Image default
Επιχειρήσεις

Μπουλούτας (Ελλάκτωρ): Περιμένουμε μερίσματα 1,3 δισ. ευρώ από τις υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης

Την αλλαγή στρατηγικής που επιτάσσει η ανάγκη για κερδοφόρες συμβάσεις και επιλεκτική κάθοδο στα έργα, ακολουθεί η διοίκηση της Ελλάκτωρ στις κατασκευές. Όπως δήλωσε χθες κατά την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2022, η Άκτωρ θα απέχει από διαγωνισμούς με λειτουργικό περιθώριο κάτω από 5%.

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Θύμιος Μπουλούτας, αναφερόμενος στην κατασκευαστική δραστηριότητα, εξήγησε ότι το συγκεκριμένο περιθώριο αφορά το χρόνο κατάθεσης  των προσφορών, ο οποίος μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα μεταβάλλεται καθώς μεσολαβούν αλλαγές σε υλικά και  προσωπικό που τροποποιούν πολλές φορές τις συνθήκες και τα κόστη στα έργα. Η εταιρεία από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχει υπογράψει συμβάσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό ανεκτέλεστο ανέρχεται σε 2,9 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς για την πώληση της Άκτωρ, επανέλαβε ότι η έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ για την έγκριση της συμφωνίας πώλησης στην Intrakat έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο τομέας των παραχωρήσεων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, από το οποίο προσβλέπει σε συνολικά μερίσματα που θα προσεγγίσουν τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι να λήξουν οι υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης.

Αν και απέφυγε να ποσοτικοποιήσει τα μεγέθη, τόνισε ότι η σύμβαση της Αττικής Οδού, η οποία λήγει τον Οκτώβριο του 2024, προβλέπεται να φέρει  σημαντικά έσοδα από μερίσματα μέχρι το 2025 και έσοδα από επιστροφή κεφαλαίου κατά τη διετία 2026 – 2027.

Ως προς τις εκτιμήσεις σε σχέση με το διαγωνισμό για την επέκταση της 25ετούς σύμβασης και την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, προέβλεψε ότι θα υπάρξει παράταση. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει ως επίσημη ημερομηνία υποβολής προσφορών της 29η Μαϊου, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα λόγω εκλογών μεταβάλλεται για το καλοκαίρι με πιο ασφαλή εκτίμηση το Φθινόπωρο.

Για τις παραχωρήσεις, αναφέρθηκε ότι παρατηρείται ανάκαμψη της κυκλοφορίας στους υπό διαχείριση οδικούς άξονες της τάξης του 17,4%. Για την REDS, η διοίκηση Μπουλούτα, προέβλεψε πως στο πρώτο τρίμηνο του 2024 θα ξεκινήσει η επένδυση στα παλαιά Οινοποιεία Καμπά καθώς ολοκληρώνεται το Master Plan.

Προχωρά αντίστοιχα το master plan στις Γούρνες όπου σχεδιάζεται μεγάλη τουριστική επένδυση ενώ για τη μαρίνα Αλίμου εκκρεμεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση μέσω της οποίας θα εκδοθούν οι  οικοδομικές άδειες. Όπως αναφέρθηκε το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα φτάνει τα 350 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη 

Πληθωρισμός: «Αγκάθια» η διατροφή και οι βενζίνες παρά την πτώση της Ενέργειας

Στα χέρια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου το κόμμα Κασιδιάρη

Κλείνει το Ε9 και ανοίγει… ο ΕΝΦΙΑ του 2023

Σχετικα αρθρα

Porsche – Nobu: Τι σχεδιάζουν τα πολυτελή brands για τους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων (tweets + vid)

admin

Chanel: Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα επεκτείνει τα κεντρικά γραφεία της (tweet)

admin

Business Events Calendar: Το πρώτο ψηφιακό επαγγελματικό ημερολόγιο στην Ελλάδα

admin

Αντώνης Κοτζαμανίδης: Νέες εξαγορές, νέα προϊόντα και ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης για τον όμιλο Entersoft (pic)

admin

Dolphin: Συμφωνία για χρηματοδότηση της α’ φάσης για το γκόλφ του Kilada Ηills – Στόχος να ανοίξει το 2024

admin

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Fourlis ο David Watson

admin

Μέσι: Άνοιξε το εστιατόριο «Hincha» και σερβίρει τη «Χρυσή Μπάλα» (vid)

admin

Dimand: Nέο εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου η Άννα Χαλκιαδάκη

admin

Lavipharm: Νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου η Βίκυ Δ. Κεφαλά

admin

Στις 27 Ιουνίου η Τακτική Γενική Συνέλευση της Πειραιώς

admin

Noval Property: Λήξη τρίτης περιόδου εκτοκισμού πράσινου ομολόγου

admin

Accor: 25% έκπτωση στις τιμές σε ξενοδοχεία στην Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική

admin