Image default
Επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε το deal COSMOS Aluminium – ΕΤΕΜ

Oλοκληρώθηκε μετά από δύο χρόνια εντατικών διαπραγματεύσεων η πολυσυζητημένη συγχώνευση δια απορρόφησης της ΕΤΕΜ AE από την COSMOS Aluminium AE.

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στις εγκαταστάσεις της COSMOS Aluminium AE, στην Λάρισα, υπογράφηκε το οριστικό Συμβόλαιο Συγχώνευσης και έτσι ολοκληρώθηκε η προαναγγελθείσα και πολλά υποσχόμενη συγχώνευση των εταιριών COSMOS Aluminium AE και ΕΤΕΜ ΑΕ με ταυτόχρονη απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Η Cosmos Aluminium AE, ιδιοκτησία της οικογένειας Ξενοφώντος Καντώνια, θα διατηρήσει το management αλλά και την πλειοψηφική σχέση 85% επί του νέου σχήματος ενώ αντίστοιχα η ΕΤΕΜ με την ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ βασικό μέτοχο θα κατέχει το 15%. Για το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής μεταβίβασης του ποσοστού της ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ έχει υπογραφεί ειδικό συμφωνητικό που περιγράφει εκ των προτέρων τον τρόπο αποχώρησης.

Οι δύο εταιρίες, παρά του ότι δραστηριοποιούνται στον κλάδο διέλασης αλουμινίου, είναι ενεργές σε διαφορετικές αγορές και οι δραστηριότητές τους μπορούν να θεωρηθούν συμπληρωματικές πράγμα που δημιουργεί πολλές συνέργειες και εμπορικές προοπτικές εξέλιξης στις εκάστοτε αγορές.

Το νέο σχήμα που δημιουργείται θα διατηρήσει το ΑΦΜ της COSMOS Aluminum και θα συνεχίσει να λειτουργεί με αυτό το όνομα στην Ευρωπαϊκή αγορά βιομηχανικού προφίλ που είναι και η καθαυτού περιοχή δράσης της αφού είναι μια σχεδόν 100% εξαγωγική εταιρία. Αντιστοίχως, η ΕΤΕΜ θα διατηρήσει το brand name της σε ότι αφορά αρχιτεκτονικά συστήματα τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπροσθέτως θα διατηρήσει ενεργές και πλήρως αναπτυσσόμενες όλες τις θυγατρικές της στα βαλκάνια (Βουλγαρία, Σερβία Ρουμανία) αλλά και στην Ουκρανία.

Η νέα εταιρία που προκύπτει, θα έχει μια δυναμικότητα παραγωγής περισσότερο από 70,000 τόνους διελασμένου αλουμινίου και πάνω από 500 εργαζόμενους σε όλο τον Όμιλο ενώ με βάση τα μη δημοσιευμένα αποτελέσματα του 2022 η νέα COSMOS Aluminum AE έχει αθροιστικά ετήσιο τζίρο που αγγίζει τα €300 εκ.

Για την ολοκλήρωση του εν λόγω deal χρειάστηκαν περισσότερα από 2 χρόνια εντατικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των εταιριών καθώς και η συμβολή εξειδικευμένων συνεργατών που βοήθησαν στην ολοκλήρωση του. Για την COSMOS χρηματοοικονομικός σύμβουλος ήταν η Core Capital Partners, νομικός σύμβουλος το δικ. γραφείο KORINA FASSOULI – GRAFANAKI & ASSOCIATES και υπεύθυνος για το Due Diligence η EY».

 

Διαβάστε ακόμη

Το ζόρι Ραγκούση, η έκπληξη Ανδρουλάκη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, το διαζύγιο της Coca Cola και τα σενάρια για Groupama

H μόδα που ξεκίνησε από το Τουλούμ του Μεξικού πριν 30 χρόνια και ζει δόξες σε Μύκονο, Ιμπιζα και Καραϊβική

Ξενοδοχείο πολυτελείας της Radisson με αγορά τροφίμων στη Διπλάρειο Σχολή στην πλατεία Θεάτρου (pics)

 

Σχετικα αρθρα

Anodyne: Νέα χρηματοδότηση $2.25 εκατ. για την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας χορήγησης φαρμάκων

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.268 μονάδες το κοντινότερο όριο αντίστασης

admin

Alibaba: Ποιες απολύσεις; – Προχωρά σε προσλήψεις για 15.000 άτομα

admin

Porsche – Nobu: Τι σχεδιάζουν τα πολυτελή brands για τους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων (tweets + vid)

admin

Chanel: Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα επεκτείνει τα κεντρικά γραφεία της (tweet)

admin

Business Events Calendar: Το πρώτο ψηφιακό επαγγελματικό ημερολόγιο στην Ελλάδα

admin

Αντώνης Κοτζαμανίδης: Νέες εξαγορές, νέα προϊόντα και ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης για τον όμιλο Entersoft (pic)

admin

Dolphin: Συμφωνία για χρηματοδότηση της α’ φάσης για το γκόλφ του Kilada Ηills – Στόχος να ανοίξει το 2024

admin

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Fourlis ο David Watson

admin

Μέσι: Άνοιξε το εστιατόριο «Hincha» και σερβίρει τη «Χρυσή Μπάλα» (vid)

admin

Dimand: Nέο εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου η Άννα Χαλκιαδάκη

admin

Lavipharm: Νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου η Βίκυ Δ. Κεφαλά

admin