Image default
Ευρώπη

«Twitter Gone»: Ο Μασκ θέλει να δημιουργήσει το X

Η Twitter Inc. έπαψε να είναι ανεξάρτητη εταιρεία μετά τη συγχώνευση με μια νεοσύστατη εταιρεία με την επωνυμία X Corp., οδηγώντας σε εικασίες σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει ο Έλον Μασκ για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Twitter “δεν υφίσταται πλέον” μετά τη συγχώνευσή του με την X Corp., σύμφωνα με έγγραφο της 4ης Απριλίου που υποβλήθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας για αγωγή που εχει καταθέσει η συντηρητική ακτιβίστρια Λόρα Λούμερ κατά της εταιρείας και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της, Τζακ Ντόρσεϊ.

Δεν είναι σαφές τι σημαίνει η αλλαγή αυτή για την πλατφόρμα που έχει υποστεί σαρωτική αναμόρφωση από τότε που ο Μασκ αγόρασε την εταιρεία έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, αναφέρει το -

Ο δισεκατομμυριούχος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η αγορά του Twitter θα αποτελέσει “επιταχυντικό παράγοντα” για τη δημιουργία του X – το οποίο αποκάλεσε “εφαρμογή για τα πάντα”.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter για την κίνηση αυτή την Τρίτη γράφοντας απλώς το γράμμα “X”.

Η κίνηση πυροδότησε έντονες εικασίες στο Twitter για το τι σήμαινε, με το tweet του Μασκ να προσελκύει περισσότερες από 13 εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες ώρες. Στην Ιαπωνία, το θέμα “Twitter Gone” άρχισε να γίνεται δημοφιλές, με τους χρήστες να αστειεύονται ότι το νέο όνομα του Twitter θα μοιάζει με αυτό ενός τοπικού ροκ συγκροτήματος, των X Japan.

X

— Elon Musk (@elonmusk) April 11, 2023

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει δηλώσει την επιθυμία του να κάνει την εφαρμογή X παρόμοια με το WeChat της Κίνας, μια σούπερ εφαρμογή που ανήκει στην Tencent Holdings Ltd. και χρησιμοποιείται για τα πάντα, από πληρωμές και κρατήσεις εισιτηρίων για εκδηλώσεις μέχρι μηνύματα.

Ο Μασκ κατέχει επίσης το domain “X.com” – το όνομα της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών που ξεκίνησε και τελικά συγχωνεύτηκε με την PayPal.

Ο Μασκ δημιούργησε για πρώτη φορά μια τριάδα εταιρειών χαρτοφυλακίου στο Ντελαγουέαρ με μια παραλλαγή του ονόματος “X Holdings” τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο της προσφοράς του για την εξαγορά του Twitter. Αλλά η X Corp. ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου στη Νεβάδα, σύμφωνα με τα αρχεία που κατατέθηκαν στην πολιτεία. Η συγχώνευσή της με το Twitter υποβλήθηκε στις 15 Μαρτίου.

Ο Μασκ είναι πρόεδρος της εταιρείας και της μητρικής της, της X Holdings Corp. η οποία δημιουργήθηκε επίσης τον περασμένο μήνα και έχει εγκεκριμένο κεφάλαιο 2 εκατ. δολαρίων, όπως προκύπτει από τα αρχεία.

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Αναθεώρησε την εκτίμηση ανάπτυξης από το 0,2% στο 0,3%

admin

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

admin

Η αναγκαιότητα της Ταϊβάν στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες

admin

Κέλεχερ (UBS): Δεν ισχύει ότι η τράπεζα είναι «πολύ μεγάλη για να πτωχεύσει»

admin

Η Tesla υπόσχεται «πιο προσιτά» αυτοκίνητα μετά την πρώτη πτώση εσόδων από το 2020

admin

Μήπως είστε ALICE; Η ανησυχητική αύξησή τους

admin

ΕΕ: Απαγόρευση διάθεσης προϊόντων καταναγκαστικής εργασίας

admin

Γερμανία: Δεν είναι όλα ρόδινα για τους γιατρούς που μεταναστεύουν στην χώρα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για τη βιωσιμότητα

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκαν νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

admin

Αποτυχία του ΕΛΚ να ανατρέψει το όργανο δεοντολογίας της ΕΕ

admin

Όρμπαν, Μοραβιέτσκι σχεδιάζουν ανασχηματισμό στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Λεπέν

admin