Image default
Πολιτική

Νέο θέμα με Ραγκούση – Ακούστε καθαρίστρια να καταγγέλλει: Την είχαν ανασφάλιστη στο οικογενειακό ξενοδοχείο, την έδιωξαν μετά από έλεγχο

Μια νέα καταγγελία για ανασφάλιστη εργασία έκανε πρώην εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «Βίλα Ειρήνη» που διαθέτει η οικογένεια της πρώην συζύγου του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο. Μάλιστα, η γυναίκα από την Ουκρανία εμπλέκει προσωπικά τον πρώην υπουργό στην υπόθεση λέγοντας πως «έφτασε επί τόπου» όταν βεβαίωσαν πρόστιμο στην επιχείρηση μια περίοδο που πραγματοποιούσαν κοινή «πόθεν έσχες» δήλωση.

Όπως αναφέρουν σήμερα τα «Παραπολιτικά» που δημοσιοποιούν και ηχητικό απόσπασμα από τη καταγγέλλουσα η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο τοπικός ΕΦΚΑ το 2017 «κουκούλωσε» το πρόστιμο των 10.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση της πρώην συζύγου Ραγκούση, μετά από πολιτικές παρεμβάσεις.

Σε ηχητικό απόσπασμα ακούγεται η ίδια η Σβετλάνα Αργύρη -που πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα έχοντας τρία παιδιά με τον Έλληνα σύζυγό της- να μιλά και αναφέρει: «Είπε να με ασφαλίσει η κ. Κατερίνα, η πρώην γυναίκα του κ. Ραγκούση και δεν με ασφάλισε. Ηρθε έλεγχος στο ξενοδοχείο και μου ζητήσαν τα χαρτιά. Εγώ λέω ορίστε τα χαρτιά μου, είμαι εδώ παντρεμένη έχω τα πάντα, άδεια και μετά η κ. Κατερίνα έλεγε που έφαγα πρόστιμο 10.000 ευρώ που δεν ήμουν ασφαλισμένη και με έδιωξε. Εγώ στεναγχωρήθηκε και λέω γιατί, για ποιο λόγο, έδωσα όλα τα χαρτιά μου», λέει αρχικά.

Η Σβ. Αργύρη, πρώην εργαζόμενη στο ξενοδοχείο της οικογένειας Ραγκούση αποκαλύπτει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ενώ στη συνέχεια συμπληρώνει η ίδια που εργαζόταν ως καθαρίστρια: «Η κ. Κατερίνα μου είπε ότι έφαγε από εμένα 10.000 ευρώ πρόστιμο και αναρωτήθηκα πού κολλάω εγώ; Μου είπε ”δεν μπορούσες να πεις στον κύριο που ήρθε για έλεγχο ότι είσαι τουρίστρια;». Δεν μπορούσα να πω κάτι τέτοιο όμως, με πιάσανε με το βιτέξ, με τη σφουγγαρίστρα, με τα πάντα».

Όπως προσθέτει όμως, στη συνέχεια το σκηνικό ανετράπη. «Μάλλον αυτή πήρε τηλέφωνο και ξαφνικά μπαλώνανε όλα και κάπως έτσι τα σκεπάσανε, δεν ξέρω. Μετά ήρθε ο κύριος Ραγκούσης, τακτοποιήσανε το θέμα γιατί αυτός από ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω βουλευτς τι είναι και το τακτοποιήσανε».  Μάλιστα προσθέτει πως «μόλις έγιναν όλα αυτά με τον έλεγχο, ήρθε με το αεροπλάνο επί τόπου ο κ. Ραγκούσης και τα τακτοποιήσανε όλα».

Από την πλευρά του , ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως δεν είχε καμία σχέση με το εν λόγω ξενοδοχείο, ενώ και ο αδελφός της πρώην συζύγου του αναφέρει πως οι δύο τους ήταν σε διάσταση από το 2012. Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Ραγκούσης με την σύζυγό του μέχρι και το 2018 έκαναν κοινές φορολογικές δηλώσεις.

