Image default
Ευρώπη

Οι….κουτσές Παρασκευές – Νέα «επίθεση» των Βρετανών εργοδοτών

«Το να σας εμπιστεύονται, να σας σέβονται και να σας πληρώνουν κατάλληλα αξίζει πολύ περισσότερο από τις πίτσες, τις διακοπές και τις “Παρασκευές που τελειώνουν νωρίς”».

Ο Λούις Κεμπ, της Lightbulb Media με έδρα το Μάντσεστερ είναι ένας από τους επιφυλακτικούς, απέναντι στο κίνητρο που προτείνουν οι εργοδότες της Βρετανίας, στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να προσλάβουν αλλά και να διατηρήσουν εργαζόμενους της γενιάς Z, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης έλλειψης προσωπικού.

Το νέο δέλεαρ, μπορεί καποιος να το ονομάσει και …«κουτσή Παρασκευή».

Αύξηση των σχετικών αγγελιών

Η διαδικτυακή πύλη θέσεων εργασίας Adzuna έχει διαπιστώσει απότομη αύξηση των δημοσιεύσεων που προσφέρουν μειωμένο ωράριο την Παρασκευή, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν τα Σαββατοκύριακά τους λίγες ώρες νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, τον φετινό Μάρτιο υπήρξαν 1.426 αγγελίες εργασίας στον ιστότοπο, από εταιρείες μεσαίας και μεγάλης κλίμακας, που επικαλούνταν ως δέλεαρ την  πρόωρη λήξη του ωραρίου την Παρασκευή σε σύγκριση με μόλις 583 τον ίδιο μήνα πέντε χρόνια νωρίτερα – πριν η πανδημία του Covid-19 ανατρέψει την εργασιακή ζωή.

Αυτό το «μπόνους» φαίνεται να αφορά  θέσεις με μισθούς μεταξύ 20.000 και 40.000 λιρών (50.000 δολαρίων), σύμφωνα με τα στοιχεία της Adzuna που δόθηκαν στο -.

Ο Άντριου Χάντερ, συνιδρυτής της Adzuna, δήλωσε ότι η αλλαγή αυτή αντανακλά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι “απαιτούν περισσότερα” από τους εργοδότες μετά την πανδημία.

«Για όσους αναζητούν μια εταιρεία που προσφέρει Παρασκευή με πρόωρη λήξη εργασίας σηματοδοτεί ότι είναι ευέλικτη ως προς τη στάση της απέναντι στο ωράριο εργασίας και νοιάζεται για την ευημερία των υπαλλήλων της – δύο παράγοντες ύψιστης σημασίας στη σημερινή αγορά εργασίας», ανέφερε ο Χάντερ.

216.000 εργαζόμενοι λιγότεροι

Οι εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας, έχουν δοκιμάσει διάφορα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας, για να προσελκύσουν προσωπικό μπροστά στο ρεκόρ κενών θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, οι προσπάθειες για βελτίωση των εργασιακών όρων δεν έχουν ακόμη μειώσει το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 216.000 λιγότεροι εργαζόμενοι από ό,τι πριν από την πανδημία, γεγονός που καθιστά τη Βρετανία τη μόνη οικονομία της Ομάδας των Επτά που δεν έχει ανακάμψει στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Σχετικα αρθρα

Ερντογάν: Το πιο επείγον ζήτημα ο πληθωρισμός- «Θα πέσει, όπως τα επιτόκια»

admin

Το δολάριο είναι ο βασιλιάς της… Ευρώπης: Ο ρόλος του στις εξελίξεις της ηπείρου

admin

ΗΠΑ: Συμφωνία για το όριο χρέους με περικοπές δημοσίων δαπανών

admin

Πολωνία: Θα αυξηθεί δύο φορές ο κατώτατος μισθός το 2024

admin

Nvidia: Η ιστορία της εταιρείας του 1 τρισ. που «γεννήθηκε» σε ένα ντάινερ

admin

ΗΠΑ: Παράταση-ανάσα στην αγωνία για το χρέος από την Τζάνετ Γέλεν

admin

Μπάιντεν: Ίσως σήμερα η συμφωνία για το όριο χρέους των ΗΠΑ

admin

ΔΝΤ: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ

admin

Γιατί μία ύφεση στις ΗΠΑ θα ήταν καλό νέο για τις αγορές

admin

ΗΠΑ: Άνω των εκτιμήσεων ο δείκτης προσωπικών δαπανών PCE

admin

Τζέρεμι Χαντ: Ναι στην ύφεση στη Βρετανία, αν είναι να πέσει ο πληθωρισμός

admin

Ισχυρές εξαγωγές για τα νέα ενεργειακά οχήματα της Κίνας

admin