Image default
Ευρώπη

ΗΠΑ: Η χώρα όπου οι εργαζόμενοι φοβούνται να πάρουν άδεια

«Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ έχουν συνηθίσει να πιστεύουν ότι αν δεν είσαι στη δουλειά, είσαι τεμπέλης ή κινδυνεύεις να αντικατασταθείς. «Μας έχουν επίσης διδάξει ότι για να πάρεις περισσότερα πρέπει να δουλέψεις περισσότερο, και επειδή όλοι θέλουμε περισσότερα, τείνουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην εργασία έναντι άλλων πραγμάτων στη ζωή μας». Αυτόν θεωρεί -ως έναν- από τους λόγους που οι Αμερικανοί εμφανίζονται απρόθυμοι να πάρουν μέρος-ακόμη και το σύνολο-της καλοκαιρινής τους άδειας η Christy Pruitt-Haynes, επικεφαλής του τμήματος ταλέντων και απόδοσης στο NeuroLeadership Institute, εταιρείας συμβούλων για τον εργασιακό χώρο.

Η ίδια ωστόσο, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του -, σπεύδει να προσθέσει, ότι η σημαντικότερη αιτία που εμποδίζει τους περισσότερους Αμερικανούς να πάρουν άδεια είναι απλά ο “φόβος”.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Pew Research Center, μόνο το 48% των εργαζομένων στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν όλες τις ημέρες των διακοπών τους. Όσοι δεν την παίρνουν στο σύνολό της, λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή ή δεν το χρειάζονται, ή ανησυχούν μήπως μείνουν πίσω στη δουλειά τους ή αισθάνονται άσχημα που οι συνάδελφοι τους σηκώνουν το βάρος τους.

Μερικοί μάλιστα πιστεύουν ότι ο χρόνος διακοπών βλάπτει τις πιθανότητες προαγωγής τους ή μπορεί να τους κοστίσει τη δουλειά τους.

Μέρες…απολύσεων

Σημειώνεται, ότι η ανησυχία των εργαζομένων αυξάνεται με τις απολύσεις να πληθαίνουν, τις προσλήψεις να επιβραδύνονται και τις επιχειρήσεις να περικόπτουν προνόμια και άλλες δαπάνες.

Η άνοδος της εξ αποστάσεως εργασίας έχει επίσης συμβάλει στο να παίρνουν οι εργαζόμενοι λιγότερες άδειες, σύμφωνα με τον Paaras Parker, επικεφαλής ανθρώπινων πόρων της Paycor, Τα ραντεβού με γιατρούς, για παράδειγμα, μπορούν πλέον να γίνουν εικονικά ή με μια γρήγορη έξοδο από ένα γραφείο στο σπίτι, αντί να χρησιμοποιηθεί μια ολόκληρη ημέρα άδειας.

ΗΠΑ: Συνεχίζουν τις μαζικές απολύσεις οι «τιτάνες» της Γουόλτ Στριτ – Πώς βιώνουν την ύφεση

Πολύ λιγότερες ημέρες διακοπών από ό,τι στην Ευρώπη

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ λαμβάνουν κατά μέσο όρο 15 ημέρες διακοπών μετά από πέντε χρόνια εργασίας, οι οποίες αυξάνονται σε 20 ημέρες μετά από δύο δεκαετίες εργασίας, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας. Ξεχωριστή έρευνα έδειξε ότι οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι συνήθως παίρνουν περισσότερες ημέρες άδειας από τους Αμερικανούς, αισθάνονται λιγότερο ένοχοι για τη χρήση τους.

Περίπου το 80% του συνόλου των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ παίρνουν πληρωμένες διακοπές, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Στην έρευνα της Pew, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 5.900 εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι η άδεια είναι “εξαιρετικά” σημαντική σε σχέση με όσους είπαν το ίδιο για την ασφάλιση υγείας που χορηγεί ο εργοδότης, και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Σχετικα αρθρα

Σύνοδος Κορυφής: Η έκθεση Λέττα για να μην χάσει η ΕΕ το τρένο της ανταγωνιστικότητας

admin

Συγκέντρωση αναπτυξιακών δυνάμεων στην «οικονομία χαμηλού υψομέτρου» της Κίνας

admin

Κίνα: Η εποχή του 5.5G έφτασε – Είστε έτοιμοι;

admin

Η ακροδεξιά παλεύει να παραμείνει επίκαιρη ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Η ψυχική υγεία στην εργασία εντάσσεται στους επιδημιολογικούς δείκτες της Ισπανίας

admin

Δύο Ρώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν στη Γερμανία

admin

Γαλλία: 55 τοποθεσίες για να υποδεχτούν την καθαρή βιομηχανία

admin

Ο S&P υποβάθμισε το Ισραήλ

admin

Γερμανός ακροδεξιός ενώπιον της δικαιοσύνης για ναζιστικά σύμβολα

admin

Στενότερη συνεργασία Ιταλίας-Τυνησίας για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης

admin

Ο Πορτογάλος πρόεδρος δίνει Kόστα για επικεφαλής του Συμβουλίου της ΕΕ

admin

Η συνάντηση Ντούντα-Τραμπ εγείρει ερωτηματικά στην Πολωνία

admin