Image default
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριος

Τονίστηκε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, αλλά και η συνεισφορά της στη διατήρηση των δεσμών της ομογένειας με την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν το έργο της Αρχιεπισκοπής, για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη και την εκτίμησή του. Τονίστηκε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, αλλά και η συνεισφορά της στη διατήρηση των δεσμών της ομογένειας με την Ελλάδα. Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης, στις προσεχείς εκλογές Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους.

«Για πρώτη φορά πρέπει να σας πω, το ξέρετε κιόλας, σε αυτές τις εκλογές θα δοθεί και η δυνατότητα σε κάποιους -θέλαμε να είναι περισσότεροι, αλλά δυστυχώς οι περιορισμοί του νόμου δεν το επιτρέπουν- να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο.

«Είναι για εμένα μία δέσμευση, θέλω να σας μεταφέρω, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός και καταφέρουμε να βρούμε την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων, να απλοποιήσουμε ακόμα περισσότερο το σύστημα αυτό, για να μπορεί να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία όποιος είναι εγγεγραμμένος σε εκλογικό κατάλογο στην Ελλάδα, χωρίς περιττή γραφειοκρατία. Αυτό θέλαμε να κάνουμε κι αυτή την φορά. Δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό επειδή κάποια κόμματα αντέδρασαν. Πετύχαμε το ελάχιστο δυνατό, αλλά την επόμενη φορά θα κάνουμε περισσότερα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. «Είμαστε σίγουροι όλοι μας και το περιμένουμε», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μακάριος.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Το Q&A του Κασσελάκη στο Instagram: Η απάντηση για το αν θα καλούσε τον Μητσοτάκη στον γάμο του και αν κρυώνει με το κοντομάνικο

admin

ΚΝΕ: Απαντά με βίντεο στο Tik Tok σε απορίες νέων για τις ευρωεκλογές

admin

ΝΔ για τα 26 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου που χάραξε

admin

Βουλή: Συνάντηση Νατσιού – Παπαδόπουλου το μεσημέρι – Υποβαθμίζονται οι χθεσινές του δηλώσεις 

admin

Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Στέλνει σήμερα υπόμνημα για Σπαρτιάτες, ενώ η προθεσμία έχει λήξει από 20 Απριλίου

admin

Επίσκεψη Παύλου Μαρινάκη στο ΑΠΕ: Eίναι το πιο αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης της χώρας

admin

Νίκος Παπαδόπουλος: Τα μαζεύει ο βουλευτής της Νίκης που δικαιολόγησε τα χαστούκια στις εκκλησίες – «Καταδικάζω κάθε είδους βία»

admin

Ευρωεκλογές: Ελληνικό «άρωμα» στις γερμανικές υποψηφιότητες

admin

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπηρετεί με συνέπεια τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου

admin

Τσιόδρας: Πρέπει να τον ακούσουν όλοι τον Αρχιεπίσκοπο

admin

Μητσοτάκης: “Εργο πνοής” που θα φέρει ανάπτυξη στην Κεντρική Ελλάδα ο Ε65

admin

Τσιόδρας στον ΣΚΑΪ: «Πρέπει να τον ακούσουν όλοι τον Αρχιεπίσκοπο» – «Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν το ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ»

admin