Image default
Πολιτική

Ενόχληση Χατζηδάκη: Πρωτοφανής η απεργία στη ΔΥΠΑ «υπέρ των πονηρούληδων και των καταχραστών»

Ενόχληση Χατζηδάκη: Πρωτοφανής η απεργία στη ΔΥΠΑ «υπέρ των πονηρούληδων και των καταχραστών»

Χατζηδάκης

Οι συνδικαλιστές, με την απόφασή τους για απεργία, «στρέφονται εναντίον της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών, αλλά και εναντίον των ανέργων που επικροτούν τις ρυθμίσεις», σημειώνει ο υπουργός Εργασίας

Την έντονη ενόχληση του Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσε η απεργία που κήρυξε συνδικαλιστική οργάνωση στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), με τον υπουργό Εργασίας να αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook ότι στην πραγματικότητα είναι υπέρ «των πονηρούληδων και των καταχραστών».

«Πρώτη φορά βλέπω απεργία υπέρ των πονηρούληδων και των καταχραστών! Μιλώ για την απεργία-αποχή που προκήρυξε η συνδικαλιστική οργάνωση στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), με αφορμή την εφαρμογή του δήθεν «ποινολογίου των ανέργων». Ποιες ήταν οι ρυθμίσεις που τους ενόχλησαν τόσο πολύ; Τα εισοδηματικά κριτήρια που καθιερώθηκαν από την 1η Ιανουαρίου για τις παροχές της ΔΥΠΑ. Η διαγραφή από τα Μητρώα όταν ένας άνεργος αρνείται συνέχεια δουλειές. Η επιβολή προστίμου σε δήθεν ανέργους που εργάζονται κανονικά και κοροϊδεύουν τη ΔΥΠΑ. Όπως και να το κάνουμε, αυτές οι ρυθμίσεις κοινής λογικής «ποινολόγιο» δεν είναι σίγουρα!» τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Όπως σημειώνει, «το πιο παράλογο από όλα είναι ότι οι συνδικαλιστές αποφάσισαν από μόνοι τους να εμποδίσουν μέσω αυτής της αποχής την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νόμου «Δουλειές Ξανά» που έχει πρόσφατα ψηφιστεί από τη Βουλή (ν.4921/2022). Σάμπως είναι δουλειά του κάθε συνδικαλιστή να αρνείται για τον εαυτό του και τους συναδέλφους του την εφαρμογή της νομοθεσίας και όχι να την εφαρμόζει, όπως επιβάλλει το ίδιο το Σύνταγμα!» 

Οι συνδικαλιστές της ΔΥΠΑ όμως πρέπει να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα: 

«Θεωρούν λογικό και δίκαιο να υπάρχουν εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της ΔΥΠΑ οι οποίοι λαμβάνουν ωφελήματα (ειδική μοριοδότηση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, Κοινωνικός Τουρισμός, εκπτωτική πολιτική για τις συγκοινωνίες, τα θέατρα κτλ) και ταυτόχρονα έχουν εισοδήματα 40-50.000 ευρώ; (13.000 είχαν δηλώσει μόνοι τους εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ). Θεωρούν λογικό και δίκαιο κάποιοι να εργάζονται κανονικά και να δηλώνουν άνεργοι στη ΔΥΠΑ; Θεωρούν λογικό και δίκαιο να μην εφαρμόζεται, όπως εφαρμόζεται σήμερα με τον νόμο «Δουλειές Ξανά», το σύστημα των 3 προσφορών και των 3 αρνήσεων, με βάση το οποίο ένας άνεργος διαγράφεται από τα Μητρώα της ΔΥΠΑ, όταν η ΔΥΠΑ του προσφέρει 3 κατάλληλες για αυτόν δουλειές και τις απορρίψει και τις 3; Και μάλιστα δουλειές αντίστοιχες με τις σπουδές του και κοντά στο σπίτι του;» διερωτάται ο υπουργός Εργασίας.

«Λυπάμαι πολύ, αλλά αν θεωρούν τα παραπάνω δίκαια και λογικά, δεν στρέφονται στην πραγματικότητα εναντίον της Κυβέρνησης. Στρέφονται εναντίον της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών. Αλλά και εναντίον των ανέργων που ψάχνουν πράγματι δουλειά και επικροτούν τις ρυθμίσεις αυτές». 

Θέλω όμως, τονίζει ο υπουργός, να σταθώ και σε ένα ακόμη σημείο: Οι συνδικαλιστές της ΔΥΠΑ δυσφόρησαν ακόμη και με το γεγονός ότι η ΔΥΠΑ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη, όπως και τελικά κηρύχθηκε. Την ώρα που το αντικείμενο της απεργίας τους δεν ήταν η προάσπιση δικών τους εργασιακών αιτημάτων, αλλά να παρεμποδιστεί η εφαρμογή της νομοθεσίας μιας εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης!

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση. Με τη δική μας πολιτική η ανεργία μειώθηκε από 17,5% το καλοκαίρι του 2019 σε 11,4% τον Φεβρουάριο 2023. Με τη δική μας πολιτική δημιουργήθηκαν μεταξύ 2019-2022 300.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 110.000 με τη συνεισφορά της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Με τη δική μας πολιτική οι άνεργοι περνούν για πρώτη φορά τις πύλες των Πανεπιστημίων για κατάρτιση. Διότι σύγχρονη πολιτική για την εργασία είναι αυτή που παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης σε πραγματικούς ανέργους και όχι αυτή που επιβραβεύει κατά φαντασίαν ανέργους!»

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

admin

Ανδρουλάκης: Τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο – Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για τους «επίμαχους διαλόγους»

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δίνουμε στον κ. Καραμανλή το «χαρτί» που ζήτησε – Το έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προειδοποιούσε για ατύχημα

admin

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή

admin

Στέλιος Κουτνατζής: Ο δικηγόρος που θα έχει διευρυμένο ρόλο στο νομοθετικό έργο μετά την παραίτηση Παπασταύρου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα στη Θήβα και πήρε δώρο γραβάτα – Το βράδυ το πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή

admin

Μαξίμου: Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Μπρατάκου – «Μοιράζονται» οι αρμοδιότητες του Παπασταύρου

admin

Με εσωτερική αναδιάταξη η αντικατάσταση Παπασταύρου και Μπρατάκου

admin

Το Σαββατοκύριακο η πρώτη συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς

admin

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Στις ευρωεκλογές θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα

admin

Μαρινάκης: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση εργαλειοποίησης πονεμένων ανθρώπων από αντιπολίτευση

admin

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, το Κυπριακό

admin