Image default
Επιχειρήσεις

Protio: Η πλατφόρμα επενδυτικών διαμερισμάτων επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη

Την επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε σήμερα η Protio, εταιρία η οποία παρέχει υπηρεσίες προς ιδιοκτήτες και επενδυτές διαμερισμάτων.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η Protio είναι η πρώτη πλατφόρμα επενδυτικών διαμερισμάτων στην Ελλάδα, μέσω της οποίας ιδιοκτήτες παλαιών διαμερισμάτων μπορούν να ενημερωθούν με ένα κλικ για την τιμή του ακινήτου τους και χωρίς ταλαιπωρία να το διαθέσουν προς πώληση σε έναν ιδιώτη επενδυτή. Μέσω της πλατφόρμας, οι ιδιώτες επενδυτές μπορούν να επιλέξουν το επενδυτικό διαμέρισμα της επιλογής τους και να λαμβάνουν εισόδημα με τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο.

Ταυτόχρονα, η περιοχή παρουσιάζει κοινά δυναμικά στοιχεία με την περιοχή της Αττικής. Η Protio φιλοδοξεί να συμβάλει σε θέματα, όπως είναι για παράδειγμα η στεγαστική και περιβαλλοντική κρίση που δημιουργούν τα κενά και παλαιά ακίνητα. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα στα τρία διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης δεν κατοικούνται, ενώ περισσότερα από 86% των κτιρίων είναι μη ενεργειακά βιώσιμα λόγω της παλαιότητάς τους.

Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου και ήδη έχουν αναλυθεί πάνω από 100 διαμερίσματα μέσω της τεχνολογικής πλατφόρμας. Με αφετηρία την πόλη της Θεσσαλονίκης η Protio σκοπεύει να επεκταθεί σταδιακά σε περισσότερες περιοχές. Στόχος είναι ιδιοκτήτες και ιδιώτες επενδυτές να ανακαλύψουν τον πιο ασφαλή και καινοτόμο τρόπο να πωλούν ή και να επενδύουν σε διαμερίσματα.

Αναγνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης και του αποτυπώματος CO2 που παράγουν οι παλιές πολυκατοικίες και στη Θεσσαλονίκη, η Protio, όπως αναφέρει, έρχεται τώρα να ξαναχτίσει την πόλη με τη βοήθεια της τοπικής κοινότητας. Η ομάδα της Protio βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών της πλατφόρμας με έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου. Μεταξύ άλλων, νέες συνεργασίες θα αναπτυχθούν με δικηγόρους, μηχανικούς, συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, εργολάβους καθώς και μεσίτες.

Όπως σχολίασε ο Αντώνης Φιοράκης, CEO της Protio, “το επόμενο βήμα της Protio στη Θεσσαλονίκη είναι ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς. Το όραμα μας είναι να λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα της στεγαστικής και περιβαλλοντικής κρίσης που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτό το πετυχαίνουμε σε συνεργασία με ιδιοκτήτες, επενδυτές και ενοικιαστές σε κάθε πόλη που ανοίγουμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε καινοτόμες υπηρεσίες στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας”.

“Με την επέκταση των υπηρεσιών της πλατφόρμας μας σε μία ακόμη στρατηγική τοποθεσία, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να αλλάζουμε το τοπίο του κλάδου των ακινήτων και να παρέχουμε νέες ευκαιρίες για ιδιώτες επενδυτές στην Ελλάδα’ συμπληρώνει η Κατερίνα Χριστοπούλου, Investment Manager της Protio με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη

Στεγαστικά δάνεια: 7+1 ερωτήσεις – απαντήσεις για το «πάγωμα» στα κυμαινόμενα επιτόκια

Το ζόρι Ραγκούση, η έκπληξη Ανδρουλάκη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, το διαζύγιο της Coca Cola και τα σενάρια για Groupama

Γιάννος Κοντόπουλος (EXAE): Πότε θα επιστρέψει το ελληνικό Χρηματιστήριο στις ανεπτυγμένες αγορές

Σχετικα αρθρα

Θεόδωρος Φέσσας: Επενδυτική «επίθεση» παντού από τον όμιλο Quest με στόχο έσοδα άνω του 1,5 δισ.

admin

Η SunriseMezz εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων €3,6 εκατ.

admin

Phoenix Vega Mezz: Εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων συνολικού ύψους €5,1 εκατ.

admin

ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τον Μάικ Πενς και τα ξεχασμένα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του

admin

Η Phoenix Vega Mezz εισέπραξε πληρωμές τοκομεριδίων €5,1 εκατ.

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: ΑΜΚ €315.000 με δωρεάν διάθεση μετοχών σε στελέχη

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά €315.000 με την έκδοση 1.050.000 νέων μετοχών

admin

Mediterra: Η ΓΣ ενέκρινε διανομή μερίσματος 0,03871 ευρώ ανά μετοχή

admin

Mytilineos: Τη διανομή μερίσματος €1,2/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Mytilineos: Από τις 3/7 η καταβολή μερίσματος €1,20 ανά μετοχή – Οι αποφάσεις της ΓΣ

admin

Οικογένεια Σεπετά (ΒΙΚΟΣ) για ΕΨΑ: Καλωσορίζουμε την επένδυση του SMERC – Παραμένουμε στο επενδυτικό σχήμα

admin

Λεβεντέρης: Πώληση ακινήτου έναντι 1.3 εκατ. ευρώ-Τι θα εξοφλήσει

admin