Image default
Ευρώπη

Μια ανοιχτή Κίνα προσφέρει μεγαλύτερη βεβαιότητα στον κόσμο

Δέκα χρόνια πριν, ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ παρουσίασε για πρώτη φορά το μεγάλο όραμα της οικοδόμησης μιας πανανθρώπινης κοινότητας με ένα κοινό μέλλον. Δέκα χρόνια μετά, η σημαντική αυτή ιδέα εξελίχθηκε σε μια δυνατή φωνή εντός του Φόρουμ Μποάο για την Ασία και σε ένα λάβαρο που ορθώνεται απέναντι στην τάση των καιρών και μας οδηγεί προς την ανθρώπινη πρόοδο, αποτελώντας πηγή βεβαιότητας για την προώθηση μιας διαρκούς ειρήνης και κοινής ευημερίας στον κόσμο. Αντιμέτωποι με μεγάλες αλλαγές, πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του αιώνα μας, είναι απαραίτητο να εμφυσήσουμε μεγαλύτερη βεβαιότητα στις προσδοκίες, την ασφάλεια, την ανάπτυξη και τη συνεργασία για να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές ως απάντηση στις αλλαγές, και νέες ευκαιρίες ως απάντηση στις κρίσεις, δημιουργώντας από κοινού έναν καλύτερο κόσμο μέσω της αρμονικής συνύπαρξης και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.

Η ειρήνη και η ασφάλεια αποτελούν τα θεμέλια της παγκόσμιας ανάπτυξης και προόδου. Τα τελευταία χρόνια, το παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες προκλήσεις, με τη μονομέρεια και τον εξτρεμισμό να εντείνονται και ορισμένες χώρες να δημιουργούν «κλίκες» προκαλώντας ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Επιπλέον, η πολιτικοποίηση των οικονομικών ζητημάτων και η συνεχής ρητορική υπέρ της λεγόμενης «αποσύνδεσης» και της «διάσπασης των αλυσίδων» ελωχεύουν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια της παγκόσμιας βιομηχανικής αλυσίδας και επηρεάζουν αρνητικά την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Συνεπής με τις δεσμεύσεις της, η Κίνα καταβάλλει οφθαλμοφανείς προσπάθειες για να προσφέρει μεγαλύτερη βεβαιότητα στην ειρήνη και την ασφάλεια. Όσον αφορά τις διεθνείς υποθέσεις, προωθώντας την Πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ασφάλεια, η χώρα μας μέσα από την ενεργή διαμεσολάβησή της για την επίλυση διαφορών των κρατών, στέκεται ακλόνητα στο πλευρό της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Το γεγονός αυτό όχι μόνο καταδεικνύει τη στάση της Κίνας ως μιας υπεύθυνης και μεγάλης χώρας, αλλά και τη συμβολή της στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Η ανάπτυξη της Κίνας δεν μπορεί να διαχωριστεί από τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και η ανάπτυξη του τελευταίου χρειάζεται επίσης την Κίνα. Σε πείσμα της αυξανόμενης αβεβαιότητας και αστάθειας της εποχής μας, η κινεζική οικονομία σημειώνει σταθερή πρόοδο, εμφυσώντας βεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία. Τα τελευταία 10 χρόνια, η κινεζική οικονομία ως ισχυρή κινητήρια δύναμη συνεισφέρει άνω του 30% της παγκόσμιας οικονομίας, αποτελώντας τόσο «άγκυρα» σταθερότητας όσο και «ατμομηχανή» ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Οι θεμελιώδεις αρχές της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας και τα βασικά χαρακτηριστικά της όπως η ισχυρή ανθεκτικότητα, οι ευρείες δυνατότητες και το μεγάλο περιθώριο ελιγμών παραμένουν αμετάβλητα. Η αγορά της Κίνας θα συνεχίσει να προσφέρει στις υπόλοιπες χώρες ευρύτερες ευκαιρίες και βεβαιότητα για μια προβλέψιμη και βιώσιμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Σχετικα αρθρα

Σοκολάτα από παιδιά-σκλάβους

admin

Κίνα: Απαλλαγή θεωρήσεων για τον διευρυμένο «κύκλο φίλων»

admin

Σιτηρά: «Ευνοημένος» σιτοβολώνας η Ουκρανία, κρατάει ψηλά τις εξαγωγές της, αλλά εξοργίζει

admin

Το Euribor αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο

admin

Στρατηγική σχέση μεταξύ ΕΕ και Αυστραλίας για τις κρίσιμες πρώτες ύλες

admin

Διασφαλίσεις έναντι των ουκρανικών εισαγωγών ζητούν τα κράτη-μέλη

admin

Η Ρωσία δε θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ αλλά τα F-16 θα καταρριφθούν τονίζει ο Πούτιν

admin

Bruegel: Η ΕΚΤ μπορεί να πυροδοτήσει στασιμότητα για όλη την Ευρωζώνη

admin

Και η Γαλλία εξοπλίζεται με νόμο για την αντιμετώπιση της ανάμειξης ξένων κρατών στο εσωτερικό της

admin

Ευρωεκλογές: Η ιταλική κεντροαριστερά συσπειρώνεται πίσω από τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»

admin

Βρετανία: Μακρινός στόχος η μείωση των επιτοκίων της BoE

admin

Ευρωζώνη: Στάσιμα τα τραπεζικά δάνεια τον Φεβρουάριο

admin