Image default
Ευρώπη

«Twitter Gone»: Ο Μασκ θέλει να δημιουργήσει το X

Η Twitter Inc. έπαψε να είναι ανεξάρτητη εταιρεία μετά τη συγχώνευση με μια νεοσύστατη εταιρεία με την επωνυμία X Corp., οδηγώντας σε εικασίες σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει ο Έλον Μασκ για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Twitter “δεν υφίσταται πλέον” μετά τη συγχώνευσή του με την X Corp., σύμφωνα με έγγραφο της 4ης Απριλίου που υποβλήθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας για αγωγή που εχει καταθέσει η συντηρητική ακτιβίστρια Λόρα Λούμερ κατά της εταιρείας και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της, Τζακ Ντόρσεϊ.

Δεν είναι σαφές τι σημαίνει η αλλαγή αυτή για την πλατφόρμα που έχει υποστεί σαρωτική αναμόρφωση από τότε που ο Μασκ αγόρασε την εταιρεία έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, αναφέρει το -

Ο δισεκατομμυριούχος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η αγορά του Twitter θα αποτελέσει “επιταχυντικό παράγοντα” για τη δημιουργία του X – το οποίο αποκάλεσε “εφαρμογή για τα πάντα”.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter για την κίνηση αυτή την Τρίτη γράφοντας απλώς το γράμμα “X”.

Η κίνηση πυροδότησε έντονες εικασίες στο Twitter για το τι σήμαινε, με το tweet του Μασκ να προσελκύει περισσότερες από 13 εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες ώρες. Στην Ιαπωνία, το θέμα “Twitter Gone” άρχισε να γίνεται δημοφιλές, με τους χρήστες να αστειεύονται ότι το νέο όνομα του Twitter θα μοιάζει με αυτό ενός τοπικού ροκ συγκροτήματος, των X Japan.

X

— Elon Musk (@elonmusk) April 11, 2023

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει δηλώσει την επιθυμία του να κάνει την εφαρμογή X παρόμοια με το WeChat της Κίνας, μια σούπερ εφαρμογή που ανήκει στην Tencent Holdings Ltd. και χρησιμοποιείται για τα πάντα, από πληρωμές και κρατήσεις εισιτηρίων για εκδηλώσεις μέχρι μηνύματα.

Ο Μασκ κατέχει επίσης το domain “X.com” – το όνομα της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών που ξεκίνησε και τελικά συγχωνεύτηκε με την PayPal.

Ο Μασκ δημιούργησε για πρώτη φορά μια τριάδα εταιρειών χαρτοφυλακίου στο Ντελαγουέαρ με μια παραλλαγή του ονόματος “X Holdings” τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο της προσφοράς του για την εξαγορά του Twitter. Αλλά η X Corp. ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου στη Νεβάδα, σύμφωνα με τα αρχεία που κατατέθηκαν στην πολιτεία. Η συγχώνευσή της με το Twitter υποβλήθηκε στις 15 Μαρτίου.

Ο Μασκ είναι πρόεδρος της εταιρείας και της μητρικής της, της X Holdings Corp. η οποία δημιουργήθηκε επίσης τον περασμένο μήνα και έχει εγκεκριμένο κεφάλαιο 2 εκατ. δολαρίων, όπως προκύπτει από τα αρχεία.

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Ο μεγιστάνας του κρέατος και η ποδοσφαιρική ομάδα που προωθούσαν την ατζέντα του Πούτιν

admin

ChatGPT: Ο επικεφαλής της OpenAI θέλει γραφεία στην Ευρώπη

admin

Συναγερμός από ντε Γκίντος για μεγάλο sell off στις αγορές

admin

Credit Suisse: Κάθε μέρα παραιτούνται 150 εργαζόμενοι

admin

ΗΠΑ: Πρώτο τεστ θετικό για όριο χρέους, απόψε η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων

admin

ΕΚΤ: Εύθραυστη η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη

admin

Πιέσεις Αυστρίας, Γαλλίας, Ολλανδίας για τον έλεγχο των ιδιωτικών τζετ

admin

Το Sumar κατεβάζει ψηφοδέλτια στις πρόωρες ισπανικές εκλογές

admin

Τουρκία: Ανάπτυξη 4% το α’ τρίμηνο 2023

admin

Γαλλία: Επιβράδυνση του πληθωρισμού, στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και έναν χρόνο

admin

Twitter: Αξίζει μόλις το 33% των χρημάτων που διέθεσε για την αγορά του ο Ελον Μασκ

admin

Ε. Χολμς: Σε φυλακές με…facilities για την «απάτη του αίματος» – «Προειδοποίηση» στην Silicon Valley

admin