Image default
Τοις Μετρητοίς

Apple: Το ασήκωτο ταμείο και ο σχηματισμός που θα αλλάξει τα δεδομένα

Η κατασκευάστρια των iPhone Apple (AAPL) με το απίστευτο ταμείο (μετρητά + επενδύσεις) των 202,6 δισ. δολαρίων κατατάσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια ως μία από τις πλουσιότερες εταιρείες στον κόσμο.

Το «ασήκωτο» ταμείο παρέχει στην εταιρεία τη μεγάλη οικονομική ευελιξία να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και προϊόντα, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και φυσικά να αποκτήσει άλλες επιχειρήσεις.

Στη διαγραμματική ανάλυση βλέπουμε τη μετοχή της να έχει πατήσει για τα καλά στην περιοχή των 150 δολαρίων και να αρχίζει να κινείται επιθετικά προς την άνω πλευρά του μακροπρόθεσμου πλαγιοκαθοδικού καναλιού “R” στα 167,5 δολάρια.

Περιττό να αναφέρουμε ότι μια επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση του τεράστιου αυτού σχηματισμού θα αλλάξει ριζικά τη τάση της μετοχής ωθώντας τη προς τη περιοχή των 175 με 180 δολαρίων. Κάτι που θα επηρεάσει άμεσα και τον S&P 500 μιας που ελέγχει το 7,10% της κίνησής του.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

April 2, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin

Το πετρέλαιο ξυπνάει το πληθωριστικό φόβο

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Οι αγοραστές “κάτι” ετοιμάζουν

admin

Γενικός Δείκτης: Ψάχνοντας τον επόμενο χάρτη τάσης

admin

Εβροφάρμα: Με εκρηκτική άνοδο +78% στη κερδοφορία

admin

Intralot: Σπριντάροντας στην ευθεία της ανάπτυξης

admin