οι δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ήταν 266,07 εκατ. στερλίνες.

Σημειώνεται πως πρόσφατα η PeopleCert προχώρησε στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας DevOps Institute. Μία εξαγορά που την βοηθά να εδραιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση παγκοσμίως, στον τομέα ανάπτυξης και παροχής πρωτοποριακών λύσεων στο Business & IT μέσω βέλτιστων πρακτικών και αναγνωρισμένων μεθοδολογιών καθώς και των σχετικών επαγγελματικών πιστοποιήσεων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων εξαγορών ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε πως εξακολουθεί να αναζητά ευκαιρίες αν και έσπευσε να τονίσει πως αυτή τη στιγμή η PeopleCert δεν έχει ελλείψεις που θα έπρεπε άμεσα να καλυφθούν.

Ερωτηθείς για τις αλλαγές στο διεθνές περιβάλλον και τον ανοδικό κύκλο των επιτοκίων σημείωσε πως η PeopleCert δεν επηρεάζεται ως τώρα. Ωστόσο ακόμα δεν έχει σχηματίσει ξεκάθαρη εικόνα για τη χρονιά. «Εάν παλιά λέγαμε ότι ‘τα μετρητά είναι ο Βασιλιάς’, τώρα ‘τα μετρητά είναι Βασιλιάς, Βασίλισσα και πριγκίπισσα ταυτόχρονα’. Οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα μαγαζί που θα παράγει και θα διακρατά αρκετά μετρητά», τόνισε.

Σημειωτέον πως οι πιστοποιήσεις της PeopleCert έχουν υιοθετηθεί από εκατομμύρια επαγγελματίες παγκοσμίως, 50.000 εταιρείες (82,5% των Fortune 500 εταιρειών χρησιμοποιούν ITIL) συμπεριλαμβανομένων των Coca-Cola, IBM, ΗP, VISA, Microsoft, Αmazon, Goldman Sachs και 800 κυβερνητικούς οργανισμούς σε 45 χώρες.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Πιστωτική επέκταση άνω των 6,5 δισ. ευρώ ο στόχος για το 2023 – «Ατμομηχανή» τα δάνεια προς επιχειρήσεις

Ταμειακές Μηχανές: Αλλάζουν πάλι (αλλά με επιδότηση) για να διασυνδεθούν με τα POS

Βοήθεια… έρχονται κόκκινοι φόροι, το deal της ΤΕΝΕΡΓ, οι μισθοί των CEO και ο γάμος της Πύλου 

Σχετικα αρθρα

Αλλαγές στο ΔΣ της Ίλυδας- Η σύνθεση

admin

Μοτοδυναμική: Δωρεάν διάθεση 34.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη έως τις 31/12 – Οι όροι

admin

Noval Property: Παράταση για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο

admin

Noval: Πήρε παράταση η εισαγωγή στο Χ.Α.- Η νέα ημερομηνία

admin

Lamda: Eγκρίθηκε η κοινή διάσπαση της θυγατρικής Lamda Olympia Village

admin

HotelBrain Academy: Οι εγγραφές ξεκίνησαν – Κλείστε τώρα θέση στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας (pics)

admin

Lamda Development: Ολοκληρώθηκε η διάσπαση της θυγατρικής Lamda Olympia Village

admin

Performance Technologies: Ιστορικό ρεκόρ εσόδων- Αυξήθηκαν κατά 40% στο εξάμηνο

admin

Performance Technologies: Ιστορικό ρεκόρ σε έσοδα και μικτό κέρδος στο 6μηνο – Στα €2,92 εκατ. τα EBITDA

admin

Ο Θάνος Ηλιόπουλος Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ELTON

admin

ELTON: Ο Θάνος Ηλιόπουλος νέος γενικός διευθυντής του Ομίλου

admin

Netcompany-Intrasoft: Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον γίνεται πραγματικότητα (pics)

admin