Image default
Ευρώπη

Samsung Electronics: Βαθύ μαχαίρι στην παραγωγή μικροτσιπ, καθώς τα κέρδη βυθίστηκαν 96%

Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο. Αλλά τώρα ετοιμάζεται να περιορίσει σημαντικά την παραγωγή των επεξεργαστών μνήμης, αφού η ζήτηση έχει υποχωρήσει με τις πωλήσεις και τα κέρδη να κάνουν βουτιά.

Όπως εξήγησε, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματά της, μετά την πανδημία, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαμε έξαρση της ζήτησης, τώρα πια αυτή έχει εξασθενήσει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει και εκείνη να επιβραδύνει τη γραμμή παραγωγής. Οι επενδυτές υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την απόφαση αυτή, οδηγώντας τη μετοχή της σε άνοδο μεγαλύτερη του 4%, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα.

Το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου η Samsung είχε λειτουργικά κέρδη ύψους 600 δισ. γουόν (περίπου 450 εκατ. ευρώ) έναντι 14 τρισ. γουόν έναν χρόνο νωρίτερα. «Θα μειώσουμε την παραγωγή μικροεπεξεργαστών μνήμης κατά ουσιαστικό βαθμό» ανέφερε ο νοτιοκορεατικός γίγντας σε ανακοίνωσή του.

Ενώ πολλές βιομηχανίες παλεύουν ακόμη με τις ελλείψεις μικροτσιπ που εντάθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, οι παραγωγοί ημιαγωγών παλεύουν να βρουν νέες ισορροπίες μεταξύ των αποθεμάτων τους και της τρέχουσας ζήτησης.

«Όταν συνολικά η οικονομία κατεβάζει ταχύτητα, ξαφνικά η ζήτηση για τέτοιες συσκευές επιβραδύνεται. Επομένως οι κατασκευαστές αυτών των προϊόντων σταματούν να παραγγέλνουν νέα μικροτσίπ» εξηγεί στο BBC ο Peter Hanbury της εταιρείας συμβούλων, Bain & Company.

Σχετικα αρθρα

Αποτυχία του ΕΛΚ να ανατρέψει το όργανο δεοντολογίας της ΕΕ

admin

Όρμπαν, Μοραβιέτσκι σχεδιάζουν ανασχηματισμό στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Λεπέν

admin

Το Ευρωκοινοβούλιο επικυρώνει σήμερα το Σύμφωνο Σταθερότητας

admin

«Παραμερίστε, τράπεζες»: Γιγαντιαία funds κυβερνούν τώρα τη Wall Street

admin

«Πέφτουν στα ναρκωτικά» για να κάνουν…καριέρα – Μια επικίνδυνη μόδα μεταξύ εργαζομένων και στελεχών

admin

ΕΕ: Πτώση στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον περασμένο Μάρτιο

admin

ΕΕ: Οι περισσότερες χώρες ξοδεύουν περισσότερα από όσα εισπράττουν

admin

Η ρωσική παραπληροφόρηση βομβαρδίζει τη Γαλλία

admin

Ο ευρωπαϊκός νότος εξεγείρεται εναντίον Συμφώνου Μετανάστευσης

admin

Υπό την επήρεια του Πολωνού προέδρου Ντούντα ο Τραμπ για την Ουκρανία;

admin

Επέτειος 50 ετών από την πορτογαλική Επανάσταση των Γαρυφάλλων

admin

Φινλανδία-Εσθονία: Επαναλειτουργεί ο αγωγός αερίου Balticconnector – Υπό έρευνα κινεζικό πλοίο για την ζημιά που είχε προκληθεί

admin