Image default
Πολιτική

Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Ευκαιρίες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για εταιρείες του ψηφιακού τομέα

Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Ευκαιρίες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για εταιρείες του ψηφιακού τομέα

Μητσοτάκης - Γιάννινα

Ο πρωθυπουργός τόνισε  τη σημασία του ελληνικού brand στην πρωτογενή παραγωγή – Η σύνδεση των παραγωγικών μονάδων με το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων

Παραγωγικές μονάδες και εργαστήρια που συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα και την τεχνολογία επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Ο Πρωθυπουργός παρέστη στα εγκαίνια της νέας σύγχρονης μονάδας παραγωγής και συσκευασίας φυτικών προϊόντων και σκληρών τυριών της επιχείρησης «Δωδώνη».

«Ανάπτυξη στο πεδίο σημαίνει ακριβώς αυτό το οποίο συμβαίνει εδώ στη “Δωδώνη”. Μία επιχείρηση η οποία επεκτείνεται, μία επιχείρηση η οποία επενδύει σε νέες παραγωγικές δυνατότητες, επενδύει στους εργαζόμενούς της, επενδύει στους προμηθευτές της. Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνει δημιουργώντας ευημερία, συλλογική ευημερία η οποία τροφοδοτεί συνολικά την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας Ηπείρου και φυσικά ολόκληρης της χώρας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Γνωρίζετε το προσωπικό μου ενδιαφέρον όχι μόνο για τον πρωτογενή τομέα αλλά ειδικά για την κτηνοτροφία. Θυμάστε ότι σε αυτή τη συνάντηση που είχαμε τότε στην Σαμαρίνα με τους εκπροσώπους της μετακινούμενης κτηνοτροφίας, είχα δεσμευτεί ότι θα αγωνιστούμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων του γάλακτος, έτσι ώστε οι παραγωγοί να μπορούν να παίρνουν τις τιμές που αντιστοιχούν στην ποιότητα του προϊόντος. Και αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο τον παραγωγό, αλλά αφορά και το τελικό προϊόν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θα κουραστώ να το λέω: δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς χαμογελαστούς και ικανοποιημένους εργαζόμενους. Εν προκειμένω στους εργαζόμενους θα προσθέσω και τους χιλιάδες παραγωγούς, οι οποίοι είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένοι από την ίδια την επιτυχία της επιχείρησης», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα τη σημασία του ελληνικού brand στην πρωτογενή παραγωγή. «Μία κλαδική αυτο-οργάνωση η οποία έχει ως πρώτο σκοπό να προστατεύσει το προϊόν, να αναδείξει τη μοναδικότητά του και φυσικά να μπορέσει να αγωνιστεί συλλογικά, ώστε το προϊόν αυτό να κατακτήσει ολοένα και περισσότερες αγορές. Νομίζω ότι έχουμε κάνει κάποια πρώτα πολύ σημαντικά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Και θέλουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου αρωγούς σε αυτήν την προσπάθεια και θέλουμε Δικαιοσύνη. 

Και τι σημαίνει Δικαιοσύνη; Δικαιοσύνη σημαίνει να εισπράττουν τις επιδοτήσεις αυτοί που πραγματικά τις δικαιούνται. Δικαιοσύνη σημαίνει επίσης η φέτα η οποία πωλείται ως πραγματική φέτα, να μη βρίσκει ανταγωνισμό από άλλες “φέτες” που είναι φέτες μόνο κατ’ όνομα, διότι δεν πληρούνται οι αυστηρές προϋποθέσεις οι οποίες ορίζονται από την προστασία της ονομασίας προέλευσης», είπε.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τον Πρόεδρο της εταιρείας, Γιάννη Βιτάλη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Μιχάλη Παναγιωτάκη, στις εγκαταστάσεις και να συνομιλήσει με εργαζόμενους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός για Θέματα  Προστασίας του Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς, οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης και Αλεξάνδρα Κεφαλά και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίτερα τα γραφεία της εταιρείας Natech, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη ψηφιακών τραπεζικών συστημάτων, έχοντας αναπτύξει ένα ευρύ πελατολόγιο σε περισσότερες από 40 χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Θανάση Ναυρόζογλου για τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τις ευκαιρίες υψηλόμισθης απασχόλησης που προσφέρει η προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ τονίστηκε η δυνατότητα ευρείας στήριξης του τομέα μέσω πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Στον ψηφιακό τομέα δεν είναι εύκολο να βρεις χρηματοδότηση ειδικά σε αυτές τις εποχές. Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει πολύ καλούς όρους χρηματοδότησης. Καταφέραμε και υπογράψαμε τη σύμβαση, οπότε αυτό θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε πολύ ευκολότερα στην Ευρώπη. Και νομίζω ότι τέτοιες ευκαιρίες πρέπει να δίνονται και σε άλλες εταιρείες», σημείωσε ο κ. Ναυρόζογλου. «Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι το RRF αφορά λίγους και μεγάλους. Να που αφορά πολύ περισσότερους τελικά», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Όσον αφορά τη σύνδεση με το Πανεπιστήμιο, ο κ. Ναυρόζογλου επισήμανε ότι το 22% του προσωπικού έχει έρθει από εκεί. «Αυτή είναι η πραγματική ώσμωση των πανεπιστημίων με τον κόσμο της οικονομίας, της πραγματικής οικονομίας. Και βέβαια το ενδιαφέρον, είναι ότι έρχονται και από το εξωτερικό. Καταφέρνετε και προσελκύετε ανθρώπους, οι οποίοι γυρνάνε για να ζήσουν στα Γιάννενα. Και όχι μόνο Ηπειρώτες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι πλέον υπάρχει και η δυνατότητα για βιομηχανικά διδακτορικά, μέσω συνεργασίας επιχειρήσεων με ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο εργαστήριο της νεοσύστατης εταιρείας του αγροδιατροφικού τομέα Nomad Premium Greek Honey, στον Κατσικά Ιωαννίνων, όπου σήμερα έγιναν τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, Βασίλη Ρήτα και Ελένη Πλακούρα, και ξεναγήθηκε στους χώρους εξαγωγής και τυποποίησης, ενώ ενημερώθηκε για τα σχέδια ανάπτυξης νέων, καινοτόμων τροφίμων που θα απευθύνονται και σε αγορές στο εξωτερικό.
 
Μετά τις επισκέψεις του στις παραγωγικές μονάδες ο Πρωθυπουργός περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

admin

Επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο: Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για μια πατρίδα ενιαία

admin

Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ μας οδηγήσατε εδώ γιατί υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ

admin

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

admin

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες

admin

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών – Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

admin

Live: Ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας – Θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί

admin

Νίκος Παππάς μετά τη θύελλα: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας

admin

Κασσελάκης για Τέμπη: «Η συγκάλυψη ενός εγκλήματος» – Νέο βίντεο με «πυρά» κατά Μητσοτάκη

admin

Ημαθία: Δεν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας 

admin

Αλέξης Γεωργούλης: Θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Πράσινο Κίνημα

admin

Μπακογιάννης σε Δούκα για Βοτανικό: «Παραλαμβάνει έργο με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ»

admin