Image default
Αγορές

Στάση…αναμονής στη Wall Street περιμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Στάση…αναμονής στη Wall Street περιμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ο S&P 500 παρέμεινε σταθερός την Τρίτη (11/4), καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτινάξουν τις ανησυχίες για ύφεση ενόψει της δημοσιοποίησης των πιο πρόσφατων στοιχείων για τον πληθωρισμό αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 98,27 μονάδων, ή 0,29%, στις 33.684,79, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,43% στις 12.031,88.

Οι μετοχές που σχετίζονται με ενέργεια ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων στον S&P 500, με τον κλάδο να σημειώνει άνοδο άνω του 1%. Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές τεχνολογίας υστερούν έναντι του ευρύτερου δείκτη, με τον κλάδο της πληροφορικής να υποχωρεί περισσότερο από 0,5%.

Οι μετοχές της Moderna υποχώρησαν περισσότερο από 3% αφού η εταιρεία βιοτεχνολογίας είπε ότι καθυστερεί το εμβόλιο της γρίπης.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται πριν από τις αναγνώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου, που αναμένεται την Τετάρτη, και του δείκτη τιμών παραγωγού, την Πέμπτη. Και οι δύο μετρήσεις πληθωρισμού θα μπορούσαν να δώσουν περαιτέρω σαφήνεια στο πώς θα μπορούσε να προχωρήσει η Federal Reserve στην εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων.

«Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αυτή την εβδομάδα είναι σημαντικά καθώς θα είναι ένα από τα τελευταία σύνολα δεδομένων που θα λάβει υπόψη στη συνεδρίασή της η Federal Reserve στις 3 Μαΐου. Και, καθώς η Federal Reserve αξιολογεί τη μάχη κατά του πληθωρισμού και τον κατάλληλο ρυθμό της νομισματικής πολιτικής, οι συνθήκες της αγοράς έχουν ήδη αρχίσει να κλίνουν προς μια πρόσθετη αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση», δήλωσε ο William Northey της U.S. Bank Wealth Management.

«Αυτό το σύνολο δεδομένων θα παρέχει σίγουρα το πλαίσιο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αξιολογήσει πού βρίσκεται σε αυτή τη μάχη», πρόσθεσε ο Northey.

Επιπλέον, η Wall Street οδεύει προς μια άλλη σεζόν ανακοινώσεων κερδών, με αρκετές μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ να προγραμματίζουν να δημοσιεύσουν τις αναφορές κερδών τους για πρώτη φορά μετά τη σειρά τραπεζικών κρίσεων τον Μάρτιο. Η JPMorgan Chase, η Wells Fargo και η Citigroup πρόκειται να υποβάλουν έκθεση την Παρασκευή.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο το αργό

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε το αμερικανικό, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι επενδυτές ελπίζουν πλέον σε ηπιότερη στάση της Federal Reserve στη σύσφιξη της πολιτικής της μετά τα κρίσιμα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για τον πληθωρισμό. 

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό ανέβηκε 2,08% στα 81,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ ενισχύθηκε 1,56% στα 85,49 δολάρια το βαρέλι.

Για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, ο χρυσός διαπραγματεύτηκε πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά, κερδίζοντας συγκεκριμένα 0,75% στα 2.018,90 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι ανέβηκε 1,11% στα 25,188 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός κέρδισε 1,37% στα 4,031 δολάρια η λίβρα.

  • Wall Street
  • Dow Jones
  • S&P 500
  • Nasdaq
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • ΜΠΡΕΝΤ
  • αμερικανικό αργό
  • χρυσός
  • χαλκός
  • ασήμι

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin