Image default
Πολιτική

La Repubblica – Εύα Καϊλή: «Περιμένω με αγωνία το βραχιολάκι για να βρεθώ εκτός φυλακής»

Την πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή μετά την είδηση ότι θα βρεθεί εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» μεταφέρει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Εύα Καϊλή δηλώνει «ανυπόμονη» μέχρι να βρεθεί το «βραχιολάκι» προσθέτοντας ότι την πρώτη ημέρα μετά από σχεδόν πέντε μήνες στη φυλακή θέλει να την περάσει στο σπίτι με την κόρη της.

Η Εύα Καϊλή δηλώνει, επίσης, ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσει «τη μάχη για την αθωότητά της».

«Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρά θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου» είναι τα λόγια της Εύας Καϊλή που μεταφέρει η La Repubblica.

kaili-eva-larepubblica

H Εύα Καϊλή αναμένεται να βρεθεί εκτός των φυλακών Χάρεν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα ώστε να επιστρέψει στο σπίτι της, στις Βρυξέλλες. Χαμογελώντας για πρώτη φορά από καιρό, η κ. Καϊλή υποδέχτηκε την είδηση της αποφυλάκισής της με δισταγμό, αφού «από χθες το βράδυ (σ.σ. την Μεγάλη Τρίτη), όταν της το ανακοινώσαμε, μίλησα μαζί της τέσσερις-πέντε φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσει» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο γνωστός νομικός αναφέρθηκε και στην πρώτη αντίδραση της κ. Καϊλή μετά τη χαρμόσυνη είδηση, με την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή να του λέει: «Μου λες αλήθεια Μιχάλη, θα δω το παιδί μου;». «Αυτή ήταν η αντίδρασή της, βαθιά ανθρώπινη», όπως σχολίασε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι η Ευρωβουλευτής «δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cruy7zdcy4c1)

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, «τέλειωσε το θέμα της ελευθερίας της τυπικά. Ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη, όταν θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή (σ.σ. αύριο) να έχει βρεθεί, οπότε και θα αποφυλακιστεί. Το μακρύτερο χρονικό διάστημα είναι μέχρι τη Δευτέρα».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cruzwkvat4qp)

Μετά την κομβική, αυτή εξέλιξη, ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε πως η κ. Καϊλή θα φέρει ηλεκτρονικό βραχιολάκι και θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στην νέα αυτή φάση της ζωής της, ωστόσο, η Εύα Καϊλή επέλεξε να μείνει μόνη της με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες και όχι με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος θα διαμένει μόνος του σε άλλο χώρο του οικήματος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cruxqcf7hokx)

«Υπάρχουν δύο χώροι» περιέγραψε ο κ. Δημητρακόπουλος, λέγοντας πως «στον έναν μένει ο σύντροφός της και στον άλλον, με δική της επιθυμία, θα μένει μόνη της μαζί με την κόρη της. Δεν είναι κάτι που το διέταξε ο ανακριτής, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο».

Αναφορικά με την επικοινωνία τους, αυτή θα γίνεται τηλεφωνικά και μόνο, ενώ οι μεταξύ τους τηλεφωνικές κλήσεις θα καταγράφονται, καθώς και ο κ. Τζιόρτζι έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Ήταν επιθυμία δική μας να είναι χωριστά» ξεκαθάρισε ο συνήγορος της κ. Καϊλή, επιβεβαιώνοντας την απόσταση που θέλει να κρατήσει η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής στην νέα φάση της ζωής της. Η απόσταση από το σύντροφό της μοιάζει η μόνη που δεν επιθυμεί να γεφυρώσει η ίδια, καθώς μέλημά της κατά τον συνήγορό της αποτελεί η αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς της, μολονότι υπάρχουν ακόμη αρκετά μέτρα να διανυθούν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cruv5labfugx)

Άγνωστα στοιχεία
Όπως είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «ο δρόμος είναι ακόμα δύσκολος. Δεν αθωώθηκε. Ήδη όμως υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία τα οποία είναι συντριπτικά όσον αφορά την αθωότητά της, άγνωστα από τη δημόσια σφαίρα. Υπάρχουν στοιχεία που αθωώνουν την Εύα Καϊλή, ιδιαίτερα στα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοικία της».