Το ρεπορτάζ αναφέρει «μια μαρτυρία-σοκ έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις στην υπόθεση των αποκαλύψεων για την επιχειρηματική δράση της οικογένειας Ραγκούση στον τουρισμό. Πρόκειται για μία πρώην εργαζόμενη στο κομμάτι της καθημερινής φροντίδας των δωματίων του ξενοδοχείου «Βίλα Ειρήνη», που διαθέτει η οικογένεια της πρώην συζύγου του Γιάννη Ραγκούση, Κατερίνας Ρούσσου, στη Νάουσα της Πάρου.

Όπως καταγγέλλει η κυρία Σβετλάνα Αργύρη (σ.σ. Φωτεινή, για τους εν Ελλάδι φίλους και γνωστούς), ουκρανικής καταγωγής, παντρεμένη με Έλληνα πολίτη με άδεια παραμονής σε ισχύ, η ίδια εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση κατά την περίοδο 2016-2017 χωρίς να έχει ασφαλιστεί βάσει του νόμου, γεγονός που η ίδια έμαθε με ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο. Για την ιστορία και μόνο, επισημαίνεται πως εκείνο το διάστημα ο Γιάννης Ραγκούσης και η Κατερίνα Ρούσσου ήταν ακόμη παντρεμένοι, αφού μέχρι και για τη χρήση του 2018 πραγματοποιούσαν κοινή «πόθεν έσχες», παράμετρος που καταδεικνύει ότι είχαν ενεργούς (και) νομικούς δεσμούς».

Και επειδή διάβασα στην ανάρτηση του πρώην κουνιαδου του @gragkousis ότι «όλη η Πάρος» γνώριζε ότι ήταν σε διάσταση από το ‘12 με την αδερφή του. Προφανώς δεν τον γνώριζε ο Γαμπρος και η αδερφή του, που έκαναν κοινή δήλωση «πόθεν Εσχες» μέχρι το ‘18 #Ραγκουσης pic.twitter.com/GqEsIz0sIQ

— Γιαννης Κουρτακης (@KourtakisJohn) April 8, 2023

Η απάντηση Ραγκούση και του αδελφού της πρώην συζύγου τουΓια αναληθή και συκοφαντικά στοιχεία έκανε λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης που ανέφερε ότι το ξενοδοχείο στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα, «δεν ήταν ποτέ δικό μου», ενώ παραθέτει τη δήλωση των δικηγόρων του και πρώην συγγενή του.

Ο Ραγκούσης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τώρα περάσαμε σε Ουκρανή καθαρίστρια ξενοδοχείου που – μικρή λεπτομέρεια – δεν ήταν ποτέ δικό μου! Όμως, το μόνο που καταφέρνετε κ. Κουρτάκη είναι να ανεβάζετε το ύψος της αποζημίωσης που θα κληθείτε να καταβάλετε ως κοινός συκοφάντης» ενώ καταλήγει σημειώνοντας: «Παραθέτω τη δήλωση των δικηγόρων μου καθώς και του Χρ.Ρούσσου που αποκαθιστά πλήρως την αλήθεια και συντρίβει τα ψέματά τους».

Τώρα περάσαμε σε Ουκρανή καθαρίστρια ξενοδοχείου που-μικρή λεπτομέρεια-δεν ήταν ποτέ δικό μου!
Το μόνο που καταφέρνετε κ. Κουρτάκη είναι να ανεβάζετε την αποζημίωση που θα καταβάλετε ως κοινός συκοφάντης.
Δήλωση δικηγόρων μου και Χρ.Ρούσσου που αποκαθιστά πλήρως την αλήθεια. pic.twitter.com/r4HadXOLYV

— Giannis Ragkousis (@gragkousis) April 7, 2023

Ο αδελφός της πρώην συζύγου του Γιάννη Ραγκούση, Χρήστο Ρούσσος σε ανάρτησή του λέει πως «το αναφερόμενο ξενοδοχείο ανήκε και ανήκει κατά ποσοστό 100% στον πατέρα μου, Παντελή Ρούσσο. Ούτε σε εμένα, ούτε στον αδελφό μου ούτε στη αδελφή μου, Κατερίνα Ρούσσου, η οποία είναι η πρώην σύζυγος του Γιάννη Ραγκούση. Κατά συνέπεια το ξενοδοχείο του πατέρα μου ποτέ, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, δεν αποτέλεσε οικογενειακή επιχείρηση για τον Γιάννη Ραγκούση.

