Image default
Πολιτική

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Πειραιά και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Ο Δήμος Πειραιά και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με κύριο στόχο τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον προγραμματισμό των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της νέας επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και από την Εθνική Τράπεζα από τους κ.κ. Παντελή Μαραβέα, Βοηθό Γενικό Διευθυντή Retail Segments, Bank Analytics & Liability Products και Σπύρο Αρσένη, Υποδιευθυντή Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας. Παρευρέθηκαν ο κ. Δημήτρης Καρύδης Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, η κα Πηνελόπη Χαρίτου, Υποδιευθύντρια Business Banking και Key Account Segments και η κα Ειρήνη Σγούρου, στέλεχος Υποδιεύθυνσης Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, ο κ. Αντώνιος Μήλιας Διευθυντής Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, η κα Θεώνη Παντελή Προϊσταμένη Τμ. Επιχειρηματικότητας, Γαλάζιας Ανάπτυξης & Ναυτιλίας και η κα Νεκταρία Μαραβά στέλεχος Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά.

Επιγραμματικά, το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει συνέργειες σε δράσεις με επίκεντρο τη γαλάζια ανάπτυξη και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, συνεργασία σε συνέδρια, δράσεις, εκδηλώσεις και εργαστήρια με στόχο την προώθηση της καινοτομίας, καθώς και υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων που υποστηρίζονται από τον Δήμο Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα έρχεται να επισφραγίσει την ήδη εποικοδομητική μας συνεργασία σε επίπεδο καινοτομίας με επίκεντρο το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Start Up Piraeus. Ο Δήμος Πειραιά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα καινοτομίας και σκοπός είναι, με τις συνέργειες που από κοινού θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Μνημονίου, να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Εθνική Τράπεζα για τη συνεργασία, τα αποτελέσματα της οποίας πιστεύω ότι θα έχουν πολλά οφέλη σε νεοφυείς επιχειρήσεις και σε νέες επιχειρηματικές ιδέες με επίκεντρο τη γαλάζια ανάπτυξη».

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, σημείωσε:

«Είναι μια σημαντική συνεργασία. Η Εθνική Τράπεζα είναι από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη χώρα μας, με πολύ σημαντικές επιδόσεις στα θέματα της καινοτομίας και της στήριξης των start up επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι η εμπειρία της τράπεζας θα βοηθήσει να προωθηθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθειά μας, που έχει ως στόχο να στηρίξει νεοφυείς επιχειρήσεις, νέες επιχειρηματικές ιδέες με αιχμή τα θέματα της γαλάζιας οικονομίας και της γαλάζιας ανάπτυξης. Το Μνημόνιο Συνεργασίας επικυρώνει θεσμικά όλη αυτήν την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια για τη στήριξη νέων επιχειρηματιών».

Ο βοηθός γενικός διευθυντής Retail Segments, Bank Analytics & Lending Products της Εθνικής Τράπεζας κ. Παντελής Μαραβέας, δήλωσε:

«Το Μνημόνιο επισφραγίζει μια στενή συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας και του προγράμματος NBG Business και του Κέντρου StartUp Piraeus που χρονολογείται από την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου και αφορά εκατέρωθεν συνέργειες σε καθοδήγηση ομάδων, συμμετοχή σε κριτικές επιτροπές, ομιλίες και σεμινάρια. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του Κέντρου και στη συνεργασία μας. Η Εθνική Τράπεζα δίνει πάντα το «παρών» και στηρίζει αξιόλογες προσπάθειες δήμων και φορέων».

Ο υποδιευθυντής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας κ. Σπύρος Αρσένης, τόνισε:

«Με μεγάλη χαρά υπογράψαμε το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο επισφραγίζει μια συνεργασία ετών με τον Δήμο Πειραιά και το Κέντρο Καινοτομίας. Ήδη, συνεργαζόμαστε πολύ στενά με πολλές δράσεις και βοηθάμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα της περιοχής να αναπτυχθεί και να επωφεληθούμε όλοι μας, οι εταιρείες, η τοπική οικονομία και η οικονομία της χώρας μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Εξ επαφής πυροβολήθηκε στο κεφάλι η γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή σε αυτοκίνητο

«Καλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα την Τετάρτη – Τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει

Ντάρια Τρεπόβα: Τι γνωρίζουμε για την 26χρονη που συνελήφθη για τη δολοφονία του Ρώσου μπλόγκερ

Subscribe to our News

* indicates required/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Εκλογές 2023: «Το χιούμορ έπιασε τόπο» – Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντά για τους «ληστές τραπεζών» στην Πλεύση Ελευθερίας

admin

Θεοδωρικάκος: Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για ανάπτυξη με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων

admin

Πέτσας στον ΣΚΑΪ: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο τρίτης κάλπης – Εχθρός μας ο εφησυχασμός

admin

«Μητέρα των μαχών» η Αττική για την 25η Ιουνίου

admin

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια στη «Βαβυλωνία» με φόντο την απλή αναλογική

admin

Με το «τελευταίο βράδυ μου» του Καζαντζίδη αποχαιρέτησαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο – Δείτε φωτογραφίες

admin

Υπουργείο Εξωτερικών: Η συνέχιση της κράτησης Μπελέρη προκαλεί ερωτηματικά για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νέα Δημοκρατία να δώσει απαντήσεις για την Τράπεζα Θεμάτων

admin

Ανδρουλάκης από Σητεία: «Η ΝΔ αγωνιά για χίλιες οικογένειες. Το ΠΑΣΟΚ αγωνιά για εκατομμύρια Έλληνες»

admin

Εκλογές 2023 – Ρωμανός: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται ποιος θα εξαγγείλει περισσότερους φόρους

admin

Συλλυπητήρια του υπουργείου Εξωτερικών για τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία

admin

Νέα απάντηση Σκέρτσου στον ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος δεν έχει επιχειρήματα, καταφεύγει στα ψέματα

admin