Image default
Επιχειρήσεις

Motor Oil: Ολοκλήρωση της απόκτησης των μετοχών της Θαλής

Motor Oil: Ολοκλήρωση της απόκτησης των μετοχών της Θαλής

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. σε συνέχεια της από 24 Νοεμβρίου 2022 σχετικής χρηματιστηριακής ανακοίνωσης, και της εγκριτικής απόφασης 808/2023 της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρείας ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε. (ΘΑΛΗΣ Α.Ε.), ενημερώνει ότι η απόκτηση του συνόλου των μετοχών εκδόσεως ΘΑΛΗΣ Α.Ε. από τον Όμιλο ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ολοκληρώθηκε στις 3 Απριλίου 2023.

Σε συνεδρίαση του Τμήματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 22 Φεβρουαρίου 2022 (Απόφαση 808/2023), αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση, σύμφωνα με τα άρθρα 5 έως 10 του ν. 3959/2011, της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία με την επωνυμία «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» (εφεξής και «ΜΟΗ») επί της εταιρείας με την επωνυμία «ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής και «ΘΑΛΗΣ»), κατά την έννοια του άρθρου 5, παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η ΘΑΛΗΣ αφορούν τον κλάδο διαχείρισης αποβλήτων και τον κλάδο ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα, ως προς τον κλάδο διαχείρισης αποβλήτων, οι επιμέρους σχετικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η ΘΑΛΗΣ είναι οι α) αγορά παροχής υπηρεσιών διαχείρισης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, β) αγορά παροχής υπηρεσιών διαχείρισης μη επικίνδυνων υγρών αποβλήτων και γ) αγορά για την κατασκευή εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων.

Επιπλέον, ως προς τον κλάδο ηλεκτρικής ενέργειας, οι επιμέρους σχετικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η ΘΑΛΗΣ είναι α) αγορά κατασκευής μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και β) αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής. Η μοναδική αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται αμφότερα τα μέρη είναι η αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής. Ως σχετική προϊοντική αγορά της συγκέντρωσης δύναται να θεωρηθεί και η αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο λιανικής, στην οποία δραστηριοποιείται μόνο ο όμιλος ΜΟΗ, αλλά συνδέεται καθέτως με την αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής, στην οποία δραστηριοποιούνται αμφότερα τα μέρη.

  • Motor Oil
  • ΘΑΛΗΣ
  • μετοχές
  • απόκτηση
  • εξαγορά

    Σχετικα αρθρα

    Μέρισμα 0,22 ευρώ μοιράζει στους μετόχους της η Quest

    admin

    Prodea: Πληρώνει με δόσεις Παπαλέκα για MHV

    admin

    Τη ΒΙΑΝΕΞ επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS

    admin

    Νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στη Χερσόνησο Ηρακλείου στην Κρήτη

    admin

    Alpha Trust-Ανδρομέδα: Καθαρά κέρδη €1,75 εκατ. το α’ τρίμηνο

    admin

    Alpha Trust Ανδρομέδα: Στα 31,65 εκατ. η εσωτερική αξία χαρτοφυλακίου το Q1

    admin

    Epsilon Net: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση των εφαρμογών ERP Ermis και HR MaSter

    admin

    Χ.Α.: Δεν είναι δυνατό να ανιχνευθούν πλησιέστερες αντιστάσεις

    admin

    Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο): Παραμένει ανταγωνιστικό το αέριο ως καύσιμο θέρμανσης

    admin

    Ποια γραμμή δίνει τώρα ο SSM για τα τραπεζικά μερίσματα

    admin

    Alpha Trust- Ανδρομέδα: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

    admin

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 26 Απριλίου η επαναληπτική Συνέλευση των ομολογιούχων

    admin