Image default
Πολιτική

Δένδιας: Πλήρως αλληλέγγυοι στο πλευρό της Ουκρανίας από την πρώτη ημέρα

Στην πρώτη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα της Διεθνούς Πλατφόρμας για την Κριμαία συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. Η σταθερότητα της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ελλάδα, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών και σκιαγράφησε ότι ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας έχει προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στο στρατηγικό τοπίο της λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας.

Από την 1η ημέρα, σταθήκαμε πλήρως αλληλέγγυοι στο πλευρό της Ουκρανίας παρέχοντας κάθε αναγκαία βοήθεια & υποστήριξη. Οι αναθεωρητικές φιλοδοξίες δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες (ομιλία μέσω video στην 1η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα, στο Βουκουρέστι). pic.twitter.com/IVKZ9dvotJ

— Nikos Dendias (@NikosDendias) April 13, 2023

Αναφερθείς στη ρωσική εισβολή, τόνισε πως «από την πρώτη ημέρα, σταθήκαμε πλήρως αλληλέγγυοι στο πλευρό της Ουκρανίας, παρέχοντας κάθε αναγκαία βοήθεια και υποστήριξη» και τονίζοντας ότι οι αναθεωρητικές φιλοδοξίες δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.

Σημείωσε πως έναν χρόνο και πλέον ο λαός της Ουκρανίας συνεχίζει τον αγώνα του για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και καυτηρίασε ότι ο απρόκλητος και αδικαιολόγητος επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας παραβιάζει τις βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. «Τις ίδιες τις αρχές και τις αξίες που μας ενώνουν και μας καθιστούν ασφαλείς» υπογράμμισε.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε τη «στρατηγική σημασία» της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας για το ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως «διασφαλίσαμε ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης διευκολύνει σημαντικά τη διαμετακόμιση εξοπλισμού για την άμυνα της Ουκρανίας» και κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα επενδύει, επίσης, στην ανάπτυξη υποδομών που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την ενεργειακή ασφάλεια στη νότια και ανατολική Ευρώπη.

Επίσης, σημείωσε πως οι αναδυόμενες προκλήσεις, που σχετίζονται, επίσης, με την τεχνολογική πρόοδο, υπογραμμίζουν την ανάγκη ενίσχυσης της ανθεκτικότητάς μας, καθώς και της περαιτέρω αλληλεπίδρασης με τους εταίρους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως η Ουκρανία, η Μολδαβία και η Γεωργία, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Μάλιστα, υπογράμμισε την ανάγκη συνδρομής στην οικοδόμηση των στρατιωτικών και αμυντικών τους δυνατοτήτων και ενίσχυσης της συνολικής τους ετοιμότητας και ανθεκτικότητας.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη τη Ρουμανία και την Ουκρανία για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, την πρώτη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα της Διεθνούς Πλατφόρμας για την Κριμαία.

Ειδήσεις σήμερα:

Η κυβέρνηση ξεκόβει «παζάρια» για τη ρύθμιση Κασιδιάρη και περνά στην αντεπίθεση

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα κάνουν Ανάσταση και Πάσχα με ομπρέλες

Τα «όνειρα» της Καϊλή μετά την αποφυλάκιση – Γιατί θα μείνει ξεχωριστά από τον Τζιόρτζι

Subscribe to our News

* indicates required



/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Μαρινάκης για Σπαρτιάτες: Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο, άλλοι ψαρεύουν σε θολά νερά

admin

Φλωρίδης: Υποδειγματική λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση Λυγγερίδη – Τα πράγματα θα πηγαίνουν «τρένο» σε περιστατικά βίας

admin

Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των υδάτων της Θεσσαλίας

admin

Κεχαγιά: Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε τις ψήφους και τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών, τους αποστρεφόμαστε

admin

Ρωμανός για «Σπαρτιάτες»: Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όσο κι αν αλλάζει η βιτρίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει

admin

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Ο Βελόπουλος προτρέπει σε βία τους πιστούς – Στην περίπτωση Καλλιάνου το ΕΣΥ λειτούργησε όπως έπρεπε

admin

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος

admin

Σκέρτσος: Αποκαλύπτονται σε δημόσια θέα οι υπόγειες διαδρομές που συνδέουν «κασσελακισμό» με «βελοπουλισμό»

admin

Φλώρος για Γραμμένο: Μου έβρισε ό,τι πιο ιερό έχω – Ποτέ δεν του έριξα γροθιά

admin

Κικίλιας: Η κλιματική κρίση είναι εδώ, θα έχουμε πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο

admin

Το νοσοκομείο της Νισύρου επισκέφθηκε ο Κασσελάκης – Τι του είπαν οι κάτοικοι (βίντεο)

admin