Image default
Αγορές

Wall Street: Τρίτη σερί πτώση με «βαρίδι» την αγορά εργασίας

Wall Street: Τρίτη σερί πτώση με «βαρίδι» την αγορά εργασίας

Για τρίτη διαδοχική μέρα υποχωρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα απωλειών, καθώς την Παρασκευή (7/4) η αγορά θα παραμείνει κλειστή λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Η νέα πτώση οφείλεται στα σημερινά (6/4) στοιχεία για την αγορά εργασίας, που δείχνουν έμμεσα επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν σε εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο στις 228.000 για την εβδομάδα που έληξε την 1η Απριλίου, σύμφωνα με σχετική έκθεση του αμερικανικού υπουργείου εργασίας. Οι οικονομολόγοι περίμεναν 200.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα. Τα στοιχεία της πιο προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν και δείχνουν ότι ελήφθησαν 48.000 περισσότερες αιτήσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,24% στις 33.402,26 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,14% στις 4.084,75 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,12% στις 11.982,21 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq οδεύουν προς εβδομαδιαία πτώση για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις εβδομάδες.

Οι big tech μετοχές, όπως η Apple, η Tesla και η Nvidia υποχωρούν μεταξύ 0,9% και 2,1%, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται. Ο τομέας της πληροφορικής είναι ο κλάδος με τις ισχυρότερες απώλειες στον S&P 500, καθώς οι επενδυτές συσσωρεύτηκαν σε αμυντικές μετοχές σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Μια σειρά από πρόσφατες εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των αδύναμων στοιχείων για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες και τις θέσεις εργασίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υποδηλώνουν επιβράδυνση της ζήτησης εργατικού δυναμικού και δημιουργούν ελπίδες για παύση στις «τιμωρητικές», όπως χαρακτηρίζει το Reuters, αυξήσεις επιτοκίων της Fed.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τους τελευταίους μήνες, όταν οι επενδυτές επιδοκίμαζαν τις ενδείξεις για μια «ψύχραιμη» οικονομία με την ελπίδα ότι θα επέτρεπε μια λιγότερο επιθετική Fed, τα ίδια δεδομένα ενισχύουν πλέον τους φόβους για ύφεση και για ισχυρές πιέσεις των μετοχών.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στην έκθεση για τις μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν κατά 239.000 τον Μάρτιο, από τις 311.000 θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον προηγούμενο μήνα. Η έκθεση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή, που η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
  • ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  • απώλειες

    Σχετικα αρθρα

    Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

    admin

    Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

    admin

    Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

    admin

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    admin

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin