Image default
BLOOMBERG

Evergrande: Συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους με ομάδα πιστωτών

Ο κινεζικός όμιλος Evergrande ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία αναδιάρθρωσης με ομάδα πιστωτών, θέτοντας τον ακρογωνιαίο λίθο στον δρόμο της αναδιαμόρφωσης του χρέους της.

Μέλη μιας ad-hoc ομάδας επενδυτών που κατέχουν ομόλογα της Evergrande υπέγραψαν τρεις συμφωνίες, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Το σχέδιο επιτρέπει στους κατόχους ομολόγων να λαμβάνουν νέα ομόλογα ή συνδυασμό νέων χρεών και μέσων που συνδέονται με μετοχές θυγατρικών.

Αν και η Evergrande χαιρέτισε το σχέδιο αναδιάρθρωσης ως «ουσιαστικό ορόσημο», η πιο χρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο θα πρέπει να κερδίσει περισσότερους πιστωτές για το ολοκληρώσει.

Οι ομολογιούχοι αναμένουν επίσης τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων τα τελευταία δύο χρόνια για να αξιολογήσουν την οικονομική κατάσταση του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης ακινήτων και των μονάδων ηλεκτρικών οχημάτων.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις χρέους που έχουν γίνει ποτέ στην Κίνα και έχει ευρείες επιπτώσεις στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα. Ωστόσο, η νέα πρόταση μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς και για άλλες κατασκευαστικές της Κίνας που δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους και που εργάζονται για να αναδιαρθρώσουν τα τεράστια χρέη τους.

Η ad-hoc ομάδα αντιπροσωπεύει κατόχους άνω του 20% και 35% του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου υφιστάμενων ομολογιών που εκδόθηκαν από την Evergrande και τη μονάδα της Scenery Journey, αντίστοιχα. Οι πιστωτές θα λάβουν ποσό για το 0,25% του ανεξόφλητου κεφαλαίου των αντίστοιχων οφειλών εάν συμφωνήσουν με την πρόταση έως τις 5 μ.μ. ώρα Χονγκ Κονγκ στις 27 Απριλίου.

Η Evergrande αναμένει να εφαρμόσει την αναδιάρθρωση του χρέους της μέσω των λεγόμενων συστημάτων διακανονισμού στα νησιά Κέιμαν, στο Χονγκ Κονγκ ή/και σε άλλες δικαιοδοσίες. Σύμφωνα με τέτοιες διαδικασίες που τελούνται υπό την εποπτεία του δικαστηρίου, απαιτείται έγκριση τουλάχιστον του 75% των πιστωτών σε αξία για να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις του χρέους.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evergrande θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι νεωτέρας, ανέφερε η εταιρεία. Οι μετοχές που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ δεν διαπραγματεύονται από τον Μάρτιο του 2022. Μόλις φθάσουν τους 18 μήνες, σύμφωνα με τους χρηματιστηριακούς κανόνες, η εισαγωγή μιας εταιρείας μπορεί να ακυρωθεί.

Evergrande and Unit's Dollar Notes Trade Below 10 Cents

Οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το 2021 δεν ανακοινώθηκαν καθώς η μονάδα της Evergrande Property Services Group Ltd. αποκάλυψε ότι 13,4 δισεκατομμύρια γιουάν (1,9 δισεκατομμύρια δολάρια) από τις καταθέσεις της χρησιμοποιήθηκαν ως ασφάλεια για εγγυήσεις ενεχύρου και κατασχέθηκαν από τις τράπεζες.

Η εταιρεία δημοσίευσε την πρότασή της για το χρέος 15 μήνες μετά την πρώτη χρεοκοπία των ομολογιών της. Έθεσε προθεσμία τον Δεκέμβριο για να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους.

Διαβάστε ακόμη:

Evergrande: Πώς ο πρόεδρος της εταιρείας έχασε το 93% του πλούτου του – Από τα 42 δισ. δολ. στα 3 δισ. δολ.

Σχετικα αρθρα

Πανέτα (ΕΚΤ): Κοντά στο τέλος της αύξησης των επιτοκίων – Φόβοι για «τεχνική ύφεση»

admin

Η Chanel πάει Xoνγκ Κονγκ: Νοίκιασε εμβληματικό διώροφο κατάστημα έναντι 383.000 δολ. μηνιαίως

admin

Super Deal: Η EQT εξαγοράζει την Dechra Pharmaceuticals έναντι 5,6 δισ. δολαρίων

admin

O Elon Musk είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

admin

Twitter: Στο 1/3 η αξία του από όσα πλήρωσε ο Elon Musk, λέει η Fidelity

admin

Credit Suisse: Kαμπανάκι από το χρηματιστήριο Νέας Υόρκης για τη μετοχή – Κάτω από το 1 δολάριο

admin

Τουρκία: Έβδομη ημέρα πτώσης για τη λίρα – Κέρδη για τις μετοχές

admin

Nvidia: Το μεγάλο στοίχημα του 1 τρισ. δολαρίων της εταιρείας παραγωγής τσιπ

admin

Έρευνα MLIV Pulse: Συνέχεια του ράλι των ισχυρών της τεχνολογίας βλέπουν οι επενδυτές

admin

To Twitter αποχώρησε από τον εθελοντικό κώδικα της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης

admin

Gap: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα αποτελέσματα τριμήνου

admin

Credit Suisse: Θα πληρώσει 926 εκατ. δολάρια σε μεγιστάνα, πρώην πρωθυπουργό της Γεωργίας

admin