Image default
Πολιτική

Χαρδαλιάς: Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα και η πατρίδα μας ασφαλής

«Στις 21 Μαΐου θα ψηφίσουμε για να πάει η χώρα σταθερά, δυναμικά μπροστά, με ακόμα μεγαλύτερη τόλμη», τονίζει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

«Τα ελληνικά σύνορα είναι απροσπέλαστα και η πατρίδα μας ασφαλής. Η άγρυπνη φρουρά τους, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στέκεται επί εικοσιτετράωρου βάσεως στις επάλξεις ώστε να νιώθουμε όλοι ασφαλείς και ενισχύονται συστηματικά, με στόχο τη δημιουργία του ισχυρότερου στρατεύματος στη σύγχρονη ελληνική ιστορία». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Karfitsa».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε «εμβληματικά εξοπλιστικά προγράμματα» όπως η προμήθεια υπερσύγχρονων αεροσκαφών Rafale και νεότευκτων φρεγατών Belharra, η αγορά μιας μοίρας αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 και η αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard 2A4.

«Όραμά μας είναι μια ισχυρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση Ελλάδα, που όχι μόνο θα είναι απρόσβλητη από οποιονδήποτε μπορεί να επιβουλεύεται την κυριαρχία ή τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά θα λειτουργεί και ως βασικός πυλώνας της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου» επισήμανε.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει στην «απομακρυσμένη και απρόσωπη διοίκηση πίσω από ένα γραφείο» και για το λόγο αυτό, «στους σχεδόν είκοσι αυτούς μήνες που βρίσκομαι στο υπουργείο, έχω επισκεφτεί 261 Μονάδες και Σχηματισμούς και έχω διανύσει περισσότερα από 40.000 χιλιόμετρα, από άκρη σε άκρη της ελληνικής επικράτειας».

«Άκουσα με προσοχή τα στελέχη, τους κληρωτούς οπλίτες και τους εθνοφύλακές μας, έμαθα πολλά και προσπάθησα να επιλύσω όσο περισσότερα θέματα μπορούσα, ορισμένα εκ των οποίων χρόνιζαν» συμπλήρωσε.

Για το φράχτη στον Έβρο, ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε «εφόσον οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές είναι αποδεδειγμένα επιρρεπείς σε εργαλειοποίηση και χειραγώγηση, στο πλαίσιο υβριδικών τακτικών με στόχο την αποσταθεροποίηση και τους εκβιασμούς, το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα έχει αναχθεί σε ζήτημα εθνικής άμυνας και ασφάλειας. Όχι μόνο ελληνικής, αλλά και ευρωπαϊκής, αφού τα σύνορα στον Έβρο είναι και ευρωπαϊκά σύνορα».

Όπως είπε, «υπογράφτηκε ήδη η σχετική σύμβαση κατασκευής-επέκτασης του φράχτη, ο οποίος θα φτάσει τα 140 χιλιόμετρα και θα απλώνεται σε όλη την μεθόριο του Έβρου. Θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο τα συστήματα επιτήρησής του, θα χτιστούν νέα φυλάκια του Στρατού και της Αστυνομίας και θα προσληφθούν εκατοντάδες νέοι συνοριοφύλακες. Κανένας και τίποτα δεν πρόκειται να μας εμποδίσει από το να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας».

Για τις εκλογές, ο Ν. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε κρίσιμη την πρώτη κάλπη καθώς «θα τα καθορίσει όλα. Ποιο θα είναι πρώτο κόμμα, ποιος πρέπει να είναι πρωθυπουργός, ποιον δρόμο θα ακολουθήσει η χώρα».

«Ψηφίζουμε», πρόσθεσε, «για κόμμα και πρωθυπουργό, για πρόταση διακυβέρνησης και ιδεολογία».

Τα κεντρικά διλήμματα, όπως τόνισε είναι: «Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό. Ποιος θα σταθεί απέναντι σε έναν γείτονα ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να είναι επιθετικός, αλλά και ποιος μπορεί να συζητήσει μαζί του στην περίπτωση που βρούμε πεδίο συνεννόησης με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Ποιος θέλει και μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά μας. Ποιος θα συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης που με κόπο διασφαλίσαμε, φέρνοντας την Ελλάδα από ουραγό στην πρωτοπορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποιος θα οδηγήσει τη χώρα στην επενδυτική βαθμίδα. Ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας. Ποιος μειώνει φόρους και εισφορές και ποιος επιφυλάσσει νέα φοροεπιδρομή».

