Image default
Διεθνή

Ιαπωνία: «Σηκώνει» μαχητικά για να απαντήσει στα κινεζικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν

Η Ιαπωνία δήλωσε σήμερα ότι διέταξε την κινητοποίηση μαχητικών αεροσκαφών τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των αεροναυτικών γυμνασίων που διεξάγει η Κίνα γύρω από την Ταϊβάν.

Τα στρατιωτικά γυμνάσια, που ξεκίνησαν το Σάββατο και θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, οργανώθηκαν από το Πεκίνο ως αντίδραση στη συνάντηση που είχε στις 5 Απριλίου στις ΗΠΑ η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν με τον πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι.

Η Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε έντεκα πολεμικά πλοία και πενήντα εννέα στρατιωτικά αεροσκάφη της Κίνας γύρω από το νησί. Μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων το αεροπλανοφόρο Shandong, συμμετείχαν σε ασκήσεις προσομοίωσης πληγμάτων στο νησί, περιλαμβανομένων και ασκήσεων με πραγματικά πυρά.

Το γενικό επιτελείο στρατού της Ιαπωνίας ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα πως εντόπισε το Shandong και άλλα κινεζικά πολεμικά σκάφη σε περιοχή που βρίσκεται 230-430 χλμ. νότια του ιαπωνικού νησιού Μιγιάκο από την περασμένη Παρασκευή.

«Περίπου 120 προσγειώσεις και απογειώσεις» επιβεβαιώθηκαν πάνω στο αεροπλανοφόρο Shandong, μεταξύ των οποίων 80 πολεμικά αεροσκάφη και 40 ελικόπτερα, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο.

Δύο ομάδες συνοδείας των ιαπωνικών δυνάμεων κινητοποιήθηκαν για την αποστολή αυτή επιτήρησης και «μαχητικά αεροσκάφη της αεροπορικής δύναμης αυτοάμυνας αναπτύχθηκαν» ως απάντηση στην έντονη δραστηριότητα των κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών, διευκρίνισε.

Είναι η πρώτη φορά που το Shandong, ένα από τα δύο αεροπλανοφόρα της Κίνας, συμμετέχει σε γυμνάσια που περιλαμβάνουν την περικύκλωση της Ταϊβάν, σύμφωνα με τον κινεζικό στρατό.

«Αν θέλουμε να προστατεύσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν, πρέπει να αντιτεθούμε σθεναρά σε κάθε μορφή απόσχισης για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν», δήλωσε σήμερα ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών στην τακτική συνέντευξη Τύπου.

Σχετικα αρθρα

Ερευνα: Τα σκυλιά μπορούν να συνδέουν λέξεις με αντικείμενα

admin

Το 2022 σχεδόν 10.000 άνθρωποι στην ΕΕ έχασαν τη ζωή τους σε επαρχιακές οδούς, εκτός αυτοκινητοδρόμων

admin

Συρία: Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγάλες ζημιές από τις ρωσικές επιθέσεις σε δύο θερμοηλεκτρικούς σταθμούς

admin

Καναδάς: Αγωγές από σχολεία κατά Facebook, Snapchat, TikTok – Τους κατηγορούν για διατάραξη της μάθησης

admin

Υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης το Παρίσι – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από εκκλησίες ενόψει Πάσχα

admin

Μαδαγασκάρη: Κυκλώνας «σάρωσε» το βόρειο άκρο – 11 νεκροί και πάνω από 7.000 οι πληγέντες

admin

H Γαλλία μηνύει μουσουλμάνα έφηβη που φέρεται να είπε ψέματα ότι τη χτύπησε εκπαιδευτικός σε καβγά για τη μαντίλα της

admin

Νιγηρία: 137 απαχθέντες μαθητές που απελευθερώθηκαν επανενώνονται με τις οικογένειές τους

admin

Πολωνία: Παύθηκε των καθηκόντων του ο Πολωνός διοικητής του Eurocorps έπειτα από έρευνα αντικατασκοπείας

admin

Νέο διπλωματικό άνοιγμα Πούτιν – Συζήτησε με τους χουντικούς ηγέτες της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής για θέματα ασφαλείας

admin

ΟΗΕ – Σπατάλη τροφίμων: Ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται στα σκουπίδια κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο

admin