Image default
Οικονομία

Ινδία-Ρωσία: Αναβαθμίζονται οι εμπορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών

Η Ινδία και η Ρωσία συμφώνησαν σήμερα να συζητήσουν το εμπορικό έλλειμμα και θέματα που αφορούν την πρόσβαση στις αγορές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας.

Η Ινδία και η Ρωσία συμφώνησαν σήμερα να συζητήσουν το εμπορικό έλλειμμα και θέματα που αφορούν την πρόσβαση στις αγορές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας, καθώς το Νέο Δελχί επιδιώκει να μειώσει την εμπορική ανισορροπία που προέκυψε από την υπερτετραπλάσια αύξηση των εισαγωγών από τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι δύο χώρες συζητούν τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας χθες Δευτέρα στο Νέο Δελχί, μια κίνηση που σηματοδοτεί την αναβάθμιση των εμπορικών δεσμών τους. Η Ρωσία είναι ο κύριος προμηθευτής οπλικών συστήματων στην Ινδία.

Η ινδική κυβέρνηση δεν έχει καταδικάσει κατηγορηματικά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 , την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και έχει απευθύνει έκκληση για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης μέσω διαλόγου.

Η Ινδία εισήγαγε αγαθά, κυρίως πετρέλαιο, από τη Ρωσία αξίας 51,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 5 Απριλίου, σε σύγκριση με τα 10,6 δισεκατομμύρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Ο Ρώσος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ συναντήθηκε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών της Ινδίας , τη δεύτερη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας μετά την επίσκεψη του Ουκρανού υφυπουργού Εξωτερικών.

Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, οι δύο πλευρές «συζήτησαν τη συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, των οικονομικών, της βιομηχανίας, του ενεργειακού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας, της γεωργίας, των μεταφορών, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού», έγραψε η ρωσική πρεσβεία σε ανάρτηση της στο Twitter.

Το Reuters ανέφερε τον Νοέμβριο ότι η Ρωσία ενδεχομένως επιδιώκει να εισάγει περισσότερα από 500 προϊόντα από την Ινδία για βασικούς τομείς, όπως αυτοκίνητα, αεροσκάφη και τρένα, δεδομένου ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν υπονομεύσει την ικανότητά της να διατηρήσει τη λειτουργία βασικών βιομηχανιών.

Η Ινδία είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι μοιράστηκε με τη Μόσχα έναν κατάλογο με ινδικά προϊόντα που θα έχουν πρόσβαση στη ρωσική αγορά.

- – ΜΠΕ

Σχετικα αρθρα

Εθνική Τράπεζα: Eκτός λειτουργίας το δίκτυο POS

admin

Ανοίγει η εφαρμογή για τροποποιητικές δηλώσεις

admin

Τι «παίζει» με την ΕΚΤ, τα ιταλικά και τα ελληνικά ομόλογα

fastpath

Ενέργεια: Χωρίς σημαντικά ανοικτά μέτωπα «στον δρόμο» για τις δεύτερες κάλπες

admin

Αυτοκινητόδρομος Ε65 (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Πώς προχωρούν οι εργασίες, πότε ολοκληρώνονται βασικά τμήμα του project

admin

ΗΠΑ: Σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν να καταψηφίσουν τη συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού 

fastpath

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ

admin

Τι «βλέπουν» οι Βρυξέλλες για εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις και ακίνητα (ΕΤΑΔ)

fastpath

Τράπεζες: Εστίαση, κατασκευές και εμπόριο οι κλάδοι με τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια

fastpath

Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στη μείωση της κατανάλωσης αερίου

admin

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα 11+1  ορόσημα για να έρθουν 5 δισ. ευρώ-  Οι στόχοι για σε ΟΣΕ,  δημόσιο και ενεργειακή απόδοση

admin

ΗΠΑ: Καταρχήν συμφωνία για το όριο του χρέους

fastpath