Image default
Επιχειρήσεις

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ενώνει τις δυνάμεις του με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ένας όμιλος που μετρά πάνω από έναν αιώνα ηγετικής παρουσίας στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας, ανακοινώνει με μεγάλη χαρά τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στον τομέα της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την επένδυση στους νέους, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ενώνει τις δυνάμεις του με ένα από τα κορυφαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Σε έναν σύγχρονο κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται και απαιτεί την καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων, η υποστήριξη των νέων προς την επίτευξη των στόχων τους και η διασύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, κρίνονται σήμερα περισσότερο απαραίτητα από ποτέ.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στα γραφεία Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από τον Managing Director του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη (ΟΕΣ), Αλέξανδρο Δ. Σαρακάκη, την Human Resources Director ΟΕΣ, Ρένια Κρεμαλή και τον Πρύτανη του ΕΜΠ, Καθηγητή Ανδρέα Μπουντουβή, παρουσία του Φίλιππου Μενάγια, Business Unit Director Commercial Vehicles and Machinery ΟΕΣ, του Δημήτρη Κανατά, Business Unit Director Automotive Consumer Solutions ΟΕΣ, της Μαρίας Ξυτάκη, Corporate Affairs and Communications Manager ΟΕΣ, των Αντιπρυτάνεων Ευάγγελου Σαπουντζάκη, Ιωάννη Χατζηγεωργίου και Δρόσου Γκιντίδη, του Καθηγητή Γεώργιου Πανταζή και του Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτριου Κουλοχέρη.

Η συνεργασία έχει στόχο να δημιουργήσει νέες γέφυρες συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του ευρύτερου κλάδου της κινητικότητας (mobility) σε ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων με έμφαση τις κοινές ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις, διευρύνοντας τους ορίζοντες των φοιτητών, των ερευνητών και των εργαζομένων του ΟΕΣ.

Η διμερής συνεργασία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

– Την ανταλλαγή και διάδοση πληροφοριών και γνώσεων στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας που σχετίζεται με τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κατασκευής μηχανολογικών προϊόντων.

– Την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή ερευνητών και εργαζομένων σε ερευνητικά έργα ή ακόμη και σε διπλωματικές και μεταδιδακτορικές ερευνητικές εργασίες καθώς επίσης και τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης των φοιτητών στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

– Τη μακροπρόθεσμη ερευνητική συνεργασία με τα Ερευνητικά Εργαστήρια του Πανεπιστημίου σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία μηχανολογικών προϊόντων.

– Την ευθεία και ανοιχτή επικοινωνία του Γραφείου Σταδιοδρομίας (Career Office) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη για την προώθηση των ανοιχτών θέσεων εργασίας στις ομάδες φοιτητών του ΕΜΠ καθώς και την ενεργή συμμετοχή του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στις Ημέρες Καριέρας & Διασύνδεσης του ΕΜΠ.

– Τη διοργάνωση διαλέξεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση της επιμόρφωσης των φοιτητών στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κατασκευής μηχανολογικών προϊόντων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Αλέξανδρος Δ. Σαρακάκης, δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με το οποίο μοιραζόμαστε την ίδια ισχυρή άποψη για την αξία της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην υγιή οικονομική ανάπτυξη. Στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, προσπαθούμε διαρκώς να αξιοποιούμε την ακαδημαϊκή γνώση και την εμπειρία δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για κοινές ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις, με στόχο την εξέλιξη των ανθρώπων μας και ευρύτερα της νέας γενιάς.»

Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής σημείωσε:

«Η συνεργασία του ΕΜΠ με τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη έχει πολύπλευρη εκπαιδευτική και ερευνητική στόχευση η οποία αντλεί και από τη διακεκριμένη θέση του Ομίλου στην εγχώρια βιομηχανία. Τα κύρια πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος είναι της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας μηχανολογικών προϊόντων. Η ευρύτητα των πεδίων εντάσσει στην εμβέλεια της συνεργασίας όλες τις Σχολές του ΕΜΠ – τους φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές τους.»

 

Διαβάστε ακόμα

Η αποχή «αβαντάρει» τη ΝΔ, ο Δένδιας, ο Χατζηδάκης και… ο Ανδρουλάκης, ο Νο2 της Intrakat και ο Βρεττός που κέρδισε τον Σκλαβενίτη

Τιτανομαχία Μπέζος – Μασκ για το δορυφορικό Ιντερνετ στην Ελλάδα

Γιατί περνούν ξανά στο δημόσιο το 61,3% της ΕΥΔΑΠ και το 74% της ΕΥΑΘ

Σχετικα αρθρα

Νέο θεσμικό πλαίσιο ζητούν οι ΑΕΕΑΠ από το ΥΠΕΘΟ

admin

Πράσινη επένδυση €50 εκατ. από τον Διεθνή Αερολυμένα Αθηνών

admin

Μάχη με τον χρόνο για το δάνειο των 20 εκατ. στην Avramar

admin

Ποιες εισηγμένες ψάχνονται για πωλήσεις ακινήτων

admin

Ποιες κατασκευαστικές διεκδικούν τα νέα οδικά έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ

admin

Οι 21 εισηγμένες που μοιράζουν μερίσματα 2 δισ. ευρώ

admin

Πειραιώς: Διάθεση 205.680 δωρεάν μετοχών σε στελέχη και προσωπικό

admin

Πειραιώς: Διάθεση 205.680 δωρεάν μετοχών σε στελέχη και προσωπικό

admin

Intralot: Μερική αποπληρωμή ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ

admin

Intralot: Προχώρησε σε πρόωρη μερική αποπληρωμή ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ

admin

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνονται οι νέες εγκαταστάσεις 400 kv του κέντρου υπερύληψης τάσης Κουμουνδούρου

admin

Δ. Κουτσολιούτσος στη δίκη Folli Follie: Δεν ήταν «φούσκα» η εταιρία

admin