Καθώς ένας πρώτος κύκλος της πολύκροτης υπόθεσης διαφθοράς με φόντο το Ευρωκοινοβούλιο κλείνει, «το όνειρο της Καϊλή είναι αν θα μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα της και να κοιτάξει στα μάτια τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύονται τόσα χρόνια. Αυτή είναι η αγωνία της, να μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά της» κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Λογική απόφαση»
Την είδηση για την αποφυλάκιση της κ. Καϊλή, του τελευταίου προσώπου με συμμετοχή στο Qatargate που παρέμενε στη φυλακή για τέσσερις μήνες, έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικαστής Αντούν Στσάερτ από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου. Αξίζει, παράλληλα, να σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον δικαστή.

Σημειωτέον ότι η 44χρονη πολιτικός και μητέρα ενός κοριτσιού δύο ετών είχε καθαιρεθεί από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μέσα Δεκεμβρίου, λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. Από πλευράς του, ο έτερος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί τόνισε μετά την απόφαση πως «μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κυρία Εύα Καϊλή μπορεί να πάει σπίτι της γιατί τέθηκε υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση από τον ανακριτή Κλεζ. Δεν θα σχολιάσω κάτι περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί» σε μια σύντομη δήλωσή του στο Euronews.

Νέος κύκλος
Η είδηση της αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή έκανε χθες το γύρο του κόσμου, ενώ για τους περισσότερους αναλυτές σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου στις έρευνες, για μια δίκη η οποία εκτιμάται από όλους τους εμπλεκόμενους ότι θα κρατήσει σε βάθος. Επιπρόσθετα, η επιβολή περιοριστικών όρων στην Ελληνίδα Ευρωβουλευτή δεν σημαίνει, ταυτόχρονα, πως παύουν και οι έρευνες για το πολύκροτο σκάνδαλο, όπως δήλωσε στο Politico ο Κρίστιαν ντε Βαλκενίρ, καθηγητής ποινικού δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λουβέν στο Βέλγιο. «Δεν προϋποθέτει ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί… η αποφυλάκιση υπό ηλεκτρονική επιτήρηση θεωρείται παράταση του εντάλματος σύλληψης, αλλά με τη μόνη διαφορά ότι το ένταλμα δεν εκτελείται σε φυλακή» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως η βελγική Δικαιοσύνη είχε ήδη λάβει πανομοιότυπες αποφάσεις υπέρ του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα προχθές, ο οποίος δηλώνει αθώος, όπως και η Εύα Καϊλή, αλλά και υπέρ του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης. Σύμφωνα με έγγραφο που περιγράφει το σκεπτικό της απόφασης, οι Βέλγοι δικαστές σημειώνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις προϋποθέσεις που κρατούσαν την ευρωβουλευτή στις φυλακές. Ωστόσο, η αιτιολογία που την αφήνουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους είναι ξεκάθαρα «προσχηματική», σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cru5vumhxfld)

Στο ίδιο έγγραφο, οι δικαστές επιμένουν ότι οι λόγοι που την κρατούσαν τόσο καιρό στη φυλακή ακόμη ισχύουν. Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Είναι δεδομένο ότι οι λόγοι, όπως αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψης που επιβεβαίωσαν τα ανακριτικά δικαστήρια, εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά στον κίνδυνο υποτροπής, συμπαιγνίας και αποφυγής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη συνέχιση της προληπτικής κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι».

Ειδήσεις σήμερα:

Οδηγός στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποίησε Ροτβάιλερ για να φοβίσει αστυνομικούς που τον έλεγξαν

Στα γυναικεία κρατητήρια για λόγους ασφαλείας ο Κλέιμαν – Τι θα υποστηρίξει για τον βιασμό

Ανησυχία για την μετάλλαξη «Αρκτούρος» του κορωνοϊού – Το νέο σύμπτωμα σε παιδιά

Subscribe to our News

* indicates required



/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

admin

Καραμανλής στον ΣΚΑΪ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για εξηγήσεις – Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές του ευρωψηφοδελτίου

admin

Εκρέμ Ιμάμογλου: Στην πρώτη μας συνάντηση ο Ερντογάν με έβαλε να κάτσω σε σπασμένη καρέκλα

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live την ανακοίνωσή του για την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίστηκε στη Θήβα, παίρνει άδεια και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στου Ψυρρή

admin

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Έχω μιλήσει με συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη – Θα σταθώ όρθιος και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία

admin

Τα κέρδη της αντιπολίτευσης από την πρόταση δυσπιστίας

admin

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας – Τι είπαν οι αρχηγοί – Οι συνεχείς διακοπές

admin

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

admin

Παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Ανοιχτό το σενάριο κυβερνητικού ανασχηματισμού

admin

Μητσοτάκης: Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων

admin