Η αδελφή μου, όπως γνωρίζει όλη η Πάρος, ήταν με τον Γιάννη Ραγκούση σε διάσταση από το 2012. Όπως επίσης γνωρίζει όλη Πάρος, ο Γιάννης Ραγκούσης ουδεμία σχέση ή ανάμειξη είχε ποτέ στη λειτουργία του ξενοδοχείου του πατέρα μας. Το αναφερόμενο στο δημοσίευμα περιστατικό αφορά μία υποψηφία εργαζόμενη στο ξενοδοχείο του πατέρα μας.

Είναι απολύτως ψευδές ότι επιβλήθηκε στην επιχείρηση του πατέρα μας οποιοδήποτε πρόστιμο από την επιθεώρηση εργασίας για ανασφάλιστη εργασία της συγκεκριμένης υποψήφιας εργαζόμενης.

Και εκεί που αποδεικνύεται ότι κυριολεκτικά το τερματίσανε με τα ψέματά τους είναι το εξής: το γεγονός αυτό συνέβη την περίοδο 2016-2017, όταν, όπως και οι πέτρες γνωρίζουν, ο Γιάννης Ραγκούσης ουδεμία απολύτως σχέση είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δεν ήταν βουλευτής» καταλήγει ο Χρήστος Ρούσσος.

 
 
H ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας ΔημοκρατίαςΣτη συνέχεια του «σίριαλ» η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το πρωί αποκαλώντας «Mr. Villa της Πάρου» τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο «υποψήφια εργαζομένη» που αναφέρει ο πρώην συγγενής του Γιάννης Ραγκούση.

«Το μοναδικό της αμάρτημα ήταν ότι δεν είπε ψέματα στους επιθεωρητές εργασίας που έκαναν τον έλεγχο που «τακτοποίησε» ο κ. Ραγκούσης, όπως της είχε ζητηθεί» προσθέτει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ξιφουλκούν καθημερινά δήθεν για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδίως των αλλοδαπών εργαζομένων, είναι βαριά εκτεθειμένοι με τα καμώματα του τομεάρχη Διαφάνειας κ. Ραγκούση.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «Παραπολιτικά» ο Mr Villa της Πάρου – που προκάλεσε το πανελλήνιο με την προκλητικής χλιδής βίλα που νοικιάζει στο κοσμοπολίτικο νησί εμβαδού 450 τ.μ. με πισίνα και γήπεδο τένις έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα και την οποία προκλητικά κατασκεύασε με δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ενώ ήταν Δήμαρχος Πάρου– αποκαλύπτεται σύμφωνα με μαρτυρία μιας εργαζόμενης καθαρίστριας ουκρανικής καταγωγής, ότι μεσολάβησε και «τακτοποίησε» τον έλεγχο για την αδήλωτη εργασία της, που η ίδια καταγγέλλει ότι διαπιστώθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο ξενοδοχείο της οικογένειας της συζύγου του, όπου εργάζονταν ανασφάλιστη.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει καμία πειστική εξήγηση παρά μόνο φθηνές δικαιολογίες, ενώ αποφεύγει συστηματικά να δηλώνει τα εισοδήματα του από τη συγκεκριμένη κατοικία από το πόθεν έσχες του κι εξακολουθεί να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών.