«Στις 21 Μαΐου θα ψηφίσουμε για να πάει η χώρα σταθερά, δυναμικά μπροστά, με ακόμα μεγαλύτερη τόλμη. Για να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μιας δύσκολης τετραετίας, αλλά και για να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια που βάλαμε. Να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, με μεγαλύτερη ασφάλεια, με περισσότερες δουλειές, καλύτερους μισθούς, καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους και περισσότερη κοινωνική συνοχή» συμπλήρωσε.

Σε όσους «κοιτούν προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας λέμε να θυμηθούν την αποτελεσματικότητα της πολιτικής μας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, την αναβάθμιση και διεύρυνση των διεθνών συμμαχιών μας, την ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, την αποτελεσματικότητα της μεταναστευτικής πολιτικής μας, το γεγονός ότι η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά».

«Λέμε», συνέχισε, «σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συγκρίνουν τετραετίες. Την τετραετία 2015-2019 που πρωθυπουργός ήταν ο κ. Τσίπρας και την τετραετία στην οποία πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα οποία πετύχαμε στα τέσσερα χρόνια δεν είναι δεδομένα και μπορεί εύκολα να χαθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Να μην ξεχάσουμε, τα δημοψηφίσματα, τις κλειστές τράπεζες, την υπερφορολόγηση, τις αυταπάτες, τις μπλόφες που στοίχισαν τόσο πολύ σε όλους μας. Ότι ουδέποτε τόσοι λίγοι έκαναν τόσο μεγάλο κακό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» επισήμανε.

Για την αυτοδυναμία, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι ούτε κομματική σκοπιμότητα, ούτε αλαζονεία, αλλά εθνική αναγκαιότητα».

«Είναι προϋπόθεση», πρόσθεσε, «για να πάει ο τόπος μπροστά πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά. Να μην περιπέσει η χώρα σε κατάσταση ακυβερνησίας και αδυναμίας λήψης αποφάσεων».

«Σε έναν κόσμο αβέβαιο, σε μια γειτονιά με προκλήσεις που απαιτούν άμεση απάντηση, χρειαζόμαστε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση με δυνατότητα λήψης γρήγορων αποφάσεων, με ξεκάθαρες θέσεις για τα μείζονα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας» υπογράμμισε.

«Μια κυβέρνηση που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια και στέρεα βήματα μπροστά. Και σήμερα υπάρχει μόνο μία πρόταση διακυβέρνησης: η ισχυρή, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα» κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Αλέξης Γεωργούλης: Άρση ασυλίας ψήφισε η νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις καταγγελίες Χρονοπούλου

admin

Μητσοτάκης από Σητεία: Η χώρα χρειάζεται πάνω από όλα σταθερή κυβέρνηση

admin

Ψάχνει πράγματι ληστές τραπεζών η Πλεύση Ελευθερίας;

admin

Σκέρτσος: Τσουνάμι τα fake news από την αντιπολίτευση – Στις 25 Ιουνίου θέλουμε σταθερή κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία

admin

Επιμένει η Τσαπανίδου: Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών – Στην Ελλάδα ασυλία

admin

Σκέρτσος: Οι τρεις νέοι φόροι του ΠΑΣΟΚ – Αύξηση φορολογίας στα μερίσματα, επιχειρήσεις και γονικές παροχές

admin

Εκλογές 2023, Άκης Σκέρτσος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κρύβουν την προγραμματική τους αδυναμία με το ψευτοεπιχείρημα της «παντοδυναμίας» Μητσοτάκη

admin

«Μαζί τα φάγαμε»: Η φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου που έμεινε στην ιστορία

admin

Μάντζος σε Σκέρτσο: Η ΝΔ επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ για να προστατεύσει τους γόνους

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί όχι μόνο την ακραία τοξικότητα του κ. Ψαριανού, αλλά και την απαξίωση των εκπαιδευτικών

admin

Αλέξης Γεωργούλης: Το σκεπτικό της απόφασης της νομικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του

admin

Εκλογές 2023, Πόπη Τσαπανίδου: Επιμένει στην έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών

admin