Image default
Πολιτική

Δένδιας στον ΣΚΑΪ 100,3: Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία την επομένη των εκλογών με βάση το κράτος Δικαίου

Νίκος Δένδιας - Νέα Δημοκρατία

Η ΝΔ ζητά αυτοδυναμία, αυτή είναι η πρότασή της, δεν πιστεύουμε στην απλή αναλογική είπε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο

Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία την επομένη των εκλογών, με βάση το διεθνές δίκαιο και με συγκεκριμένους όρους, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, τονίζοντας παράλληλα, ότι μετά την επίσκεψή του στην Αντιόχεια υπάρχει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας. Ο κ.Δένδιας σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ έχει καταθέσει συνολική πρόταση στην κοινωνία που περιλαμβάνει και τον εκλογικό νόμο, σημειώνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει κρύψει ότι δεν πιστεύει στην απλή αναλογική.

Ο κ.Δένδιας αναφερόμενος στο σενάριο εισόδου ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή, τόνισε ότι το κράτος Δικαίου οφείλει να διασφαλίσει ότι δεν υφίσταται τέτοια επιλογή σημειώνοντας παράλληλα, ότι η διάταξη που πρόστατα ψηφίστηκε είναι σαφέστατη εκδήλωση πολιτικής πρόθεσης. 

-Για την αυτοδυναμία της ΝΔ και την πολυδιάσπαση της ψήφου που αποτελεί εμπόδιο προς την αυτοδυναμία  και ενισχύθηκε μετά τα Τέμπη, καιστο ερώτημα αν θα πρέπει να επιδιώξει συνεργασία η ΝΔ απάντησε ότι «καταθέτουμε συνολική πρόταση στην κοινωνία, δεν μπορούμε να ενυποθηκεύσουμε την πρότασή μας συζητώντας ενδεχόμενα. Είναι θέμα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Η πρότασή μας είναι πρόταση αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη ΝΔ. 

-Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με την πρόταση της ΝΔ, αλλά είναι συνολική. Δεν πιστεύουμε στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και δεν το κρύψαμε. Στην ερώτηση αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και στις δεύτερες κάλπες, αν θα πάμε και σε τρίτες, ο κ.Δένδιας απάντησε ότι δεν μπορούμε να συζητάμε επί ενδεχομένων.

Για την αλλαγή στο κλίμα στα ελληνοτουρκικά και αν πιστεύει ότι είναι πραγματική αλλαγή, ο κ.Δένδιας είπε ότι μετά την επίσκεψη στην Αντιόχεια υπήρξε αλλαγή στην συμπεριφορά της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα. Οχι μόνο η Τουρκία δεν παραβιάζει, αλλά δεν έχει καν πτητική δραστηριότητα στο Αιγαίο. Τι να δημιουργηθεί κλίμα που να μας επιτρέψει μετά τις εκλογές, νηφάλια, να δούμε αν μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας, αυτό είναι πολύ σοπβαρό. Πριν την Αντιόχεια θα υπήρχε φόβος θερμού επεισοδίου, αυτό έχει φύγει πλέον από το τραπέζι. 

Στην ερώτηση για τον απετυθείας διάλογο για τον οποίο μίλησε ο Καλίν, σημείωσε ότι την επόμενη των εκλογών η Ελλάδα είναι απολύτως ανοιχτή σε διάλογο, με βάση το διεθνές δίκαιο και με συγκεκριμένους όρους. Πάντα ήταν ανοιχτή σε διάλογο η Ελλάδα.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Βουλή – Χαρίτσης κατά Στίγκα: Μαριονέτα του Κασιδιάρη το κόμμα σας – Οι αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΝΔ για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών από τον ξάδερφο Κασσελάκη: Σε κανονικό κόμμα θα είχε διαγραφεί

admin

Θεοδωρικάκος: Ο θαλασσοδαρμένος Κασσελάκης από τα μαλλιά του πιάνεται- Διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά μου

admin

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά το ξύλο στη Βουλή – Τι ισχυρίστηκε

admin

Κασσελάκης από Κάλυμνο: «Η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους νησιώτες – Εγώ δεν πρόκειται να σας προδώσω»

admin

Εξετάζονται αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής μετά το χθεσινό ξύλο – Πρώτη φορά κρατήθηκε βουλευτής στο φρουραρχείο

admin

Μαρινάκης για Βελόπουλο: Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία

admin

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για να απολογηθεί για το ξύλο στη Βουλή – Αρνείται την κατηγορία

admin

«Δεν θέλουμε καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες» λέει τώρα ο Βασίλης Κασσελάκης – Η αντίδραση της ΝΔ

admin

Μητσοτάκης: Αύριο η κοινή επίσκεψη με Ιερώνυμο στο Δήλεσι – «Ώρα να αποκατασταθεί η κρίση»

admin

Γεραπετρίτης: Ευρώπη, χώρες του Κόλπου και του αραβικού κόσμου να ενώσουν τις προσπάθειες για ειρήνευση στη Μ. Ανατολή

admin

Μαρινάκης για Σπαρτιάτες: Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο, άλλοι ψαρεύουν σε θολά νερά

admin