Image default
Πολιτική

«Νίκη καθαρή και αδιαμφισβήτητη» ζητά ο Τσίπρας – «Δύο φορές κρίσιμη» η ψήφος της απλής αναλογικής

Την καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «που θα ανοίξει το δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας την επομένη των εκλογών» ζήτησε από τον Πύργο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας πως «ήττα Μητσοτάκη σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ». Χαρακτηρίζοντας την υποδοχή των πολιτών της Ηλείας ως «μήνυμα νίκης», ο κ. Τσίπρας άφησε παράλληλα αιχμές προς τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, λέγοντας «καμία μέτρηση, καμία δημοσκόπηση από αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν μπορεί να παραβλέψει» την επικείμενη πολιτική αλλαγή. «Δεν υπάρχει σενάριο ήττας του συστήματος που μας κυβερνά χωρίς νίκη και μάλιστα καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας παράλληλα πως «η κάθε ψήφος στις 21 του Μάη, με την απλή αναλογική, είναι δυο φορές πιο κρίσιμη».

Περιγράφοντας πως «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα σημάνει μόνο την αλλαγή αλλά με τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας θα σηματοδοτήσει και το πέρασμα της πατρίδας μας σε μια άλλη εποχή», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε λόγο για «εμμονή» του κυρίου Μητσοτάκη σε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, εγκαλώντας τον Πρωθυπουργό πως επιμένει «στη φαλκίδευση της θέλησης του λαού, σε κυβερνήσεις μειοψηφίας, στην αλαζονεία της εξουσίας που αποδείχτηκε καταστροφική», όπως είπε.

Στην ίδια κατεύθυνση, «κυβερνήσεις μειοψηφίας, που στο παρελθόν ονομάστηκαν αυτοδυναμίας, το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγουν την αδικία και τις παθογένειες» ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ακόμη πως «οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο κράτος, την οικονομία και την κοινωνία, απαιτούν ισχυρή λαϊκή στήριξη». «Και τέτοια στις σημερινές συνθήκες μόνο η κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μπορεί να είναι» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δεσμευόμενος για «μια κυβέρνηση που να ενώνει αντί να διχάζει».

Παράλληλα, «η Ελλάδα βαδίζει πια στο δρόμο της πολιτικής αλλαγής» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, ενώ υποστήριξε σε υψηλούς τόνους ότι η Ελλάδα «δεν είναι οι Πάτσηδες και οι Παπαθανάσηδες», προσθέτοντας, στο ίδιο πλαίσιο, πως «αυτή η Ελλάδα που δε μας αξίζει, φανερώθηκε πριν από ένα μήνα στα Τέμπη». «Και μαζί φανερώθηκε η ανικανότητα, η αναποτελεσματικότητα του δήθεν επιτελικού κράτους, αλλά και η ανευθυνότητα του Αρχιεπιτελάρχη», όπως είπε.

Με φόντο την σιδηροδρομική τραγωδία, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «όλοι οι Έλληνες έχουμε ευθύνη εκτός από τον κο Μητσοτάκη» και αναφερόμενος στον πρώην Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή «και ο άλλος που ήξερε, ο άλλος γόνος, ο κος καραμανλής τι έκανε ;Έβριζε τους συνδικαλιστές και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δέκα ημέρες πριν το δυστύχημα στη Βουλή. Μετά του είπαν να παραιτηθεί, υποκριτικά, για να γλιτώσει» σχολίασε ο κ. Τσίπρας, συμπεραίνοντας από πλευράς του πως «η υποκρισία και η κοροϊδία στο απόγειό της».

«Ας τον κρίνει ο λαός ανεξεταστέο»

Απευθυνόμενος ακόμη προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ισχυρίστηκε πως «αφού επικαλείται γενικά άγνοια, ας τον κρίνει ο λαός ανεξεταστέο. Κι ας τον στείλει στις 21 του Μάη στο σπίτι του να μελετήσει ποια χώρα κυβέρνησε και πού την οδήγησε» όπως είπε ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος διερωτήθηκε αν «έχει τα κότσια ο κ. Μητσοτάκης να έρθει σε ένα δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο;» ή «θα κρύβεται πίσω από τη λάσπη και την προπαγάνδα πίσω από τις προβοκάτσιες τις καθημερινές που στήνουν οι υπουργοί του;», όπως είπε.

