Image default
PIRAEUS BANK

Τράπεζα Πειραιώς: €1 δισ. πόροι υπό διαχείριση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας

Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την επιτυχή απορρόφηση των κεφαλαίων που της έχουν μέχρι σήμερα διατεθεί, προχώρησε στη λήψη από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) της τέταρτης δόσης κεφαλαίων, ύψους €300 εκ. Με την κίνηση αυτή, η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναλάβει συνολικά τη διαχείρισή πόρων συνολικού ύψους €1 δισ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άνω του 55% των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας από την Τράπεζα Πειραιώς, είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ παράλληλα το πρόγραμμα αξιοποιήθηκε με έμφαση στη στήριξη έργων με χαρακτήρα Πράσινης Μετάβασης – συνολικής ισχύος άνω των 300 MW – αλλά και Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Εξωστρέφειας. Οι επενδύσεις υλοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με έμφαση στην Περιφέρεια.

Η χρηματοδότηση επιχειρήσεων με αναπτυξιακό όραμα, εξωστρεφή χαρακτήρα και καινοτόμα επενδυτικά σχέδια, στο πλαίσιο των βασικών πυλώνων του ΤΑΑ, αποτελεί για την Τράπεζα Πειραιώς στρατηγική στόχευση. Η εκταμίευση της τέταρτης δόσης επιβεβαιώνει την ενεργή, δυναμική και πρωτοπόρο συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο δανειακό πρόγραμμα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”.

Για την υποστήριξη των δράσεων του Ταμείου, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία για την άμεση αξιολόγηση και υλοποίηση των επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου και στην ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της εθνικής μας οικονομίας, με σαφές αποτύπωμα στην Πράσινη Μετάβαση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των επιχειρήσεων της χώρας.

Ο κ. Θεόδωρος Τζούρος, Chief  Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας εντάξει τη βέλτιστη χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην στρατηγική της ως σημαντική προτεραιότητα, συμβάλλει εξ αρχής στην ταχεία και δυναμική αξιοποίηση των κεφαλαίων του, συνεισφέροντας σημαντικά στην ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας. Αποτέλεσμα των προσπαθειών των εξειδικευμένων στελεχών της

Τράπεζας, αλλά και της συνεργασίας με το Ελληνικό Δημόσιο και τις υπηρεσίες του Ταμείου Ανάκαμψης είναι το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε την τέταρτη δόση κεφαλαίων του Ταμείου, έχοντας πλέον υπό διαχείριση πόρους €1 δισ., καθώς σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους η Τράπεζα έχει υλοποιήσει χρηματοδοτικές συμβάσεις που προσεγγίζουν τα €700εκ. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε στη συνέχιση της προσπάθειας για τη στήριξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εθνικό ή ευρωπαϊκό εργαλείο προς όφελος των πελατών μας».

Διαβάστε ακόμη

Το ραντεβού του δικαστή με τον διαπλεκόμενο, τα «μπρούτα» στα γκάλοπ, ο συντελεστής του Ψυχικού και τα νέα πασχαλινά κόκκινα δάνεια

Πλειστηριασμοί: «Πιάνουν θέση» οι μνηστήρες για το ακίνητο της Sotris στον Ελαιώνα (pics)

To Κίνημα FIRE και η ώθηση από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Σχετικα αρθρα

Χρηματοδότηση της Natech A.E. από Ταμείο Ανάκαμψης και Τράπεζα Πειραιώς

admin

Μνημόνιο συνεργασίας ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ και Τράπεζας Πειραιώς για τη στήριξη των μικρομεσαίων

admin

Deutsche Bank: Αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Πειραιώς σε €3/μτχ

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρά κέρδη κατά το α’ τρίμηνο – Στα €0,15 ανά μετοχή

admin

Κοντά στο “πράσινο φως” από την ΤτΕ η Snappi της Πειραιώς

admin

Β. Κουτεντάκης (Τρ. Πειραιώς): Διπλός ο ρόλος των τραπεζών για τις ανάγκες των πελατών

admin

MIG: Στο 56,9455% το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς μετά την αγορά 6.694.063 μετοχών

admin

MIG: Στο 55,9428% το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς μετά την αγορά 3.125.906 μετοχών

admin

Κ. Χριστοδούλου (Τράπεζα Πειραιώς): Θετικές οι προοπτικές του factoring στην Ελλάδα

admin

MIG: Αναμονή στο deal για Attica Group έως την απόφαση της Επ. Ανταγωνισμού ζήτησε η Τρ. Πειραιώς

admin

Trastor: Έκδοση ΚΟΔ έως 250 εκατ. ευρώ – Θα καλυφθεί πλήρως από την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη ανά μετοχή €0,42 το 2022 – Στο 6,8% υποχώρησε ο δείκτης NPE

admin