Image default
Οικονομία

Κικίλιας: Ο Τουρισμός οδηγός της ελληνικής οικονομίας την τελευταία διετία

«Οι δημοφιλείς προορισμοί είναι σχεδόν full booking ακόμα και από τον Απρίλιο, με τη σεζόν να φαίνεται ότι θα επεκταθεί μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα και τους επαγγελματίες του κλάδου να εκτιμούν ότι το 2023 θα είναι 10%-20% πάνω από το 2022, που ήταν μια εξαιρετική χρονιά» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο «Mega».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που φέρνουν τον τουρισμό στην πρώτη θέση αξιολόγησης των πολιτών όσον αφορά τις υψηλότερες επιδόσεις της κυβέρνησης, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια ο ελληνικός τουρισμός οδηγεί την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, δίνει θέσεις εργασίας και αδιαμεσολάβητα έσοδα στην ελληνική κοινωνία, και κυρίως στα χαμηλά και μεσαία και στρώματα που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Όπως συμπλήρωσε, από τα υπερπλεονάσματα του τουρισμού το 2022 – και το ίδιο θα συμβεί και το 2023- στηρίχθηκαν και άλλοι τομείς, όπως η ενέργεια, λόγω των επιπτώσεων που έφεραν οι πολλαπλές κρίσεις που έπληξαν την Ευρώπη.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως φέτος αναμένεται σημαντική ώθηση στον ελληνικό τουρισμό από τις αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας, που ήταν κλειστές λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. «Οι πτήσεις από Πεκίνο και Σαγκάη, που έχουν ήδη ξεκινήσει, θα ενταθούν τον επόμενο διάστημα. Ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας, με τον οποίο είχα την τιμή να συναντηθώ χθες, μου επιβεβαίωσε αυτή την εικόνα και του ζήτησα να έχουμε επιπλέον πτήσεις και off season, καθώς οι Κινέζοι ταξιδεύουν όλον τον χρόνο και θέλουν διαφορετικές διακοπές.

Ομοίως, ισχυρές τουριστικές ροές αναμένουμε από την Αυστραλία, όπου ο ΕΟΤ άνοιξε νέο γραφείο στη Μελβούρνη, αλλά και από τον Καναδά, απ’ όπου οι απευθείας πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» θα είναι καθημερινές. Ταυτόχρονα, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, οι εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί ταξιδιώτες που θα έρθουν με απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ θα ενισχύσουν σημαντικά τα έσοδα της ελληνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικα αρθρα

Υπερκέρδη στο ελληνικό χρηματιστήριο της τέχνης

admin

Ελληνικό: Σημαντική επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης των έργων – Η πορεία τους μέχρι τώρα

admin

Πετρέλαιο: «Αιχμάλωτος» της ζήτησης και ο ΟΠΕΚ – Τι θα συμβεί με την παραγωγή

fastpath

Ρεύμα: Με θετικό «πρόσημο» για την επάρκεια τροφοδοσίας ξεκινά το καλοκαίρι

admin

Καύσιμα: Σε θετικό έδαφος οι καταναλώσεις το Μάιο – Άνοδο στη ζήτηση αναμένει η αγορά

fastpath

Καύσιμα: Σε θετικό έδαφος οι καταναλώσεις το Μάιο – Άνοδο στη ζήτηση αναμένει η αγορά

admin

Οφειλές στο δημόσιο: Πότε κλείνει το «παράθυρο» για ένταξη στη ρύθμιση

admin

Κύπρος: Έτος-ορόσημο το 2023 για το κοίτασμα «Αφροδίτη»

admin

ΥΠΟΙΚ-ΟΟΣΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 45η Ετήσια Σύνοδος της Επιτροπής Ανώτερων Αξιωματούχων για τον Προϋπολογισμό

admin

Κατάργηση του ασφαλιστικού φόρου και μηδενικό ΦΠΑ στην Υγεία ζητούν οι ασφαλιστές

fastpath

Οι τέσσερις κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα που ανησυχούν σοβαρά την ΕΚΤ

admin

Καύσιμα: Σε θετικό έδαφος οι καταναλώσεις το Μάιο – Άνοδο στη ζήτηση αναμένει η αγορά

fastpath