Ο προκλητικός κ. Ραγκούσης με χθεσινή του ανάρτηση επιβεβαίωσε ουσιαστικά το συμβάν και κρύφτηκε πίσω από την αναφορά της ανάρτησης πρώην συγγενή του που ενώ επιβεβαιώνει την απασχόληση της εν λόγω εργαζόμενης στο οικογενειακό τους ξενοδοχείο στη Νάουσα της Πάρου, χρησιμοποιεί τον απαράδεκτο όρο της «υποψήφιας εργαζόμενης». Τι σημαίνει «υποψήφια εργαζόμενη»; Υφίσταται ως νομικός όρος;

Μια «υποψήφια εργαζόμενη» μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της χωρίς ο εργοδότης της να την ασφαλίζει όπως η ίδια ισχυρίζεται; Είναι συμβατή αυτή η πρακτική με την εργατική νομοθεσία ή αποτελεί σαφέστατη παραβίαση της;

Και για να είμαστε ξεκάθαροι. Αποδέχεται ο δήθεν φιλεργατικός κ. Τσίπρας ως πολιτική συμπεριφορά ένας βουλευτής του να «τακτοποιεί» το πρόστιμο που αποτέλεσε την αιτία να απολυθεί μια εργαζόμενη σύμφωνα με τα λεγόμενα της και μάλιστα χωρίς αποζημίωση και αφού προηγουμένως είχε δώσει τα χαρτιά της για να εργαστεί και το μοναδικό της αμάρτημα ήταν ότι δεν είπε ψέματα στους επιθεωρητές εργασίας που έκαναν τον έλεγχο που «τακτοποίησε» ο κ. Ραγκούσης, όπως της είχε ζητηθεί;

Ο κ.Ραγκούσης παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα». Ο κ.Τσίπρας θα συνεχίσει να τον καλύπτει, όπως κάνει μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα να κόπτεται δήθεν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων;

Η απάντηση των Παραπολιτικών στον Ραγκούση

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε τις απαντήσεις του κ. Γιάννη Ραγκούση και του πρώην κουνιάδου του Χρήστου Ρούσσου στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «Π» σχετικά με τις καταγγελίες της κυρίας Αργύρη, η οποία μέσω της εφημερίδας κάνει λόγο για αδήλωτη εργασία στο ξενοδοχείο της οικογένειας της άλλοτε συζύγου του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ’ αρχήν να υπενθυμίσουμε ότι το σύνολο του δημοσιεύματος βασίζεται στην σοκαριστική είναι η αλήθεια μαρτυρία της κυρίας Σβετλάνα Αργύρη. Εκείνη είναι που αναφέρεται συνεχώς, όπως προκύπτει και από το ηχτικό ντοκουμέντο που δημοσιεύουν τα parapolitika.gr στην «κυρία Κατερίνα (σσΡούσσου)».Εμείς δεν έχουμε αλλάξει ούτε κόμμα από τα λεγόμενά της και παραθέτουμε στο ρεπορτάζ αυτούσιες τις συνομιλίες μας με την ίδια. Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι ο ίδιος ο αδελφός της κυρίας Κατερίνας Ρούσσου επιβεβαιώνει πλήρως την ύπαρξη και την «εργασιακή σχέση» της κυρίας Αργύρη με την επιχείρηση. Μάλιστα οι αναφορές που δικαιώνουν τους ισχυρισμούς της κυρίας Αργύρη δεν σταματούν εκεί, αφού αφενός ο κ. Ρούσσος δεν διαψεύδει το περιστατικό της καταγγελίας και αφετέρου επιβεβαιώνει τον χρόνο στον οποίο συνέβη.

