Image default
Πολιτική

Επιστροφή στα εξοπλιστικά για την Τουρκία με προκλητικές δηλώσεις περί «γαλάζιας πατρίδας»

Επιστροφή στα εξοπλιστικά για την Τουρκία με προκλητικές δηλώσεις περί «γαλάζιας πατρίδας»

Κωστίδης

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ισμαήλ Ντεμίρ, πρόεδρου της διεύθυνσης αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας ο οποίος επανήλθε στο όρο «Γαλάζια Πατρίδα»

Επανέρχεται στο εξοπλιστικό της πρόγραμμα η Τουρκία καθώς υπογράφηκε η ναυπήγηση τριών νέων πολεμικών πλοίων εντός τριών ετών.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ισμαήλ Ντεμίρ, πρόεδρου της διεύθυνσης αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας ο οποίος επανήλθε στο όρο «Γαλάζια Πατρίδα» δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία «ναυπηγεί 3 φρεγάτες με στόχο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο εκεί πρέπει να είμαστε ισχυροί στον δίκαιο αγώνα μας».

Ενδεικτικό των δηλώσεων του Ισμαήλ Ντεμίρ, αποτελεί το γεγονός ότι σε 37 δευτερόλεπτα χρησιμοποίησε τρεις φορές τη φράση «Γαλάζια πατρίδα», όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Σημειώνεται πως ήδη οι πρώτες 4 κορβέτες κλάσης Ada που ναυπηγήθηκαν  στα πλαίσια του προγράμματος Milgem (εθνικό πλοίο) έχουν παραδοθεί στο Ναυτικό.

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος θα ναυπηγηθούν, 4 φρεγάτες κλάσης ISTIF. H πρώτη φρεγάτα αυτού του προγράμματος θα παραδοθεί φέτος και υπογράφηκε η σύμβαση για την ναυπήγηση του 6ου , 7ου και 8ου πλοίου.

Τα πλοία θα διαθέτουν τορπίλες, αντιαεροπορικά συστήματα, ισχυρό πυροβολικό και πυραυλικά συστήματα.

«Η δύναμη μας στην Γαλάζια Πατρίδα θα είναι τα εθνικά συστήματα μας και αυτό θα μας δώσει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα.   
 Θα συνεχίσουμε να εκσυγχρονίζουμε και να μεγαλώνουμε τον στόλο μας και ένα βήμα είναι και το Milgem  ( εθνικό πλοίο)», είπε ενδεικτικά ο 

Δείτε εδώ το βίντεο 

Ακσενέρ: «Ο Ερντογάν είναι η αδελφή ψυχή του Κιμ Γιογκ Ουν. Είναι λίγο υψηλότερος»

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, προχώρησε σε δηλώσεις που έκαναν αίσθηση καθώς χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «αδελφή ψυχή» του Κιμ Γιονγκ Ούν.

«Η Τουρκία θα κάνει επιλογή μεταξύ αυτών που κάνουν την Τουρκία Βόρεα Κορέα και αυτών που θέλουν ευρωπαϊκή Τουρκία» είπε.

Στο κάλεσμά της προς τους Τούρκους ψηφοφόρους στις εκλογές της 14ης Μαΐου, η Μεράλ Ακσενέρ είπε χαρακτηριστικά «Θα επιλέξετε μεταξύ της αδελφής ψυχής του Κιμ Γιονγκ Ουν, όμως ο εδώ είναι υψηλότερος, και της συμμαχίας του Έθνους. Θα επιλέξετε μεταξύ μιας Τουρκίας που φιλοδοξεί να γίνει Βόρεια Κορέα και μιας Τουρκίας που χαίρει μιας δημοκρατίας με ευρωπαϊκά πρότυπα. Θα κάνετε μια επιλογή ανάμεσα σε αυτούς που ακολουθούν τα βήματα του Κιμ Γιογκ Ουν και αυτών που προχωρούν στα ίχνη της πορείας του Κεμάλ Αττατούρκ. Θα κάνετε μια επιλογή ανάμεσα στα της ανελευθερίας, και σε αυτούς που λένε «κάτω η τυραννία ζήτω η ελευθερία».

Εν τω μεταξύ, σοκ προκαλούν στους Τούρκους, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, οι εναλλαγές του Ερντογάν απέναντι στις ΗΠΑ.

Χθες δήλωσε ότι η Τουρκία ενισχύει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ, ενώ δύο ημέρες πριν είχε ζητήσει από τους ψηφοφόρους να δώσουν «ένα καλό μάθημα στις ΗΠΑ».

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρόεδρος κόμματος του Μέλλοντος δήλωσε: «Αύριο ο Μπάιντεν με τον πρέσβη θα στείλει μήνυμα στον Ερντογάν για να του πει ‘είμαι έτοιμος να συναντηθούμε για 15 λεπτά στην Ουάσιγκτον’, ο ιδιος θα δεχθεί και τον πρέσβη και θα πάρει το αεροπλάνο και θα παει στις ΗΠΑ».

Ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε πως «συνεχίζεται ο στενός διάλογος μας με τις ΗΠΑ που είναι σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ. Εκμεταλλευόμαστε τον στρατηγικό μηχανισμό μεταξύ των χωρών μας και  προχωράμε τη συνεργασία μας»
25¨35-25:45.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox Haber σχολίασε ότι «ο πρόεδρος που πριν δυο ημέρες είχε πει πως ‘στις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στις ΗΠΑ. Όμως στο δείπνο ιφτάρ που δεν παρέστη ο πρέσβης των ΗΠΑ, μίλησε για τις ΗΠΑ ως σύμμαχο και τόνισε πως η Τουρκία ενισχύει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ».

Πολιτικοί αναλυτές δεν είναι σοβαρή πολιτική. Δημοσκοπήσεις δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά που να εξασφαλίζει τη νίκη.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου από τις προκριματικές εκλογές

admin

ΝΔ: Ευρωψηφοδέλτιο εμπειρίας και ανανέωσης – Το προφίλ των υποψηφίων, τα μηνύματα και το στοίχημα της ευρωκάλπης

admin

Φρέντι Μπελέρης: Από στόχος των Αλβανών και νικητής στις εκλογές, στη φυλακή και το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

admin

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή» – Η πρώτη ανάρτηση για την υποψηφιότητα με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο

admin

Nέα Αριστερά: Oι 18 νέες υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές

admin

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τα 14 μέτρα για την ισότητα των γυναικών στην αγορά εργασίας

admin

Δημοσκόπηση Prorata: Από 28% ως 32% η ΝΔ, από 13,5% ως 16,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 11,5% – 14,5% το ΠΑΣΟΚ

admin

Τζορτζ Τσούνης: Κοινή αφοσίωση Ελλάδας και ΗΠΑ να βρεθούν λύσεις για την κλιματική κρίση

admin

Μητσοτάκης: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές

admin

Μέση Ανατολή: Έκτακτη σύνοδος των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. την Τρίτη

admin

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

admin