Στην τελική, προεκλογική ευθεία, «το δίλημμα των εκλογών δεν είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία» ισχυρίστηκε επιπλέον ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παρατηρώντας πως «δεν ερχόμαστε απροετοίμαστοι σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια». «Δεν είμαστε και δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε γραφειοκράτες της εξουσίας» αντέτεινε ο κ. Τσίπρας, προαναγγέλλοντας με βάση το κυβερνητικό του πρόγραμμα «έναν «φράχτη» στην κεκτημένη ταχύτητα της ΝΔ υπέρ των μεγάλων συμφερόντων και των αρπακτικών, που πολλαπλασιάζει το ιδιωτικό χρέος, υπονομεύει την οικονομία και αποσταθεροποιεί την εμπιστοσύνη και την κοινωνία».

«Δεν είναι ανεκτό πλέον, κοράκια, funds, servicers, Πάτσηδες να λεηλατούν τα σπίτια όσων αδυνατούν να ανταποκριθούν στους κανόνες της αγριότητας, που έχει επιβάλει η ΝΔ» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως «δημιουργούμε Υφυπουργείο στο Υπουργείο Οικονομικών με αποκλειστική αρμοδιότητα τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους και της Στεγαστικής Πολιτικής». Στην ίδια κατεύθυνση, «βάζουμε κανόνες διαφάνειας και δικαιοσύνης στις δραστηριότητες των funds» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και δεν έκρυψε πως θα επιβάλλει φορολογία στις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων.

Συνοψίζοντας, «ξεσπιτώνουμε την ασυδοσία και ρυθμίζουμε τα χρέη για να επιστρέψουν τα σπίτια στους ιδιοκτήτες τους» δεσμεύτηκε ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως και ότι «η προοδευτική κυβέρνηση, από τις πρώτες μέρες της θητείας της, θα καταργήσει τις ρυθμίσεις και τους νόμους της Δεξιάς, που επιβάλλουν καθεστώς αδικίας», απαριθμώντας, μεταξύ αυτών, το εργασιακό καθεστώς ζούγκλας, τη λεηλασία της πρώτης κατοικίας, την ποινική ασυλία των τραπεζικών στελεχών και τη φορολογική ασυλία των εταιρειών που κερδοσκοπούν στο ρεύμα, το πετρέλαιο και τα είδη πρώτης ανάγκης.

«Καταργούμε άμεσα όλο το πλέγμα της αδικίας που έχει θεσμοθετήσει η ΝΔ το κυρίου Μητσοτάκη. Και προχωράμε στις αναγκαίες θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις για να φέρουμε ξανά στον τόπο το αίσθημα του δίκιου», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης και για σε σχέση με τα όσα υποστήριζε επί διακυβέρνησής του, καταλήγοντας πως «πουλάτε πατριωτισμό στα εύκολα, αλλά κρύβεστε στα δύσκολα».
Ειδήσεις σήμερα:

«Στόχος καλύτεροι μισθοί και αμοιβές – Επαναστατικό εργαλείο η Αναπτυξιακή Τράπεζα», λέει ο Μητσοτάκης

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 και 120 δόσεις – Ποιοι μπορούν να ενταχθούν, oι προϋποθέσεις

Η ΕΚΤ αποφασίζει τον Οκτώβριο για ψηφιακό ευρώ, ανακοίνωσε η Κριστίν Λαγκάρντ

H 28χρονη που έκανε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων: «Ένιωσα ότι γεννήθηκα ξανά, η ζωή μου ήταν επώδυνη»

Subscribe to our News

* indicates required/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Μητσοτάκης προς βουλευτές της ΝΔ: «Αντίπαλός μας η χαλάρωση και ο εφησυχασμός» – «Στις εκλογές ηττήθηκε η τοξικότητα»

admin

Μια ματιά από τα θεωρεία για την ορκωμοσία της νέας Βουλής

admin

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Σε μάχη πόρτα-πόρτα, καλεί ο Βαρουφάκης

admin

Εκλογές 2023: Συγχαρητήρια για τη νίκη αλλά και συναγερμός για τη νέα αναμέτρηση από Μητσοτάκη προς βουλευτές και υποψηφίους

admin

Οι 300 της Βουλής της… μίας ημέρας: Τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και οι selfies στην ορκωμοσία- Δείτε φωτογραφίες

admin

Συνάντηση του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά με τον Μαργαρίτη Σχοινά

admin

Ορκίστηκε η Βουλής της… μίας ημέρας

admin

Μητσοτάκης: Αν οι πολίτες επιθυμούν να επιστρέψω στο Μαξίμου τότε πρέπει να με ξαναψηφίσουν

admin

Ορκίζεται «η Βουλή της μίας ημέρας» – Δείτε φωτογραφίες από την προσέλευση

admin

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Αυτοδυναμία δεν σημαίνει ασύδοτη κυβέρνηση, αλλά αποτελεσματική»

admin

Σκέρτσος: Ο Ανδρουλάκης το μόνο που θέλει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ανδρουλάκης: Ζητώ από τον ελληνικό λαό να είναι το ΠΑΣΟΚ η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη

admin