Image default
Πολιτική

Νέα σελίδα στην πολύκροτη υπόθεση του Qatargate η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Εύα Καϊλή

Έως στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν η Εύα Καϊλή θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δέχεται επισκέψεις και από ποιους 

Η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή γυρίζει σελίδα στην πολύκροτη υπόθεση του Qatargate, αλλά αποτελεί νέο σημαντικό κεφάλαιο για την ίδια. 

Από το πρωί της Παρασκευής η Εύα Καϊλή, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, μετά την αποφυλάκισή της έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες κράτησης στις φυλακές Χάρεν.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και κατηγορουμένη για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate έφτασε στο σπίτι της, και εμφανίστηκε ανακουφισμένη για την αποφυλάκισή της. 

Η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου διαφθοράς που παρέμενε, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, στις φυλακές, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, που αποφυλακίστηκε τέλη Φεβρουαρίου και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση, θα μένουν σε χωριστές κατοικίες, σύμφωνα με πληροφορίες με απόφαση της ίδιας της κ. Καϊλή.

Έως στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δέχεται επισκέψεις και από ποιους. 

Στο αυτοκίνητο μαζί της το πρωί ήταν ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής, και ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσα από το αυτοκίνητο, ότι χαίρεται πολύ που θα δει την κόρη της κι ότι «συνεχίζεται ο αγώνας με αποφασιστικότητα» από τους δικηγόρους της. «Ευχαριστώ πολύ με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου».

O δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε με τη σειρά του ότι «η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα».

Στην πολιτικό έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις βελγικές Αρχές να έχουν κρατήσει για το λόγο αυτό, το διαβατήριό της, ωστόσο και η ίδια φέρεται να θέλει να παραμείνει στις Βρυξέλλες έως ότου «καθαρίσει» το όνομά της. 

«Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να μείνω σπίτι με την κόρη μου. Όλη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα τη βλέπω μόνο δύο φορές το μήνα. Θα μείνω στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στη Republica.

Eva Kaili while arriving at her house in Brussels told journos that she is happy to see her daughter again and she will continue the fight with the decisiveness of her lawyers. She was in the car with her father and her Greek lawyer. pic.twitter.com/EjR2fXC7qw

— Efi Koutsokosta (@Efkouts) April 14, 2023

H αποφυλάκιση της Καϊλή δεν σημαίνει ότι η υπόθεση οδηγείται σύντομα προς μια δίκη, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο POLITICO ο Κριστιάν Ντε Βαλκενέερ, καθηγητής ποινικού δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λουβέν στο Βέλγιο.

«Δεν προϋποθέτει ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί», διευκρίνισε. Στο Βέλγιο, πρόσθεσε ο Ντε Βαλκενέερ, η αποφυλάκιση υπό ηλεκτρονική επιτήρηση θεωρείται «παράταση του εντάλματος σύλληψης, αλλά με τη μόνη διαφορά ότι το ένταλμα δεν εκτελείται σε φυλακή». Ωστόσο, οι αρχές σύντομα δεν θα έχουν πλέον κανέναν κατηγορούμενο στη φυλακή, κάτι που εγείρει ερωτήματα για το σημείο που βρίσκεται η έρευνα.

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια, δεν έχει ομολογήσει εγκλήματα που δεν έχει διαπράξει», είπε ο  Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Θα παλέψει για την αθωότητά της μέχρι το τέλος».
 

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Το νοσοκομείο της Νισύρου επισκέφθηκε ο Κασσελάκης – Τι του είπαν οι κάτοικοι (βίντεο)

admin

Θολό το τοπίο για τη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν: Το Ισραήλ προσπαθεί να αποτρέψει το ραντεβού, λέει η Hurriyet

admin

Ο Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πατέρα που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού του στη Νίσυρο (βίντεο)

admin

Η «βεντέτα» που έφερε την επίθεση Φλώρου σε Γραμμένο – Το χρονικό του πρωτοφανούς επεισοδίου

admin

Γιατί ο Ερντογάν επαναφέρει της «γκρίζες ζώνες» λίγο πριν συναντήσει τον Μητσοτάκη

admin

Ευρωεκλογές 2024: 1.168 υποψήφιοι για τις 21 ελληνικές ευρωέδρες – Διαβάστε όλα τα ονόματα

admin

Πώς «είδε» ο Μητσοτάκης το επεισόδιο με τον άγριο ξυλοδαρμό στη Βουλή

admin

Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα: Μεγάλο προβάδισμα της υποψήφιας του εθνικιστικού VMRO στις εκλογές της Β. Μακεδονίας

admin

«Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»: Η μαρτυρία του Βασίλη Γραμμένου για το επεισόδιο με τον Φλώρο στη Βουλή

admin

Κικίλιας για πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ: Θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι

admin

Χαρίτσης στην παρουσίαση των υποψήφιων για τις ευρωεκλογές 2024: Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά

admin

Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς

admin