Image default
Αγορές

Wall Street: Έσωσαν την «παρτίδα» Dow Jones και S&P 500

Wall Street: Έσωσαν την «παρτίδα» Dow Jones και S&P 500

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας (10/4) η Wall Street, καθώς οι φιλότιμες προσπάθειες μερίδας του επενδυτικού κοινού ήταν τελικά αρκετές προκειμένου, να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες για μια ενδεχόμενη νέα ύφεση αλλά και την αγωνία για τις επερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων από πλευράς Fed.

Έτσι, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,30% στις 33.586,15 μονάδες, ο S&P 500 ανέβηκε κατά 0,10% στις 4.109,23 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε οριακά αρνητικά κατά -0,03% στις 12.084,30 μονάδες.

Τεράστια πίεση δέχτηκαν οι τεχνολογικές μετοχές με την Apple να υποχωρεί κατά 1,6% και την Alphabet κατά 1,83%, ενώ η Tesla τελικά μείωσε τις απώλειες στο 0,03% μετά την απόφασή της να χαμηλώσει τις τιμές σε διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων της.

Αντίθετα οι μετοχές της Micron Technology ανέβηκαν κατά 8%.

Στα σημερινά μάκρο, τα αποθέματα χονδρικής εμφάνισαν μικρή αύξηση 0,1% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι πωλήσεις σκαρφάλωσαν 0,4%, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Ο δείκτης αποθεμάτων προς πωλήσεις υποχώρησε στους 1,37 μήνες από 1,38 προηγουμένως, ενώ χρόνο νωρίτερα ο δείκτης ήταν στο 1,24. Πρακτικά ο δείκτης δείχνει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να πουλήσει όλα τα αγαθά που έχει στα ράφια της.

Κρίσιμα για την εβδομάδα είναι τα στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού αλλά και για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς θα δώσουν περισσότερες ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ήδη προηγήθηκαν την Παρασκευή τα στοιχεία για την απασχόληση που ήταν κάτω από τις προσδοκίες, επομένως το επενδυτικό κοινό αναμένει τα νέα στοιχεία προκειμένου να φανεί το αν η Fed θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Αναμένονται ακόμα οι ανακοινώσεις των εισηγμένων εταιρειών για τις επιδόσεις του τελευταίου τριμήνου, με τις JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup να κάνουν την αρχή την Παρασκευή.

Kάτω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι το αργό

Μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας που ακολούθησε έπειτα από την ανακοίνωση του OPEC για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, το αργό υποχώρησε κάτω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου έχασε 96 cents ή 1,2% και έκλεισε στα 79,74 δολ. το βαρέλι και έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Μαρτίου.

Το Brent Ιουνίου, υποχώρησε 94 cents ή 1,1% στα 84,18 δολ. το βαρέλι , επίσης το χαμηλότερο από το τέλος του Μαρτίου.

  • Wall Street
  • μετοχές
  • Dow Jones
  • Nasdaq

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin