Image default
Οικονομία

«Αναβιώνουν» οι 72-120 δόσεις για όσους τις έχασαν-Έως την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αναβίωση των 72-120 δόσεων για οφειλές σε Δημόσιο, ΕΦΚΑ και εφορίες, πολιτών που τις έχασαν για διάφορους λόγους, ενώ τίθεται σε ισχύ και νέα ρύθμιση 36 έως 72 δόσεων για όσους δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις οφειλές τους από τον Νοέμβριο του 2021.

«Έως την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την αναβίωση των 72 έως 120 δόσεων στο Δημόσιο, ΕΦΚΑ και εφορίες, όπως και η νέα ένταξη πολιτών που δυσκολεύτηκαν την προηγούμενη διετία, και έχουμε καινούργια ρύθμιση 36 έως 72 δόσεις», ανακοίνωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της φθηνής στέγης, το «Σπίτι μου». Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «αφορά σε 10 χιλιάδες συμπατριώτες μας, νέους ανθρώπους, νέα ζευγάρια μέχρι 39 ετών. Πρόκειται για ακόμη μία πρωτοβουλία για τους νέους».

Ανέφερε, επίσης, πως «αν προσθέσουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και άλλη μία σειρά πρωτοβουλίες φορολογικών κινήτρων για start up επιχειρήσεις, προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν, να χτίσουν οικογένειες και να προοδεύσουν. Είναι άτοκο για τρίτεκνους και πολύτεκνους, ακόμα και γι’ αυτούς που θα γίνουν τρίτεκνοι στην πορεία του δανείου».

Ο υπουργός ανέφερε, εξάλλου, ότι από χθες και έως την επόμενη εβδομάδα υλοποιούνται πέντε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με συνολικό δημοσιονομικό κόστος άνω του 1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι «οι πρωτοβουλίες αυτές καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Πρόσθεσε ότι «μέσα στις φορολογικές δηλώσεις υπάρχουν οι προβλέψεις για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν 50% έκπτωση φόρου εφ’ όρου ζωής υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε συνεργατικά σχήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενσωματωθεί στις φορολογικές δηλώσεις η πρόβλεψη για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που στα 3/12 του 2022 αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων. Ουσιαστικά είναι ρήτρα εργασίας».

Σχετικα αρθρα

ΗΠΑ: Στο 3,4% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη στο δ’ τρίμηνο του 2023 – Πτώση στις αιτήσεις ανεργίας 

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

admin

Κατά 12,7% μειώθηκε ο όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 5,4% του βάρους φορτίων οδικών εμπορευματικών μεταφορών το γ’ τρίμηνο του 2023

admin

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Αύριο οι πληρωμές Μαρτίου

admin

Καλά νέα από την απασχόληση στη Γερμανία – Συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο η αύξηση των εργαζομένων

admin

Βρετανία: Σε ύφεση η οικονομία και στο δ’ τρίμηνο του 2023

admin

«Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο στο ΣΕΦ: «Παράθυρο» εργασίας για πάνω από 3.000 θέσεις

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 73,5% κατέγραψε ο αριθμός των τουριστών το 2023 στη Σαγκάη

admin

Γερμανία: Απροσδόκητη μείωση για τις λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο

admin

Πέθανε ο νομπελίστας Ντάνιελ Κάνεμαν, πρωτοπόρος στη μελέτη των αποφάσεων στην οικονομία

admin