Όσο για το αν ο κ. Ραγκούσης ήταν εν διαστάσει ή όχι με την αδελφή του από το 2012, ειλικρινώς θα μας επιτρέψει τόσο ο ίδιος ο κ. Ρούσσος, όσο και ο πρώην υπουργός μην λάβουμε υπόψιν τα κουτσομπολιά της Πάρου, αλλά τα επίσημα έγγραφα και την κοινή λογική. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Γιάννης Ραγκούσης και η Κατερίνα Ρούσσου προχωρούσαν σε κοινή δήλωση πόθεν έσχες μέχρι και τη χρήση του 2018, για το νόμο, αλλά και κατ΄ επέκταση για την ίδια τη ζωή ήταν κανονικότατη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Και πάμε και παρακάτω. Βλέπετε δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστος ο απολύτως αποκαλυπτικός για το πώς αντιλαμβάνονται στην εν λόγω επιχείρηση την έννοια της εργασίας χαρακτηρισμός της κ. Αργύρη ως…. υποψήφιας εργαζόμενης! Πρόκειται ασφαλώς για έναν όρο εντελώς… πρωτοεμφανιζόμενο για τα εγχώρια εργασιακά δεδομένα και ως εκ τούτου προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα. Άραγε ο βουλευτής της Αριστεράς και πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τον αποδέχονται; Ναι ή όχι; Η απάντησή τους έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού κάλλιστα μπορούμε να υποθέσουμε, ότι από σήμερα οι εργοδότες που θέλουν να παραβιάσουν την εργατική νομοθεσία θα επικαλούνται την ορολογία που εισήγαγε ο άλλοτε κουνιάδος του Γιάννη Ραγκούση περί υποψήφιας εργαζόμενης. Έτσι για να δούμε πώς αντιλαμβάνεται την θεμελιώδη έννοια της εργασίας ένας βουλευτής μιας εργατικής εκλογικής περιφέρειας (Β’ Πειραιά) κι ένα αριστερό κόμμα που θεωρεί αξιακά αυτού του είδους τα ζητήματα.

Τέλος, μιας και ο Γιάννης Ραγκούσης είναι τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για να μην υπάρχει καμία…. αδιαφάνεια, ας μας απαντήσει: Εμφανιζόταν ή όχι στην ξενοδοχειακή μονάδα της οικογένειας της πρώην συζύγου του; Γνώριζε ή όχι για τη λογική τύπου «υποψήφιας εργαζόμενης » με την οποία αντιμετώπιζε η εργοδοσία το προσωπικό; Παρενέβη ή όχι, αξιοποιώντας τις προσβάσεις του στην Πάρο, όπως ακούγεται να λέει ξεκάθαρα η κυρία Αργύρη, προκειμένου να τακτοποιηθεί ή να μπαλωθεί το όλο θέμα που προέκυψε με τον έλεγχο που επικαλείται η ίδια;

ΥΓ. Με μεγάλη χαρά να παραθέσουμς τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και στη Δικαιοσύνη, εφόσον ο κ. Ραγκούσης και οποιοσδήποτε άλλος το επιθυμεί…».

Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοτουρκικά – Ακάρ: «Μορατόριουμ» στο Αιγαίο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Συρμός του Προαστιακού παρέσυρε 16χρονο στον Ταύρο – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Παίζει με… μέσο τον αδελφό του στο ΝΒΑ, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί

Subscribe to our News

* indicates required/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Πέτσας στον ΣΚΑΪ: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο τρίτης κάλπης – Εχθρός μας ο εφησυχασμός

admin

«Μητέρα των μαχών» η Αττική για την 25η Ιουνίου

admin

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια στη «Βαβυλωνία» με φόντο την απλή αναλογική

admin

Με το «τελευταίο βράδυ μου» του Καζαντζίδη αποχαιρέτησαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο – Δείτε φωτογραφίες

admin

Υπουργείο Εξωτερικών: Η συνέχιση της κράτησης Μπελέρη προκαλεί ερωτηματικά για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νέα Δημοκρατία να δώσει απαντήσεις για την Τράπεζα Θεμάτων

admin

Ανδρουλάκης από Σητεία: «Η ΝΔ αγωνιά για χίλιες οικογένειες. Το ΠΑΣΟΚ αγωνιά για εκατομμύρια Έλληνες»

admin

Εκλογές 2023 – Ρωμανός: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται ποιος θα εξαγγείλει περισσότερους φόρους

admin

Συλλυπητήρια του υπουργείου Εξωτερικών για τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία

admin

Νέα απάντηση Σκέρτσου στον ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος δεν έχει επιχειρήματα, καταφεύγει στα ψέματα

admin

«Μετωπική σύγκρουση» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων 

admin

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης από Σητεία: Το ΠΑΣΟΚ θέλει να μειώσει το φορολογικό βάρος στη μεσαία τάξη

admin