Image default
Πολιτική

Εύα Καϊλή από τη φυλακή: Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, δε νιώθω θύμα, αλλά τρόπαιο πολιτικής δίωξης

Καϊλή

“Υπάρχει προκατάληψη κατά των πολιτικών του Νότου… Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει” δηλώνει η Εύα Καϊλή

Τις πρώτες δηλώσεις της Εύας Καϊλή μέσα από τις φυλακές Χάρεν του Βελγίου, όπου παραμένει κρατούμενη για το σκάνδαλο του Qatargate, φέρνει στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera επικαλούμενη την Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, μέλος του Φόρτσα Ιτάλια και της ιταλικής αντιπροσωπείας στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία την επισκέφθηκε.

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα, νιώθω τρόπαιο… Το τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης που περιλαμβάνει μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε περίπτωση κατά των βουλευτών και των πολιτικών της Νότιας Ευρώπης. Τους Μαλτέζους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς κ.ο.κ» υποστηρίζει, μιλώντας στην Μπεργκαμίνι.

Στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στις φυλακές Χάρεν, η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε με τζιν, αθλητικά παπούτσια και το λευκό πουκάμισο και το πράσινο γιλέκο που φορούν οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες.

Καϊλή

«Εκτιμώ το θάρρος σας. Είστε η πρώτη βουλευτής που έρχεται εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Κανείς δεν έχει έρθει μέχρι τώρα. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα μου. Μετά το σάλο των πρώτων ημερών για το θέμα αυτό κανείς δεν μιλάει πια. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει».

Για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο Qatargate δηλώνει μόνο ότι «ο Παντσέρι (σ.σ. ο φερόμενος εγκέφαλος του σκανδάλου) ήταν πολύ χειριστικός με το σύντροφό μου (σ.σ. τον Φραντσέσκο Τζόρτζι)».

Η Εύα Καϊλή δήλωσε δε, ότι «τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Πολλές φορές. Τότε κάτι άλλαξε», αλλά δεν διευκρινίζει τι άλλεξε. 

Όπως είπε η στη συνομιλήτριά της το διάστημα που είναι στη φυλακή μελετά γαλλικά και ολλανδικά. «Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία μού είπε ότι θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική» δηλώνει η Μπεργκαμίνι

Σύμφωνα με την Ιταλίδα πολιτικό «τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται είναι πολύ σοβαρά, και αν βρεθεί ένοχη θα πρέπει να πληρώσει. Αλλά το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να εφαρμόζεται για όλους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών. Αλλιώς μιλάμε για σκοτεινές εποχές της ιστορίας».

Η Μπεργκαμίνι θέτει και το θέμα της δίχρονης κόρης της Καϊλή, λέγοντας ότι «αν η Εύα Καϊλή κριθεί ένοχη τότε θα αναλάβει η δικαιοσύνη. Αλλα η κόρη της δεν φταίει. Αντίθετα βρίσκεται σε μια θέση να βιώνει την απουσία της μητέρας της και αυτό θα επηρεάσει τη ζωή της».

Η Ιταλίδα ευρωβουλευτής αναφέρει ότι βρήκε την καθαιρεθείσα αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου σε συναισθηματική δοκιμασία αλλά μαχητική, όχι σε κατάθλιψη. «Η έρευνα θα συνεχίσει την πορεία της, όπως πρέπει να κάνει, αλλά επαναλαμβάνω ότι το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να ισχύει για όλους. Είμαι έκπληκτη από την σιωπή των πολιτικών και την υποκρισία γύρω από αυτή την ιστορία».

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

admin

Rebranding αλά γαλλικά για τον Αλέξη Τσίπρα by Publicis

admin

Ανδρουλάκης: Τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο – Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για τους «επίμαχους διαλόγους»

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δίνουμε στον κ. Καραμανλή το «χαρτί» που ζήτησε – Το έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προειδοποιούσε για ατύχημα

admin

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή

admin

Στέλιος Κουτνατζής: Ο δικηγόρος που θα έχει διευρυμένο ρόλο στο νομοθετικό έργο μετά την παραίτηση Παπασταύρου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα στη Θήβα και πήρε δώρο γραβάτα – Το βράδυ το πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή

admin

Μαξίμου: Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Μπρατάκου – «Μοιράζονται» οι αρμοδιότητες του Παπασταύρου

admin

Με εσωτερική αναδιάταξη η αντικατάσταση Παπασταύρου και Μπρατάκου

admin

Το Σαββατοκύριακο η πρώτη συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς

admin

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Στις ευρωεκλογές θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα

admin

Μαρινάκης: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση εργαλειοποίησης πονεμένων ανθρώπων από αντιπολίτευση

admin