Image default
Επιχειρήσεις

INTRALOT: Καλύτερη χρονιά το 2023 – Ανανεώνονται τρία συμβόλαια, διεκδικεί δύο νέα

Την εκτίμηση ότι το 2023 ο Όμιλος θα καταγράψει ισχυρότερη ανάπτυξη έναντι του 2022, με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους να είναι ήδη καλύτερο του αντίστοιχου της περυσινής χρονιάς, εξέφρασε η διοίκηση της Intralot στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές που ακολούθησε της δημοσιοποίησης των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι ανανεώσεις τριών συμβολαίων στην γεωγραφική περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού Ωκεανού, ενώ η εταιρεία διεκδικεί δύο νέα συμβόλαια σε Δανία και Ν. Ζηλανδία.

Ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η διοίκηση υπογράμμισε πως αποτελεί προτεραιότητα η αποπληρωμή των ομολογιών λήξεως 2024 και προς την κατεύθυνση αυτή έχει υπάρχει σχετική προετοιμασία, ο αναπληρωτής CEO, Χρυσόστομος Σφάτος, τόνισε πως αποτελούσε προαπαιτούμενο η δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2022, ενώ ανέφερε πως για την αποπληρωμή υπάρχουν πολλές επιλογές και τους επόμενους μήνες θα υπάρχουν νέα, τονίζοντας πως το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μια γρήγορη διαδικασία που θα υλοποιήσει η Intralot.

Αναφορικά με λήξεις συμβολαίων, ο κ. Σφάτος σημείωσε πως τα επόμενα χρόνια δεν υπάρχουν μεγάλες λήξεις (μόνο το 2025 για το Χάμσαϊρ), ενώ τόνισε πως στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι ανανεώσεις τριών συμβολαίων στην γεωγραφική περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού Ωκεανού. Σχετικά με νέα συμβόλαια, η εταιρεία διεκδικεί δύο νέα σε Δανία και Νέα Ζηλανδία.

Σε σχετική ερώτηση για την πορεία της Τουρκίας, στην οποία η INTRALOT κατέχει το 50,01% της Bilyoner, ενός εκ των κορυφαίων διαδικτυακών διανομέων τυχερών παιχνιδιών αθλητικών στοιχημάτων, η διοίκηση σημείωσε πως η ανάπτυξη της online αγοράς λειτούργησε πολύ ευνοϊκά. To 2022 οι πωλήσεις της Bilyoner αυξήθηκαν σε 29,6 εκατ. το 2022, από 27,8 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η διοίκηση ακόμη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του 2022 και τόνισε πως η περυσινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια περίοδος έντονης προσπάθειας για περαιτέρω βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και τη δημιουργία αξίας για όλους τους μετόχους. Προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε επιτυχώς τον Ιούλιο η ΑΜΚ ύψους 129 εκατ. περίπου, με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, ενώ η εταιρεία απέκτησε το 100% των μετοχών στην Intralot Inc. και κατά συνέπεια τον πλήρη έλεγχο των ταμειακών ροών της θυγατρικής της.

Σημειώνεται πως ο Όμιλος INTRALOT το 2022 εμφάνισε κύκλο εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 392,8 εκατ., από 414,0 εκατ. το 2021. Η λειτουργική κερδοφορία σε επίπεδο κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκε στα 122,9 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 11,3%, καθώς η οργανική επίδοση που ενισχύθηκε από την πλήρη συνεισφορά του νέου της συμβολαίου στην Κροατία, η ανάκαμψη των δραστηριοτήτων στην Αυστραλία από τις επιπτώσεις του COVID-19 και οι συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες για περιορισμό κόστους κατάφεραν να αντισταθμίσουν πλήρως τον αντίκτυπο από την λήξη της άδειας στη Μάλτα στις αρχές Ιουλίου 2022. Η αύξηση του EBITDA επηρεάστηκε επίσης από την θετική επίδραση των συναλλαγματικών διακυμάνσεων σε πολλές βασικές αγορές (κυρίως σε Αμερική και Αυστραλία). Τέλος, ο καθαρός δανεισμός στις 31 Δεκεμβρίου 2022, διαμορφώθηκε στα 490,5 εκατ., μειωμένος κατά 6,7 εκατ. σε σύγκριση με την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Διαβάστε ακόμη

Aισιόδοξο το ΔΝΤ για την Ελλάδα – Στο 2,6% η ανάπτυξη το 2023, η εικόνα για την Ευρωζώνη

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πέταξε» άνω των 1.090 μονάδων – 8η συνεχόμενη άνοδος, με τζίρο… έκπληξη

ChatGPT: Κατά πόσο τα chatbots μπορούν να αλλάξουν τις θρησκείες

Σχετικα αρθρα

Η FREENOW γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου με ηλεκτρικά ποδήλατα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

admin

Η Εθνική Ασφαλιστική στηρίζει τη φιλανθρωπική ποδηλατική δράση «Wheels of will»

admin

Σε εταιρεία του Θ. Φέσσα μεταβιβάστηκε το 50% των μετοχών της Quest

admin

Celestino: Αντικαθιστά τις τσάντες της με νέες χάρτινες ανακυκλώσιμες

admin

Intralot: Αύξηση 29,2% στα EBITDA και καθαρά κέρδη €3,1 εκατ. το α’ τρίμηνο

admin

Intralot: Καθαρά κέρδη 3,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2023

admin

Η Blueground εξαγοράζει την πλατφόρμα ενοικίασης επιπλωμένων διαμερισμάτων Nestpick

admin

EPSILON NET: Αύξηση 47,04% στον κύκλο εργασιών και 59,55% στα κέρδη προ φόρων στο πρώτο τρίμηνο

admin

Χρηματιστήριο: Στις 1.219 μονάδες η πλησιέστερη στήριξη

admin

Πλαστικά Θράκης: Νέα αύξηση 4% στα EBITDA το α’ τρίμηνο – Μέρισμα 0,19 ευρώ ανά μετοχή (γράφημα)

admin

Βασίλης Τσανός: Επιδόσεις άνω των €50 εκατ. φέτος για την Tetra Pak Hellas

admin

Τρόφιμα: Στο +9,1% ο τζίρος στο λιανεμπόριο το 4μηνο – Το 68% των Ελλήνων «κόβει» τις περιττές δαπάνες

admin